In 2015 gaf 37% van de bedrijven een relatiegeschenk aan een zakelijke relatie. De meest voorkomende relatiegeschenken zijn flessen wijn, waterflesje, usbsticks en andere prullaria. Allemaal niet bepaald originele geschenken. Als je echt indruk wil maken ga je voor een uniek relatiegeschenk om cadeau te doen aan een relatie. het is vaak beter om 1 keer iets echt unieks te geven dan elk jaar een zeer algemeen geschenk.

Stem je relatiegeschenk af op de ontvanger

Een relatiegeschenk hoeft niet duur te zijn, maar wordt juist bijzonder door een persoonlijke touch. Kijk goed waar iemand van houdt, wat zijn of haar hobby’s zijn en waarin hij of zij geïnteresseerd is. Een relatiegeschenk dat tegenwoordig vaak vergeten wordt is de vulpen. Een luxe vulpen is een leuk persoonlijk relatiegeschenk voor iemand die veel moet schrijven. Vulpennen zijn er ook in allerlei prijsklassen. Er is er dus altijd wel een vulpen te vinden die geschikt is als relatiegeschenk voor elke gelegenheid. Een simpele manier om er achter te komen of een vulpen een geschikt relatiegeschenk is kan zijn door op te letten waar de persoon op dit moment mee schrijft. Schrijft hij of zij altijd met BIC pennen dan is dit waarschijnlijk geen geschikt geschenk, maar wordt er gebruik gemaakt van een luxere balpen of misschien zelfs al een goedkopere vulpen? Dan is een vulpen als relatiegeschenk een schot in de roos.

Om welke reden geef je een relatiegeschenk?

Een relatiegeschenk kan om diverse redenen gegeven worden. Vaak worden relatiegeschenken gegeven rond de kerst of met oud en nieuw. Maar denk er ook eens aan om een relatiegeschenk te geven als je net een nieuwe klant hebt. Probeer eens op te letten waar deze klant interesse in heeft en speel daar op in met een klein persoonlijk kado bij de tweede ontmoeting. Vaak kan een klant dit soort kleine geschenken erg waarderen en je maakt er een goede indruk mee die niet snel vergeten wordt.

Relatiegeschenken voor personeel

Ook je personeel verdiend eens in de zoveel tijd een relatiegeschenk. Dit wordt in sommige bedrijven nog wel eens vergeten. Gelukkig zit er wel een stijging in het aantal bedrijven dat aangeeft regelmatig wat extra’s te doen voor hun personeel. Het hoeft geen duur geschenk te zijn, vaak gaat het om het gebaar en de erkenning. Een bepaald aantal jaar in dienst of een uitzonderlijke prestatie zijn goede momenten om een relatiegeschenk aan een personeelslid te schenken. Zoals hierboven genoemd werd is een vulpen voor sommigen een geschikt geschenk. Vulpennen zijn er ook uitgevoerd in zilver en goud, dus ook voor extra speciale gelegenheden kan een vulpen een goed relatiegeschenk zijn.

Redacteur

Comments are closed.