Rubriek

Relatiegeschenk

Rubriek

Nog op zoek naar een bijzonder cadeau voor een personeelslid? Bestel dan een Enjoy.nl cadeaubon!

U kunt zelf een waarde toevoegen aan de cadeaubon. Daarnaast is deze cadeaubon 2 jaar lang geldig en kan op ons gehele aanbod op Enjoy.nl worden verzilverd.

Nog op zoek naar een bijzonder cadeau voor een personeelslid?

Een cadeaubon bestellen voor een personeelslid is een uniek en goed cadeau. Bij het bestellen van de Enjoy.nl cadeaubon volgen er een aantal stappen. Zo kunt u zelf een waarde toevoegen aan de bon en daarnaast een persoonlijke tekst toevoegen.
U kunt de gegevens van de ontvanger van de bon invullen, zodat deze persoon de Enjoy.nl cadeaubon via de mail krijgt toegestuurd. U kunt ervoor kiezen om de Enjoy.nl cadeaubon gelijk te versturen, maar u kunt ook de Enjoy.nl cadeaubon op een bepaalde dag versturen. Daarnaast kunt u ook uw eigen gegevens invullen, zodat de Enjoy.nl cadeaubon bij u in de mail terecht komt en dan heeft u ook een optie om de bon uit te printen.

Nadat u de Enjoy.nl cadeaubon heeft besteld ontvangt u deze ook gelijk in uw mail. Kijk hiervoor ook even goed in uw ongewenste mail, omdat de Enjoy.nl cadeaubon daarin terecht kan komen.

Lukt het niet helemaal om de bon te bestellen? U kunt ons telefonisch bereiken op het nummer: 088-5405850.

We zitten nu natuurlijk nog in de zomermaanden, maar voor je het weet gaan we ons weer voorbereiden op de Feestdagen die in december weer op ons staan te wachten. Dit zorgt vaak voor veel mooie en gezellige momenten, maar het idee dat deze dagen er weer aankomen kan ook wel een stressgevoel opleveren. Wat ga ik mijn medewerkers en collega’s dit jaar geven? Het krijgen van een Kerstpakket wordt nog steeds door vele gewaardeerd. Dus dit blijft een aanrader. Wij hebben een paar tips op een rijtje gezet om tot een goede keuze te komen.

 1. Kies voor een Kerstpakket dat past bij de visie van het bedrijf:
  Het is altijd goed om niet alleen een mooi en leuk pakket te geven aan je collega’s of werknemers, maar ook te kiezen voor een pakket dat past bij de boodschap je met je bedrijf wilt uitstralen. Staat milieu en duurzaamheid bijvoorbeeld hoog in het vaandel. Kies dan ook voor een pakket dat hier bij past. Zijn de woorden hip en trendy het visitekaartje van je bedrijf? Zorg dan ook voor een pakket dat voldoet aan deze termen.
 2. Zorg voor de juiste timing van het Kerstpakket:
  Natuurlijk moet het kerstpakket een verrassing blijven voor iedereen. Ook dit jaar kan dit nog lastig zijn, omdat een deel van de medewerkers misschien nog steeds thuis werkt door de maatregelen en gevolgen van het Corona Virus. Probeer het moment van geven met iedereen af te stemmen, zodat de pakket op dezelfde dag worden bezorgt als dat de medewerkers het pakket op kantoor ontvangen. Zo zal niemand zich vergeten voelen en kan iedereen tegelijk de Kerstdagen inluiden.
 3. Maak je online Kerstpakket compleet:
  Bij een Kerstpakket hoort natuurlijk een feestelijke uitstraling. Jouw collega’s moeten direct zien dat het om hun Kerstpakket cadeau gaat. Charles.nl Kerstpakketten maakt altijd gebruik van feestelijke geschenkverpakkingen of een luxe houten kist. Het Kerstpakket heeft dan gelijk een luxe uitstraling. Daarnaast kan je eenvoudig een gepersonaliseerd kaartje of een brief toevoegen. Ook buitenlandse collega’s vergeten we niet, zo kan je ook een kerstpakket versturen naar adressen in het buitenland.
 4. Pak uit op een originele manier:
  Kerst wordt door vele ieder jaar uitbundig gevierd en als het kan samen met vrienden en familie. Om dit jaar toch net weer een beetje anders uit te pakken is het goed om te weten wat de Kersttrends voor 2021 gaan worden. Lees de blog met de trends van 2021 snel door en doe ideeën op om je bedrijf of je woonkamer Kerstproof 2021 te maken. Wanneer iedereen dan weer op kantoor of op visite mag komen dan kun je ze in een 2021 Kerstsfeer ontvangen.

Maak ook dit jaar van de Kerstdagen een vrolijk moment en geef iedereen een mooi en passend Kerstpakket!

Het is deze week nog bijna zomer te noemen, maar nog maar een paar maanden en dan is het Kerst. Een periode om uw medewerkers een goed in het zonnetje te zetten. Zeker dit jaar waarbij veel medewerkers toch een tandje harder hebben moeten lopen om het hoofd boven water te houden tijdens Covid-19. Het kerstpakket zal dit jaar met nog meer blijdschap worden ontvangen!

Vindt u het lastig om een kerstcadeau voor personeel uit te zoeken? Dan kunt u eens een kijkje nemen in het diverse aanbod van de kerstpakkettenleveranciers. Het hoeft tegenwoordig zeker niet meer alleen een pakket te zijn met wijn, hapjes en wat Kerststerren. Nee vaak kan het kerstpakket helemaal in een thema worden uitgezocht. Een thema dat past bij uw bedrijf en bij uw medewerkers.

Mocht één pakket niet voldoende zijn voor u? Ook dat is geen probleem natuurlijk kunt u ook variëren in de bestelling en het cadeau op deze manier nog persoonlijker maken.

Kerstborrel dit jaar lastig?

Verrast u het personeel normaal met een lekker borrel tijdens de Kerstdagen? Dan is dat dit jaar wel iets lastiger. Het bij elkaar komen met grotere groepen wordt afgeraden en veel medewerkers werken nu natuurlijk ook thuis. Kies dan dit jaar toch voor een kerstpakket. Deze zijn individueel uit te delen. Sterker nog u kunt er voor kiezen om het nog specialer te maken en de kerstpakketen aan huis af te leveren.

Op deze manier is er toch persoonlijk contact mogelijk tussen werkgever en werknemer.
Laat u zich inspireren door de mogelijkheden en stel uw kerstpakket samen.

De feestdagen komen er alweer aan en dit is traditioneel natuurlijk het perfecte moment om je personeel te bedanken en even te laten zien dat je ze waardeert. Maar op wat voor manieren kun je jouw personeel zo’n blijk van waardering geven? We geven je een aantal handige tips ter inspiratie.

1. Geef ze iets praktisch en nuttigs

Hoewel een mooie fles wijn natuurlijk hartstikke leuk en lekker is, kan hier maar een avondje van genoten worden. Je kunt je personeel ook bedanken door ze een praktisch en fijn cadeautje te geven waar ze ook daadwerkelijk wat mee kunnen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de handige (en leuke!) telefoon accessoires van Mobile Supplies; niet alleen zijn deze perfect geschikt als bedankje, maar ze zijn ook nog eens hartstikke praktisch en bruikbaar.

2. Geef een ervaring cadeau

Een praktisch cadeau is hartstikke fijn en handig, maar misschien wil je net iets meer doen. Geef je personeel dan een leuke ervaring cadeau. Laat ze een bijzondere dag beleven met alle collega’s, of juist met de eigen familie. Denk bijvoorbeeld aan mooie ervaringen zoals een dagje indoor skydiven, een avondje naar de musical of kaartjes voor een pretpark. Zo kan je personeel niet even, maar een hele dag genieten van het mooie bedankje.

3. Een opleidingsbudget

Wil je iets cadeau doen dat zowel voor medewerkers als ondernemer fijn is? Geef personeelsleden dan een opleidings- of ontwikkelingsbudget. Op deze manier geef je jouw medewerkers op een persoonlijke manier de mogelijkheid om verder te groeien en nieuwe dingen te leren. Niet alleen laat je ze zo zien dat je in ze gelooft, maar je kunt er in de toekomst ook als onderneming nog eens profijt van hebben!

4. Een kerstpakket

Kerstpakket cadeau personeel

En dan is er natuurlijk het bekende, traditionele kerstpakket. Een leuke manier om je medewerkers te bedanken met een cadeau; in in veel gevallen best goed te personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan een mooie themapakket dat bij jouw medewerkers en je onderneming past, of juist een lekker landenpakket waar ze met de hele familie van kunnen genieten. Je kunt er werkelijk waar alle kanten mee op!

5. Organiseer een feest

Wil je geen individuele cadeaus geven maar juist iets voor alle medewerkers doen? Geef ze dan een geweldig leuk bedrijfsfeest cadeau! De ultieme manier om een blijk van waardering te geven (je kunt dit zelfs in een mooie speech naar voren laten komen) en eventueel zelfs de familie van je medewerkers te bedanken. Zorg natuurlijk voor een geweldig goed feest waar je medewerkers nog een jaar lang van na kunnen genieten!

Voor de meeste werknemers is het kerstpakket het hoogtepunt van een werkjaar. Het is ieder jaar weer een verrassing om te ontdekken wat er allemaal in zit. Dus ook dit jaar kun je niet vroeg genoeg beginnen met het samenstellen van een origineel kerstpakket. Het kerstpakket is inmiddels een jarenlange traditie, dus zorg dat je op de hoogte bent van de nieuwe trends. Hieronder krijg je vast wat leuke ideeën voor het kerstpakket 2019.

Kies en combineer

Het is een hele toer om een pakket te vinden wat voor iedereen leuk is. Daarom zie je steeds vaker kerstpakketten waarbij je zelf een cadeau kunt kiezen bij het kerstpakket. Dat kan iets speciaal voor dames of heren zijn. Denk daarbij aan verwenartikelen voor vrouwen als badolie of heerlijk hammam producten en voor de heren een stoer bier- of wijnpakket. Of bluetooth oortelefoontjes, powerbank, of fleecedeken. Je kunt van alles verzinnen. Zo geef je een traditioneel kerstpakket een trendy tintje.

Handig kerstcadeau voor op het werk

Een mooie design lunchbox, een prachtige houten set met pennen of een handige laptoptas: het zijn allemaal cadeaus die ook na de feestdagen op het werk van pas komen. De cadeaus zijn helemaal van nu, doordat ze vaak van natuurlijke en duurzame materialen zijn gemaakt. Dit maakt het een stijlvolle aanvulling op het traditionele kerstpakket.

Een lekker sportief tintje aan je kerstpakket

We sporten wat af met zijn allen en dat is natuurlijk geen ongezonde trend. Daarom is een sportief cadeautje zoals een vintage sporttas of een mooie design waterfles met handdoek altijd leuk om te ontvangen. Sportief bezig zijn doet tegenwoordig iedereen op zijn of haar eigen manier. Daarom is een sportief cadeau de trend bij het geven van een kerstpakket.

Een beetje gezelligheid, een tijdloze trend

Gezelligheid is iets wat eigenlijk altijd, in wat voor vorm dan ook, wordt meegegeven in een kerstpakket. Ook bij Kerstpakket.nl vind je genoeg cadeaus om bij je kerstpakket te geven om je kerstdagen vooral gezellig te kunnen doorbrengen. Een setje kaarten en dobbelstenen is het enige wat je soms nodig hebt om de avond samen door te brengen. Misschien is dit cadeau wel het begin van een aantal mooie momenten: het spel tijd voor elkaar. Met maar liefst 100 vragen voor een goed gesprek.

Kerstpakket.nl biedt je de gelegenheid een kerstpakket persoonlijk te maken met een goed gekozen cadeau. Bovendien kun je bestellen tot 18 december. Dus ook voor de allerlaatste kerstpakketingevingen kun je terecht bij Kerstpakket.nl.

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij en het is langzaam tijd geworden om over de zakelijke relatie geschenken na te gaan denken. Ga je dit jaar weer voor een standaard kerstpakketje, of is het toch maar eens tijd om wat meer energie in de zakelijke relatiegeschenken te steken? Want laten we eerlijk zijn: wanneer je een geschenk geeft, laat je direct een bepaalde indruk achter bij de ontvanger. Wat wil jij dat de ontvanger over je denkt na het krijgen van jouw geschenk? Met deze 4 tips kies jij gegarandeerd het juiste zakelijke relatiegeschenk.

1. Groots door klein te blijven

Je kan natuurlijk met grote, ontzettend dure kerstpakketten gevuld met luxe wijnen aankloppen bij je relatie, maar dit hoeft niet altijd het meest passende geschenk te zien. Je kan namelijk ook groots zijn door klein te blijven. Het bedrukken van een unieke balpen met inspirerende quote, gedachtegang en logo en slogan maakt al snel tot een zeer gewaardeerd geschenk. Of wat dacht je van een x aantal leuke koffiemokken voor het kantoor, of een doosje lekkere thee?

2. Blijf dicht bij jezelf

Het belangrijkste is om dicht bij jezelf te blijven. Werkt jouw onderneming in de IT branche, zoek dan een geschenk dat bij deze branche past zoals bijvoorbeeld een unieke USB stick met bedrukking van jouw onderneming. Welke normen en waarden hanteer jij binnen je kantoormuren? Is duurzaam ondernemen belangrijk voor je, zorg dan dat ook je geschenken deze instelling uitstralen.

3. Besteed aandacht aan de ander

Naast je eigen werkzaamheden, zijn natuurlijk ook de werkzaamheden van je relatie van groot belang. Werk jij als IT bedrijf met een koffieproducent, dan zullen zij minder waarde hechten aan een USB stick dan bijvoorbeeld een onderneming zal doen waar de focus ligt op kantoorwerkzaamheden. Je relatie in de koffiebranche zal vrolijker worden van een geschenk wat zowel bij jouw onderneming, als bij de onderneming van je relatie past: leuke koffiemokken bijvoorbeeld.

 4.  Kerstpakket of geschenk?

Veel ondernemingen geven hun relatiegeschenken rondom de kerst. Maar geef je een relatiegeschenk, of ga je toch voor een kerstpakket? Er zijn namelijk interessante trends te zien in de kerstpakketten van 2018. Dit hangt vooral af van jouw eigen onderneming, en de onderneming van je relaties. Een duurzaam kerstpakket is bijvoorbeeld een leuk geschenk voor ieder soort onderneming, en heeft voor ieder wat wils. Een IT onderneming heeft daarentegen meer aan een leuke USB stick, dan een duurzaam kerstpakket.

 

In 2015 gaf 37% van de bedrijven een relatiegeschenk aan een zakelijke relatie. De meest voorkomende relatiegeschenken zijn flessen wijn, waterflesje, usbsticks en andere prullaria. Allemaal niet bepaald originele geschenken. Als je echt indruk wil maken ga je voor een uniek relatiegeschenk om cadeau te doen aan een relatie. het is vaak beter om 1 keer iets echt unieks te geven dan elk jaar een zeer algemeen geschenk.

Stem je relatiegeschenk af op de ontvanger

Een relatiegeschenk hoeft niet duur te zijn, maar wordt juist bijzonder door een persoonlijke touch. Kijk goed waar iemand van houdt, wat zijn of haar hobby’s zijn en waarin hij of zij geïnteresseerd is. Een relatiegeschenk dat tegenwoordig vaak vergeten wordt is de vulpen. Een luxe vulpen is een leuk persoonlijk relatiegeschenk voor iemand die veel moet schrijven. Vulpennen zijn er ook in allerlei prijsklassen. Er is er dus altijd wel een vulpen te vinden die geschikt is als relatiegeschenk voor elke gelegenheid. Een simpele manier om er achter te komen of een vulpen een geschikt relatiegeschenk is kan zijn door op te letten waar de persoon op dit moment mee schrijft. Schrijft hij of zij altijd met BIC pennen dan is dit waarschijnlijk geen geschikt geschenk, maar wordt er gebruik gemaakt van een luxere balpen of misschien zelfs al een goedkopere vulpen? Dan is een vulpen als relatiegeschenk een schot in de roos.

Om welke reden geef je een relatiegeschenk?

Een relatiegeschenk kan om diverse redenen gegeven worden. Vaak worden relatiegeschenken gegeven rond de kerst of met oud en nieuw. Maar denk er ook eens aan om een relatiegeschenk te geven als je net een nieuwe klant hebt. Probeer eens op te letten waar deze klant interesse in heeft en speel daar op in met een klein persoonlijk kado bij de tweede ontmoeting. Vaak kan een klant dit soort kleine geschenken erg waarderen en je maakt er een goede indruk mee die niet snel vergeten wordt.

Relatiegeschenken voor personeel

Ook je personeel verdiend eens in de zoveel tijd een relatiegeschenk. Dit wordt in sommige bedrijven nog wel eens vergeten. Gelukkig zit er wel een stijging in het aantal bedrijven dat aangeeft regelmatig wat extra’s te doen voor hun personeel. Het hoeft geen duur geschenk te zijn, vaak gaat het om het gebaar en de erkenning. Een bepaald aantal jaar in dienst of een uitzonderlijke prestatie zijn goede momenten om een relatiegeschenk aan een personeelslid te schenken. Zoals hierboven genoemd werd is een vulpen voor sommigen een geschikt geschenk. Vulpennen zijn er ook uitgevoerd in zilver en goud, dus ook voor extra speciale gelegenheden kan een vulpen een goed relatiegeschenk zijn.

Iedereen vindt het toch leuk om een cadeautje te krijgen! En zo is het ook met het geven van relatiegeschenken. Een lange tijd werd gedacht dat het niet meer zo hip was om aan te komen met een relatiegeschenk, maar tot op de dag van vandaag wordt het nog steeds enorm gewaardeerd door de ontvanger. Dit is dan ook gelijk het grootste voordeel van het geven van relatiegeschenken. Het is een goede manier om een blijk van waardering te geven aan u relaties.

Andere voordelen van het geven van relatiegeschenken zijn:

 1. U bereikt veel directer de doelgroep. Folders of direct mailings worden nog wel eens overgeslagen, maar voor relatiegeschenken maakt de ontvanger vaak wel even tijd!
 2. Het herkenbare effect duurt vaak langer. Wanneer u een bruikbaar relatiegeschenk geeft dan blijft de ontvanger het vaak gedurende een langere tijd gebruiken. Iedere keer dat het gebruikt wordt komt uw naam en logo voorbij en dit zijn dus weer extra contactmomenten!
 3. In verhouding zijn relatiegeschenken relatief goedkoop als u dit afweegt tegen het effect dat het heeft.
 4. Een relatiegeschenk kan ook goed ter ondersteuning zorgen voor een bepaalde actie of boodschap die u uit wil dragen. Denk bijvoorbeeld aan de actie om meer kraanwater te drinken. Een mooie relatiegeschenk om dit te ondersteunen zou het versturen van de bekende Dopper flessen zijn. Laat de Dopper bedrukken met uw logo en u draagt bij aan deze actie.

U kunt met een gerust hart uw relatiegeschenken bestellen en op deze manier uw blijk van waardering uitspreken richting uw relaties!

Je bent op zoek naar het perfecte relatiegeschenk, en wilt een keer wat anders doen dan anders. De gebaande paden verlaten, jezelf en anderen verrassen. Je wilt een cadeau geven dat iets persoonlijks uitstraalt, nuttig is en tegelijk iets zegt over de kernkracht van je bedrijf. Je speelt met de gedachte een slot te geven: iedereen heeft ze nodig, ze stralen kracht uit en hebben een grote symbolische zeggingskracht. Maar welk slot is nu het meest geschikt om weg te geven als relatiegeschenk? In dit artikel zullen we die vraag voor je proberen te beantwoorden!

Symbolische waarde

Als je een relatiegeschenk weg wilt geven, dan wil je vaak dat je door het cadeau bij je relaties onthouden zult worden, dat je een goede, liefst onuitwisbare indruk maakt. Een leuke motorhelm kopen bij een zaak als helmonline.nl bijvoorbeeld, straalt uit dat je bedrijf risico’s durft te nemen, en tegelijkertijd waarde hecht aan noodzakelijke veiligheid. Op dezelfde manier kun je het juiste slot uitzoeken om als relatiegeschenk cadeau te doen. Wil je uitstralen dat je bedrijf geaard is, en staat als een rots? Dan is een vloeranker natuurlijk een perfect idee. Wil je juist meer de dynamische kant van je firma benadrukken, denk dan aan een mooi kettingslot. Bij een duurzaam bedrijf kun je bijvoorbeeld een AXA-slot weggeven. Zorg er wel altijd voor dat je goede sloten koopt, om de kracht van je cadeau zeker te stellen, zoals sterke ART 2 gekeurde sloten.

Voeg een tekst toe

Om ervoor te zorgen dat de symbolische waarde van je slot ook duidelijk bij je relaties is, kun je ervoor kiezen een kaart met een mooie tekst bij het relatiegeschenk in te voegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kort gedicht dat de grondgedachte achter je cadeau blootlegt. Of een anekdote over je bedrijf, waarmee je duidelijk maakt waarom je gekozen hebt voor dit type slot. Zorg ervoor dat deze tekst niet te lang is en boven alles helder van toon.

Wist je dat 82,6% van de mensen zich een bedrijf of merk herinneren bij de inzet van relatiegeschenken? Dit blijkt uit een internationaal onderzoek van PPAI.

Als je de juiste woorden vindt, zal je er zeker van kunnen zijn dat dit een relatiegeschenk is dat niet snel vergeten wordt!