Category

Nieuws

Category

Je kunt een standaard machine voor je bedrijf kopen, je kunt er echter ook voor kiezen om een geheel eigen machine te laten bouwen. In dat geval krijg je maatwerk geleverd. Daarmee is ook meteen het grootste voordeel benoemd. Met een op maat gemaakte machine zal de productiviteit zeker toenemen met meer omzet en meer winst tot gevolg. Laat de partij die de machinebouw voor rekening heeft genomen ook het machine onderhoud doen. Juist omdat zij de machine ontwikkeld hebben, kent de machine voor hen geen geheimen.

Ook de communicatie zal een stuk soepeler verlopen

Bovendien heb je zo alles onder één dak, de gehele supply chain dus. Je hebt en houdt zo alle nodige competenties bij de hand. Ook communiceert het met een dergelijke partij stukken eenvoudiger. Bovendien kan steeds de maximale afstemming bereikt worden en is integratie van deeloplossingen ook een veel minder groot probleem. Zo heb en houd je uiteindelijk steeds de controle op de voortgang, het budget en op de kwaliteit. En dat is precies wat de moderne ondernemer wil. Het laten bouwen van een machine is dus een meer dan uitstekend idee.

E machines worden steeds turn key geleverd

De machine kan zo gemaakt worden zoals jij dat in je hoofd hebt. Dus volgens een al bestaand technisch productdossier of kies je liever voor een machine die helemaal op maat is gemaakt? Er kunnen prototypes gemaakt worden, net als series en enkelstuks. Steeds wordt de machine turn key geleverd. Dat wil zeggen dat bij de machine ook elektrische bekabeling geleverd wordt, net als uiteraard besturing en de omvangrijke testprocedures. Machines op maat, welke onderneming wil dit nou niet?

De extra investering verdien je zeker terug

Het maakt niet uit welke machines je gebruikt voor specifiek jouw werkzaamheden, alle machines kunnen gebouwd worden. Of het nou gaat om een lange productielijn of om engineering, het kan allemaal. Wil je een volautomatische machine laten bouwen die in staat is om duizenden producten per uur in een doos kan verpakken? Het kan allemaal. Cruciaal in het bouwproces is wel de communicatie. Want maatwerk leveren vereist een plan dat tot in detail doorgesproken is en waar geen enkel misverstand over kan bestaan. De extra investering in het laten bouwen van een machine verdient zich altijd terug. Dat zeggen de ondernemers die er voor kozen een machine te laten bouwen ondertussen enthousiast.

We komen uit een periode dat werkgevers de sollicitatiekandidaten voor het uitkiezen hadden en hoge eisen konden stellen aan hun nieuwe werknemer, omdat er meer dan genoeg werkzoekende waren op de arbeidsmarkt. Werk vinden zonder diploma was toen niet makkelijk, en kan voor sommigen nog steeds problematisch voelen. Maar er is helemaal geen reden om aan te nemen dat je zonder diploma nergens werk kunt vinden. Wij leggen je uit waarom je ook prima werk kunt vinden zónder diploma.

Geen opleiding gehad

Misschien heb je al veel gesolliciteerd en ben je wat somber geworden over je kansen op een baan, omdat je elke keer weer een afwijzing hebt ontvangen. Toch zijn er zeker banen waar je kunt beginnen met werken zonder diploma. Uitzendbureaus zoals Manpower kunnen je hierbij helpen, en dat gaat zeker niet enkel in het westen van het land. Met de juiste werkinstelling en persoonlijkheid kun je op deze manier werk vinden als bijvoorbeeld postsorteerder, medewerker van een klantenservice, logistiek medewerker, facilitair medewerker of orderpicker. Vaak is het bij deze banen zo dat je na wat instructie prima het werk kunt uitvoeren. Geen reden tot treuren dus als je je op de arbeidsmarkt begeeft zonder een opleiding te hebben gevolgd.

Opleiding niet afgerond

Het kan zo zijn dat je een opleiding wel ten dele gevolgd hebt, maar niet afgerond hebt. Dat kan verschillende redenen hebben, van zaken in de persoonlijke sfeer tot het vroegtijdig vinden van een baan. Is dit het geval en ben je nu op zoek naar werk, dan ben je zeker niet kansloos voor het vinden van een nieuwe baan. Je kunt natuurlijk gaan voor werk waar geen diploma voor vereist is, maar je kunt ook proberen toch een baan in je voorgenomen vakgebied te vinden. Wees wel eerlijk op je CV over het niet afgerond hebben van een opleiding. Benadruk in plaats daarvan je successen. Wat heb je gedaan waar je trots op bent en wat bruikbaar is voor jouw inzet op deze functie? Verwoord je motivatie goed in een pakkende sollicitatiebrief die duidelijk laat zien dat men met jou het juiste vlees in de kuip heeft. Neem ook contact op met de recruiter om jouw situatie uit te leggen; dit bied je een extra moment vóór de eerste selectie om extra indruk te maken. Dit komt bovendien ook geïnteresseerd over.

Geen diploma nu betekent niet nooit een diploma

Zonder diploma werk vinden

Je zoekt werk omdat je inkomen nodig hebt. Niemand wil immers veroordeeld zijn tot de bijstand en iedereen wil zich nuttig kunnen voelen. Dat je op dit moment in een situatie zit dat je zonder diploma solliciteert, wil niet zeggen dat je je de rest van je leven niet nog verder kunt ontwikkelen. Niet alleen kun je opklimmen op basis van opgedane werkervaring, maar ook tijdens je loopbaan kun je nog een opleiding volgen. Dit kunnen korte opleidingen zijn die door een werkgever aangeboden of verplicht gesteld worden, maar je kunt op eigen beweging parttime een opleiding volgen. Soms is het zelfs zo dat een werkgever hier een rol in wil spelen, wanneer de opleiding van pas kan komen voor het bedrijf. Dat je onderaan de ladder begint, wil dus helemaal niet zeggen dat je daar de rest van je leven blijft staan!

Vluchteling zonder bewijs van opleiding

Het kan ook nog zo zijn dat je als vluchteling naar Nederland gekomen bent en wel geschoold bent in je land van herkomst, maar geen documenten hebt om dit te bewijzen. Voor sommigen zal het mogelijk zijn om deze nog op te vragen in het land van herkomst, maar voor anderen kan dit niet meer op een veilige manier gedaan worden. Dan kun je een aanvraag doen voor een diplomawaardering of Indicatie Onderwijsniveau. Hiermee kunnen buitenlandse diploma’s en certificaten gewaardeerd worden waarvan de opleiding langer dan 1000 uur duurde en is gevolgd binnen het reguliere onderwijs, aan een door de overheid erkende instelling. Dit kan helaas niet voor diploma’s die bij een particulier instituut zijn behaald. Heb je wel een opleiding gevolgd, maar niet afgemaakt, dan is er alsnog een mogelijkheid om deze opleiding gewaardeerd te krijgen. Dit kan bij opleidingen waarvan minimaal één jaar of 1000 uren is afgerond. In dit geval krijg je een zogenaamde ‘opleidingswaardering’, wat een advies is dat beschrijft met welk niveau de niet-afgeronde opleiding in Nederland vergelijkbaar is.

Een iPadhoes kan de iPad beschermen tegen krassen en andere schade. Er zijn verschillende soorten hoezen om de iPad te beschermen. In dit artikel leest u over de iPadhoezen, wat de hoes beschermt en welke hoes het best geschikt is voor een bepaalde situatie.

Maten iPadhoes

Tegenwoordig bestaan er vele verschillende soorten en maten iPads. Om uw iPad goed te beschermen, is het uiteraard verstandig om een hoes te gebruiken. Voor elke iPad is er wel een hoes op de markt. Onderstaand vindt u welke inch hoort bij de desbetreffende iPad, zodat het hoesje dat u graag wilt aanschaffen wel past:

  • Mini iPad – 7,9 inch
  • Normale iPad en 1e generatie iPad Pro – 9,7 inch
  • iPad Air 2019 en 2e generatie iPad Pro – 10,5 inch
  • Nieuwste iPad Pro – 11- en 12,9 inch

Soorten hoezen

Zoals beschreven in het voorgaande stukje, bestaan er tientallen verschillende soorten hoezen. Om u een indruk te geven welke type hoezen er allemaal zijn, zal ik voor de belangrijkste soorten uitlichten. iPad hoesjes van gsmpunt.nl bieden u de gelegenheid om voorafgaand aan het bestellen een beeld te krijgen van hoe het hoesje eruit komt te zien.

Smart Cover
Deze hoes beschermt alleen de voorkant van de iPad. De hoes sluit door de magneetstrip die aan de zijkant van de iPad zit. Bij dit type hoes heeft u de keuze uit twee materialen, namelijk: polyurethaan of leer. De leren variant gaat op den duur meer gebruikssporen vertonen. De cover heeft een vouwmechanisme waarmee u de iPad op z’n kant kan zetten. Wanneer u de cover openmaakt, licht het scherm op.

Bookcases
De iPad wordt hiermee een soort boek of schrijfmap. De iPad wordt gestoken in een hoes. De voorzijde en achterzijde van de iPad zijn hierdoor beschermd. Ondanks dat de iPad voorzien is van een hoes kunt u toch foto’s blijven maken. De hoes heeft namelijk een opening voor de camera. De cases zijn af te sluiten met een magneet, elastiek of drukknop.

Back covers
De hoes beschermt de achterkant van de iPad. Deze hoes is vooral geschikt voor in huis. Met de cover worden krassen door schuiven met iPad voorkomen. Deze cover is in verschillende varianten verkrijgbaar.

Full body
De naam van de hoes beschrijft het eigenlijk al, de hoes zorgt ervoor dat de iPad niet wordt beschadigd door water, stof, zand en ander vuil. Deze hoes biedt uitkomst voor men die houdt van actiesporten, werkt in de bouw of op een boorplatform.

Ondanks de sterke aanwijzingen dat Chinese merken hun klanten bespioneren en privégegevens doorsluizen naar de inlichtingendiensten, blijft de Nederlandse consument gewoon producten uit de Aziatische grootmacht kopen. Ruim 46,5 procent van alle Nederlanders bestelt online digitale producten van een Chinees merk.

Zo blijkt uit onderzoek dat Internetvergelijk.nl door Multiscope heeft laten uitvoeren onder 1.041 Nederlanders. Van die 46,5 procent doet 13 procent hun aankopen wel met enige argwaan; zij geven expliciet aan bang te zijn voor spionage. Hoewel hen dat niet van de aankoop heeft weerhouden, ligt dat voor 14,5 procent van de respondenten anders. Zij vinden het risico op privacyschending namelijk wél een reden om helemaal geen producten van Chinese merken te kopen via internet.

Hoe ouder, hoe huiveriger

Met name de hogere leeftijdsgroepen zijn er volgens het onderzoek wat huiveriger voor. Zo stelt 22,2 procent van de 55-plussers en 22,7 procent van de respondenten tussen de 45 en 54 jaar oud bang te zijn voor spionage vanuit China. Terwijl hier in de leeftijdsgroepen 35-44, 25-34 en 18-24 jaar oud respectievelijk slechts 20, 17,2 en 14,0 procent voor vreest. Hoe jonger de respondenten zijn, hoe minder ze dus om de potentiële spionage lijken te geven.

Niet bang voor spionage

Over het algemeen laten de recente berichten de meeste Nederlanders koud. Voornamelijk in de drie westelijke provincies (Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland) en de drie grote gemeenten (Amsterdam, Rotterdam en Den Haag) liggen ze er niet wakker van, blijkt uit het onderzoek. In die gebieden geeft respectievelijk 81,3 en 84,8 procent aan niet bang te zijn om bespioneerd te worden. Maar ook in de andere provincies maakt ruim driekwart van de bewoners zich er niet druk over.

Verborgen achterdeur telecom

Eerder dit jaar kwam naar buiten dat de Chinese technologiefabrikant Huawei toegang heeft tot klantdata van drie Nederlandse providers: Vodafone/ Ziggo, T-Mobile/Tele2 of KPN. Huawei maakt behalve smartphones ook apparatuur o.a. zendmasten. T-Mobile gebruikt Huawei-antennes voor mobiele verbindingen. Ook wil KPN een radionetwerk van Huawei. Verschillende Chinese fabrikanten leveren modems voor vast internet aan KPN en T-Mobile die in miljoenen meterkasten staan in Nederland. Het is niet uit te sluiten dat de hardware van Chinese afkomst wordt gebruikt voor spionage.

AIVD doet onderzoek

Of Huawei inderdaad een ‘verborgen achterdeur’ heeft naar de klantgegevens van de genoemde telecomproviders – zoals verschillende bronnen tegenover de Volkskrant hebben verklaard – wordt door de providers niet bevestigd. Daarom onderzoekt de Algemene Inlichten- en Veiligheidsdienst (AIVD) nu of er persoonsgegevens worden doorgespeeld aan de Chinese inlichtingendiensten, welke gegevens dat dan zijn en met welk doel dit gebeurt.

‘Digitale spionage en sabotage’

Maar de verdenkingen zijn al zodanig dat zij het kabinet in afwachting van de definitieve resultaten vast hebben geadviseerd om Huawei niet te betrekken bij de aanleg van het 5G-netwerk in Nederland. ‘We zijn als gehele Nederlandse samenleving in toenemende mate kwetsbaar bij potentieel misbruik door digitale spionage en sabotage’, werd in dat advies gesteld. Landen als de Verenigde Staten, Australië, Japan en Nieuw-Zeeland nemen het risico helemaal niet en hebben het merk allang in de ban gedaan.

Bron: https://www.internetvergelijk.nl/

Lekkages, verstoppingen en ongedierteplagen hebben een ding met elkaar gemeen: het is bijzonder lastig om de situatie te verhelpen! Daarbij vormen dergelijke problemen voor veel zakenmensen een grote ergernis. Met name ongedierte kan het aanzien van je bedrijf verslechteren. Je bedrijfspand zal al snel een onverzorgde en onhygiënische indruk maken op zakenpartners en medewerkers, er kan schade aan je pand en interieur ontstaan, enzovoorts. Daar komt nog bij, dat sommige ongediertesoorten voor de verspreiding van ziektes kunnen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan muizen en ratten, die bacteriën in hun vacht meenemen. Dit kan de gezondheid van medewerkers verslechteren en daarmee ook hun productiviteit.

Probeer het ongedierte in een vroeg stadium aan te pakken

Bestrijding van ongedierte is vaak niet eenvoudig. Hoe achterhaal je bijvoorbeeld waar het ongedierte verstopt zit? Ook kunnen verschillende ongediertesoorten zich razendsnel voortplanten. Groepen muizen breiden in een korte tijd uit van twee naar enkele tientallen. Dit maakt dat het belangrijk is om het ongedierte in een vroeg stadium aan te pakken. De muizen zijn niet de enige ongediertesoort met een hoge voortplantingssnelheid. Het aanpakken van ongedierte kun je zelf doen, maar je kunt hier ook een professional voor inschakelen. Een professional beschikt over de hulpmiddelen om het ongedierte op een effectieve wijze te bestrijden.

Veelal wordt hierbij gekozen voor het gebruik van hitte of kou. Door een ruimte sterk te verhitten zal het ongedierte sterven. Nieuwe schade aan het interieur van je pand kan op deze manier voorkomen worden.

Houd het ongedierte buiten je bedrijfspand

Nog prettiger zou het zijn, wanneer het lukt om het ongedierte buiten je bedrijfspand te houden. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen, om lokdoosjes tegen verschillende ongediertesoorten te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan lokdoosjes voor papiervisjes, lokdoosjes voor mieren, enzovoorts. De dieren kunnen wel in het lokdoosje komen, maar weten deze vervolgens niet meer te verlaten.

Om schade als gevolg van houtworm tegen te gaan, kan het slim zijn om houten constructies in te smeren met beits. Beits schrikt torren en kevers af, waardoor ook de aanwezigheid van de houtworm voorkomen wordt. De houtworm is namelijk niets meer dan de larve van deze diertjes.

Win advies in bij een professional op het gebied van ongedierte

Minimaliseer de financiële schade als gevolg van ongedierte in je bedrijfspand met bovenstaande tips. Ook is het slim om advies in te winnen bij een professional binnen dit vakgebied. Ongediertebestrijders kunnen je nog meer vertellen over het buiten de deur houden van ongedierte.

Snel leveren is tegenwoordig belangrijker dan ooit en daarom is efficiënt voorraadbeheer gewenst. Genoegen nemen met lage marges of ‘nee’ verkopen doe je liever niet. Goed voorraadbeheer helpt daarbij aangezien duidelijk wordt wat wel op voorraad is en welke producten je niet meer in het magazijn hebt liggen. Maar wat zijn nu eigenlijk de key essentials van een goed voorraadbeheer? We zetten ze even voor je op een rij.

Optimaliseren van je bedrijfsresultaat

Je boekhouding levert je natuurlijk alle informatie die je als ondernemer nodig hebt over je financiële positie. De ruggegraat van je bedrijf dus. De grootste winkelketens beheren hun voorraad daarom vooral op winstmarges. Ze weten welke artikelen het beste verkopen en de hoogste marges hebben en houden daar een ruime voorraad van aan. Ook promoten ze deze artikelen extra om de verkoop te stimuleren. Een effectieve manier dus om je bedrijfsrendement te optimaliseren. Met de juiste aansluiting van je voorraadbeheer op je boekhoudsysteem kun je:

  • Inzicht krijgen in de bestsellers en welke artikelen het minst verkocht worden
  • Je richten op de producten met de meeste winst
  • Je promoties en acties gerichter inzetten

Optimale vindbaarheid

Snel leveren is cruciaal tegenwoordig. Doe je dit niet dan ben je je klanten snel kwijt. Ze willen hun bestelling graag de volgende dag al geleverd hebben. Ook willen ze de track en trace code ontvangen en weten wanneer ze hun pakket kunnen verwachten. Met moderne voorraadbeheersystemen is het mogelijk om te voldoen aan al deze eisen en wensen. Belangrijk is daarbij wel dat alle artikelen op de juiste wijze zijn gecategoriseerd. Zo kun je barcodes printen op etiketten van www.etikettenkoning.nl zodat je weet wat waar ligt. Neem de tijd om alle informatie op de juiste wijze te organiseren. Denk daarbij aan zaken als voorraadkosten, fabrikant, informatie over de leverancier en unieke codes om de producten te traceren. Daarbij geldt: hoe meer je kunt registreren, hoe beter.

Check de omloopsnelheid

Check eens in de zoveel tijd welke producten de laagste omzetsnelheid hebben en vraag je af of je deze nog in je assortiment wilt laten. Ook oude producten kunnen ervoor zorgen dat je winst verlaagt en je geen nieuwe producten meer inkoopt. Ze verhogen je magazijnkosten. Zorg er ook voor dat je je bestsellers altijd op voorraad hebt. Het zou namelijk wel heel vreemd zijn wanneer je deze artikelen niet kunt leveren.  Wanneer je je verkoopgegevens af en toe even bekijkt dan weet je waar je kansen liggen en kun je beter bepalen welke artikelen je moet inkopen. Probeer ook om je voorraadverlies door beschadiging, diefstal en administratieve fouten zoveel mogelijk te beperken. Ook dit zet de marges onder druk.

Kies voor een geïntegreerd systeem

Of je nu in een spreadsheet werkt of met een softwaresysteem. Probeer zoveel mogelijk voorraadinformatie te beheren op één plek. Ook de koppeling met je boekhouding is daarbij natuurlijk cruciaal. Bedenk dus van tevoren welke informatie je wilt zien en analyseren en richt je systeem daar op in. Wanneer je je voorraadinformatie moet verzamelen op verschillende plekken, dan kost dit veel extra tijd en ook de kans op fouten wordt heel groot. Bovendien kun je met een geïntegreerd systeem je bestellingen sneller leveren en de voorraad beter in de gaten houden.

Het spreekwoord zegt het al: De Klant is koning. Zonder klanten, geen onderneming en dus geen bestaansrecht. Toch is het vandaag de dag steeds moeilijker om klanten aan je te binden. Klanten hebben steeds meer keus. Er komen steeds meer bedrijven bij waar de klant uit kan kiezen.

Tevens is door het internet steeds makkelijker geworden om producten en diensten online te vinden en met elkaar te vergelijken. Belangrijk dus om de klanten die je al hebt aan je te binden en er voor te zorgen dat deze loyaal blijven aan je onderneming. Maar hoe doe je dit nu precies?

Een belangrijk term hierin is loyalty marketing of loyalty management. Hierin creëer je een database met informatie over je klanten. Door zoveel mogelijk data te verzamelen over de klant krijg je een steeds beter beeld over wie je klant is en op welke momenten deze het liefst aangesproken wil worden met welke aanbiedingen.

Bij loyalty marketing horen een paar belangrijke activiteiten: een up-to-date database, segmentatie, specifieke content en tot slot dashboarding en rapportages.

Je kunt deze database ook opbouwen door een community te starten. Dit kan een online community zijn, maar dit kan bijvoorbeeld ook een spaarprogramma zijn waar je klanten aan deel kunnen nemen. Door van start te gaan met de spaaractie worden je klanten lid van deze community en zijn ze bereid om hun gegevens achter te laten. Deze gegevens zorgen er voor dat jouw klant het gevoel krijgt dat hij voor jou koning is en gehoord wordt.

Mocht je het zelf lastig vinden om een dergelijke community te starten en inzicht te krijgen in welke gegevens voor jou nou van belang zijn kun je hier ook een bureau voor inschakelen. Op dit moment is DBF.nl marktleider op het gebied van loyalty services. Zij zijn de beste in het vergroten van klantloyaliteit en het beheren van grote communities sinds 2000.

Dit soort bureaus zorgen dat de community wordt opgebouwd en dat in overleg met jou de juiste gegevens van de klant worden verzameld. Je kunt deze gegevens dan weer gebruiken voor direct mailings, aanbiedingen, maar bijvoorbeeld ook attente acties zoals de voor jou belangrijke klanten een berichtje sturen op verjaardagen of andere belangrijke momenten.

Het gevoel creëren dat de klant niet een van de vele is, maar dat er persoonlijke aandacht is voor iedere klant maakt deze zeer loyaal aan je organisatie.

 

Bij het horen van het woord casino denk je waarschijnlijk al snel aan een “luxe” gebouw met meerdere zalen voorzien van prachtig licht, waarin overal gokmachines staan met vele mensen die staan te popelen om een gokje wagen. Verder zien we in gedachten gelijk de tafels voor ons waaraan kaartspelen worden gespeeld. Ook de roulette tafels zullen je voor de geest komen. Maar tegenwoordig hoef je niet meer perse naar een casino toe om toch casino spellen te kunnen spelen. Vanuit huis kun je namelijk prima (misschien zelfs beter) al deze casino spellen spelen. En in deze wereld van techniek en onbekende mogelijkheden, kunnen we nu zelfs ook spellen spelen in een virtual reality online live casino.

Spelen in een online virtual reality live casino

Het spelen van spellen bij een online live casino doe je gewoon thuis op je computer of laptop. Je speelt wel met een live croupier, die je de kaarten ziet delen of het balletje ziet werpen. Helaas hebben nog niet alle online live casino’s de uitstraling en de sfeer van een regulier casino, maar dat zal vast niet lang meer duren. Het spelen in een online live casino op Nederlandse websites is nu nog verboden maar het zal niet lang meer duren voordat de nieuwe wet wordt aangenomen. In juli 2018 is namelijk de wet online gokken goedgekeurd door de Tweede Kamer en zodra de gokmarkt in Nederland opengaat komen er ongetwijfeld veel meer online live casino’s uit Nederland bij op het internet. Maar zolang hoeven we gelukkig niet te wachten want de grenzen van het internet zijn onzichtbaar en houden niets tegen waardoor we bij elk online live casino nu al spellen kunnen spelen.

Wat is een virtual reality casino ?

Door de huidige innovaties en geholpen door de Game-industrie kom je op de websites steeds meer terecht in een virtual reality online live casino. In de virtual reality online live casino’s lijkt het of de rode loper uit is gerold voor elke klant. Je kunt interactief gebruik maken van de vele spelmogelijkheden en dat ervaar je in een driedimensionale wereld. Hierdoor lijkt het of je daadwerkelijk contact hebt met de andere klanten en de omgeving terwijl je je eigen favoriete spel speelt. Veel mensen zijn huiverig voor het spelen op een (virtual reality) online live casino maar iedereen kan vrijblijvend een kijkje nemen op de site én meekijken met de verschillende spellen voordat je zelf gaat deelnemen.

De Tweede Kamer heeft op 7 juli 2016, na een heftige periode van discussies over voor en tegens, de gokwet eindelijk goedgekeurd. Maar toch is anno 2019 de wet er nog steeds niet. Zolang de gokwet nog niet door de Eerste Kamer is goedgekeurd, en daarmee het online gokken in Nederland nog niet is gelegaliseerd, loopt de schatkist naar schatting jaarlijks een bedrag van 45 miljoen euro mis.

Kansen bij legalisatie van online kansspelen
De kansspelautoriteit (de KSA) moet zorg dragen voor een betrouwbaar aanbod aan kansspelen in Nederland en is de enige instelling die vergunningen mag verlenen voor kansspelen. Daarnaast controleert de KSA op wet- en regelgeving en regelt de kansspelheffing. Wanneer de gokwet daadwerkelijk goedgekeurd wordt zal dit voor een aantal voordelen zorgen. Met name zal de kwaliteit van online casino’s wordt verbeterd en spelers kunnen door de wetgeving en de controle daarop ook beter in de gaten worden gehouden. Hiermee zou verslaving aan gokken eerder tegengegaan kunnen worden.

Spelen van online kansspelen illegaal?
Op dit moment kun je dus nog geen Nederlandse online casino spellen spelen. Maar je kunt wel online casino spellen spelen op sites van andere landen. Het spelen van online kansspelen is niet illegaal, sterker nog; online gokken op zich is niet illegaal. Maar Nederlandse online casino’s zijn verboden. Het is niet illegaal voor Nederlandse spelers om online te gokken op buitenlandse sites bij buitenlandse aanbieders.

Online casino spellen spelen
Wil je voor het eerst casino spellen spelen in een online casino, dan kan het fijn zijn om alles eerst eens rustig te ontdekken. Door in een gratis casino te spelen kun je dat op je gemak doen. Je hoeft dan niet meteen geld in te zetten en leert eerst hoe een spel werkt. Elk online casino heeft een ander aanbod van casino spellen. Met name het verschil in aantal en soort gokkasten (videoslots) lopen per online casino sterk uiteen. De bekende casino spellen zoals blackjack, poker en roulette vind je in elk online casino terug, deze hebben ook dezelfde spelregels.

Wat is het voordeel van online spelen?
Het grootste voordeel van online spelen is een steeds wisselend aanbod van casino spellen. Hiervoor hoef je niet meer naar een casino toe maar speel je een casino spel gewoon thuis op je computer of laptop. De casino spellen worden gespeeld in een live casino en je ziet de croupiers de kaarten delen of het balletje rollen.