Rubriek

Opleiding en cursussen

Rubriek

Klip-en-klaar

Struggle jij weleens met je e-mailbericht of brief? Hoe krijg je die btw-verhoging nou het best uitgelegd? Of hoe laat je je klant weten dat zijn abonnement binnenkort afloopt? Kom naar onze Training Zakelijke Correspondentie en je schrijft vanaf nu heldere berichten, ook over lastige onderwerpen. Resultaat: je schrijft begrijpelijke en duidelijke teksten!

Meld je aan en train live mee op dinsdag 14 september a.s. in Utrecht.

In één dag taalprof

Liever weten hoe het precies moet, in plaats van twijfelen over is/zijn en Engelse werkwoorden? Met onze Taaltraining Correct Nederlands krijg je binnen één dag de belangrijkste spelling-en grammaticaregels onder de knie. Je wordt je bewust van je valkuilen en schrijft weer correct Nederlands. Jouw winst: een professionele indruk op je lezers.

We zien je graag op donderdag 16 september a.s. via Zoom!

Een school met een hoog slagingspercentage, de EuroCollege Hogeschool, opent in 2022 ook een vestiging in Eindhoven. Dit jaar opende na vestigingen na reeds geopende vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht ook al EuroCollege in Groningen. EuroCollege biedt erkende MBO en HBO-opleidingen in de richtingen international business, ondernemerschap en hospitality, event- en hotelmanagement aan. De opleidingen bestaan uit intensieve en versnelde trajecten, waarbij veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling.

Streng programma

De particuliere school haalt haar hoge slagingspercentage door het strenge programma. EuroCollege focust sterk op het ontwikkelen van de juiste mindset en motivatie bij haar studenten. Daarom staat discipline hoog op de agenda. Ook etiquette is belangrijk, ter voorbereiding op het zakenleven. Studenten worden geacht netjes gekleed naar school te komen, en is zelfs een ‘pakkendag’ waarop iedereen strak in het pak voor de dag moet komen. De aanpak is volgens EuroCollege ‘een uniek alternatief voor het reguliere onderwijs in Nederland’. 

Discipline en hard werken

Met haar speciale aanpak richt EuroCollege zich vooral op ‘eigenwijze’ jongeren die het minder goed doen in het regulier onderwijs. Daaronder valt ook de doelgroep van ‘verwende’ kinderen van succesvolle ondernemers die zich te weinig uitgedaagd voelen. Zij leren bij EuroCollege met discipline, focus en persoonlijke ontwikkeling hard werken om te slagen. Dat gaat gepaard met weken waarin zeker 50 uur aan de studie besteed moet worden. Vakanties bestaan wel, maar zijn kort.

Strenge particuliere school voor ondernemerstudies Eindhoven

Kleinschalige school

Het concept van EuroCollege is niet iets van de laatste jaren. De school opende in 1949 voor het eerst haar deuren en had toen al als doel om een alternatief te bieden voor het ‘anonieme, grootschalige onderwijs’. Nog steeds is het zo dat op één vestiging van EuroCollege er hooguit 250 studenten tegelijkertijd actief zijn. De groepen waarin lesgegeven wordt zijn echter nog een stuk kleiner: studenten krijgen les in groepen van rond de 15 leerlingen. In het tweede jaar van de studie werken de studenten aan het organiseren van een ‘real-life project’, waarbij ze te maken krijgen met echte opdrachtgevers, echte budgetten en natuurlijk ook harde deadlines.

Tevreden studenten

Hoewel het klinkt als afzien, zijn studenten over het algemeen zeer tevreden met hun opleiding bij EuroCollege. Uit een enquête blijkt dat de school ruim boven het landelijk gemiddelde scoort en zelfs de hoogste score behaalt onder de Nederlandse privéscholen. De punten waarover student het meest tevreden zijn, zijn de beperkte groepsgrootte, de voorbereiding op de beroepspraktijk en het uitdagende onderwijs.

EuroCollege biedt een zestal HBO-opleidingen aan en een tweetal MBO-opleidingen. Hun aanbod is terug te vinden op deze website. Starten in januari is ook mogelijk. Benieuwd naar de school? Bezoek vooral een open dag.

We komen uit een periode dat werkgevers de sollicitatiekandidaten voor het uitkiezen hadden en hoge eisen konden stellen aan hun nieuwe werknemer, omdat er meer dan genoeg werkzoekende waren op de arbeidsmarkt. Werk vinden zonder diploma was toen niet makkelijk, en kan voor sommigen nog steeds problematisch voelen. Maar er is helemaal geen reden om aan te nemen dat je zonder diploma nergens werk kunt vinden. Wij leggen je uit waarom je ook prima werk kunt vinden zónder diploma.

Geen opleiding gehad

Misschien heb je al veel gesolliciteerd en ben je wat somber geworden over je kansen op een baan, omdat je elke keer weer een afwijzing hebt ontvangen. Toch zijn er zeker banen waar je kunt beginnen met werken zonder diploma. Uitzendbureaus zoals Manpower kunnen je hierbij helpen, en dat gaat zeker niet enkel in het westen van het land. Met de juiste werkinstelling en persoonlijkheid kun je op deze manier werk vinden als bijvoorbeeld postsorteerder, medewerker van een klantenservice, logistiek medewerker, facilitair medewerker of orderpicker. Vaak is het bij deze banen zo dat je na wat instructie prima het werk kunt uitvoeren. Geen reden tot treuren dus als je je op de arbeidsmarkt begeeft zonder een opleiding te hebben gevolgd.

Opleiding niet afgerond

Het kan zo zijn dat je een opleiding wel ten dele gevolgd hebt, maar niet afgerond hebt. Dat kan verschillende redenen hebben, van zaken in de persoonlijke sfeer tot het vroegtijdig vinden van een baan. Is dit het geval en ben je nu op zoek naar werk, dan ben je zeker niet kansloos voor het vinden van een nieuwe baan. Je kunt natuurlijk gaan voor werk waar geen diploma voor vereist is, maar je kunt ook proberen toch een baan in je voorgenomen vakgebied te vinden. Wees wel eerlijk op je CV over het niet afgerond hebben van een opleiding. Benadruk in plaats daarvan je successen. Wat heb je gedaan waar je trots op bent en wat bruikbaar is voor jouw inzet op deze functie? Verwoord je motivatie goed in een pakkende sollicitatiebrief die duidelijk laat zien dat men met jou het juiste vlees in de kuip heeft. Neem ook contact op met de recruiter om jouw situatie uit te leggen; dit bied je een extra moment vóór de eerste selectie om extra indruk te maken. Dit komt bovendien ook geïnteresseerd over.

Geen diploma nu betekent niet nooit een diploma

Zonder diploma werk vinden

Je zoekt werk omdat je inkomen nodig hebt. Niemand wil immers veroordeeld zijn tot de bijstand en iedereen wil zich nuttig kunnen voelen. Dat je op dit moment in een situatie zit dat je zonder diploma solliciteert, wil niet zeggen dat je je de rest van je leven niet nog verder kunt ontwikkelen. Niet alleen kun je opklimmen op basis van opgedane werkervaring, maar ook tijdens je loopbaan kun je nog een opleiding volgen. Dit kunnen korte opleidingen zijn die door een werkgever aangeboden of verplicht gesteld worden, maar je kunt op eigen beweging parttime een opleiding volgen. Soms is het zelfs zo dat een werkgever hier een rol in wil spelen, wanneer de opleiding van pas kan komen voor het bedrijf. Dat je onderaan de ladder begint, wil dus helemaal niet zeggen dat je daar de rest van je leven blijft staan!

Vluchteling zonder bewijs van opleiding

Het kan ook nog zo zijn dat je als vluchteling naar Nederland gekomen bent en wel geschoold bent in je land van herkomst, maar geen documenten hebt om dit te bewijzen. Voor sommigen zal het mogelijk zijn om deze nog op te vragen in het land van herkomst, maar voor anderen kan dit niet meer op een veilige manier gedaan worden. Dan kun je een aanvraag doen voor een diplomawaardering of Indicatie Onderwijsniveau. Hiermee kunnen buitenlandse diploma’s en certificaten gewaardeerd worden waarvan de opleiding langer dan 1000 uur duurde en is gevolgd binnen het reguliere onderwijs, aan een door de overheid erkende instelling. Dit kan helaas niet voor diploma’s die bij een particulier instituut zijn behaald. Heb je wel een opleiding gevolgd, maar niet afgemaakt, dan is er alsnog een mogelijkheid om deze opleiding gewaardeerd te krijgen. Dit kan bij opleidingen waarvan minimaal één jaar of 1000 uren is afgerond. In dit geval krijg je een zogenaamde ‘opleidingswaardering’, wat een advies is dat beschrijft met welk niveau de niet-afgeronde opleiding in Nederland vergelijkbaar is.

Ben jij goed in het inspireren van mensen om je heen? Wil jij dit op een professioneel niveau doen? Dan ben je bij dit blog aan het juiste adres! Hier wordt namelijk uitgelegd wat je kunt verwachten van een Loopbaancoach opleiding. Wist je dat het mogelijk is om in negen maanden een vaardig coach te worden en mensen zelfstandig in hun loopbaantraject te begeleiden? Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder!

Facetten binnen de opleiding

Er komende verschillende elementen voor in het traject van een Loopbaancoach opleiding. Allereerst wordt er gefocust om het leren van de theorie. Het is namelijk van belang om eerst kennis op te doen, voordat er daadwerkelijk kan worden gecoacht. In deze fase worden er interessante filosofieën van bekende coachen aan het licht gebracht. Daarna komt het praktische gedeelte aan bod.

Praktijk: Wat kun je verwachten?

Het is geen gekke gedachte dat je binnen een Loopbaancoach opleiding emotioneel gaat worden uitgedaagd. Dit wordt gedaan om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op de praktijk met échte cliënten. Zo kunnen er binnen de opleiding gesimuleerde situaties voorkomen waarin er fel gereageerd wordt door een cliënt. Hier is het als loopbaancoach van belang dat je een neutrale kijk op de situatie hebt en de eigen emoties goed onder controle houdt. Zo kunnen jouw cliënten namelijk het beste worden geholpen bij het bereiken van hun doelen en ambities. In negen maanden krijg je op een Loopbaancoach opleiding alle tools en handvatten aangeleerd om te groeien op dit gebied.

Het mentale aspect

Ook gaat een Loopbaancoach opleiding in op het mentale aspect. Het is cruciaal om cliënten het gevoel te geven dat ze worden gehoord en dat alles kan worden besproken. Daarom wordt er binnen de opleiding aangeleerd om een coachende houding aan te nemen. Dit houdt in dat cliënten met open armen, en vooral, met open oren worden ontvangen om jouw coaching te ontvangen. Termen als projectie en overdracht zijn hier belangrijk bij. Jij wilt leren hoe jij als coach jouw positieve ideeën projecteert en overdraagt aan de persoon die jouw coaching ontvangt.

Coaching loopbaan

Groeien op zakelijk niveau

Binnen een Loopbaancoach opleiding wordt je niet alleen voorzien van theorie en oefeningen over coaching: je wordt opgeleid als een complete professional. Dit houdt in dat jou wordt geleerd hoe je klanten kan binnenhalen. Ook wordt er aandacht besteed aan hoe offertes worden opgemaakt: niet iedereen heeft hier immers verstand van. Met deze kennis is het mogelijk om een eigen bedrijf op te zetten en anderen te coachen.

Je medewerkers zijn natuurlijk ontzettend belangrijk; zonder hen zou het een stuk moeilijker zijn om je onderneming draaiende te houden. Dit vraagt om de nodige waardering, wat begrip en ook zeker niet onbelangrijk: voldoende bijscholing. Er zijn een aantal belangrijke pointers wanneer het gaat om het up-to-date houden van je personeel.

1. De basisvaardigheden up-to-date houden

Wanneer jouw medewerkers vol zelfvertrouwen kunnen werken, zullen ze meer genieten van hun werk en de werkzaamheden vaak beter verrichten. Dit betekent dat niet alleen specifieke vaardigheden, maar ook zeker de basisvaardigheden up-to-date moeten worden gehouden. Verandert er bijvoorbeeld iets in de werkwijze; zorg dan dat je medewerkers direct op de hoogte zijn. Ook basisvaardigheden voor specifieke beroepen (denk bijvoorbeeld aan een code 95 cursus) moeten regelmatig opgefrist worden.

2. De administratieve vaardigheden

Hoewel niet iedere medewerker met administratieve taken te maken heeft, wordt de administratie wel steeds belangrijker in de onderneming. Smartphones, computers en software systemen worden steeds vaker gebruikt om zaken vast te leggen en te analyseren. Maar niet iedereen kan zo makkelijk om gaan met al deze technologie. Zorg dus dat al je medewerkers voldoende skills hebben wat de administratieve vaardigheden betreft. Digitalisering zorgt ervoor dat dit soort skills steeds belangrijker worden!

Administratieve vaardigheden

3. De VGW

VGW is een afkorting voor veiligheid, gezondheid en welzijn; ontzettend belangrijk natuurlijk. Iedere medewerker moet zijn of haar werk op een gezonde en veilige manier kunnen doen. Zorg dus dat hier voldoende aandacht aan wordt besteed. Houdt veiligheid een open onderwerp en breng samen met je medewerkers mogelijke risico’s in kaart. Biedt vervolgens de nodige bijscholing aan zodat medewerkers hun werk op veilige en gezonde manier kunnen verzetten. Bewustzijn is hier ontzettend belangrijk.

4. De VCA cursus

Met een VCA cursus zorg je ervoor dat al je medewerkers weer op de hoogte zijn van alle regels op het gebied van de arbo en calamiteiten. En dit zorgt er op zijn beurt natuurlijk weer voor dat de VGW binnen je onderneming helemaal op orde is. Iedereen die in de onderneming werkzaam is heeft baat bij een VCA cursus. De cursus leert je namelijk om risico’s in te schatten en hoe deze beperkt kunnen worden. Daarnaast wordt iedereen ook weer even op de hoogte gebracht van de handelingen die uitgevoerd moeten worden in geval van noodsituaties. Een ontzettend handige en belangrijke cursus dus!

5. Specifieke scholing

Daarnaast zijn er de beroepsgroepen die om een specifieke scholing vragen. Denk hierbij aan beroepen waarmee er met nieuwe technologie, of gevaarlijke stoffen wordt gewerkt, of aan personeelsleden die dagelijks een heftruck besturen. Stimuleer je medewerkers om zoveel mogelijk te leren en biedt ze alle mogelijkheden aan die ze hiervoor nodig hebben.

 

Het idee van leren en werken is door de tijd heen aardig veranderd. In het verleden verliep het werkzame leven van iemand zijn gehele leven vrij voorspelbaar. Of men kon aan de slag zonder opleiding en deed al werkend ervaring op. Of men kon wel een opleiding volgen, en ging daarna aan de slag om ervaring op de doen. Scholing kwam er eigenlijk tijdens de werkzame periode (vaak bij een enkele werkgever) nauwelijks meer aan te pas. Maar dat is veranderd. Wat is er zo belangrijk aan scholing van personeel?

Her- of omscholing om personeelstekort op te vangen

De economie is alweer een paar jaar aan het aantrekken. Dat wordt ook op de arbeidsmarkt gevoeld. Sectoren zoals IT, techniek en het onderwijs kampen intussen met een fors personeelstekort. Dit kan niet enkel met de instroom van studenten worden opgelost. Scholing kan daarom helpen het tekort aan mensen op te vangen. Bijvoorbeeld door personeel dat al in dienst is om te scholen zodat zij ook andere werkzaamheden kunnen uitvoeren. Of door veelbelovende mensen die niet geheel aan de functie-eisen van een vacature voldoen, toch een baan aan te bieden en om te scholen. In de technische sector is dit bijvoorbeeld mogelijk door middel van Kenteq cursussen.

Scholing maakt je als werkgever interessant

Een tweede voordeel dat scholing heeft, is dat je als werkgever interessant blijft voor medewerkers. Vooral de jongere generatie zal nooit meer gedurende een heel leven hetzelfde werk blijven doen, bij dezelfde werkgever. Ze zijn op zoek naar afwisseling en uitdaging. En hoe kun jij als werkgever dan zorgen voor aan uitdaging? Door scholing aan te bieden en de mogelijkheid te geven van functie te wisselen. Fijn natuurlijk dat je iemand niet hoeft in te werken in het bedrijf. Medewerkers van nu zien scholing voornamelijk als een investering in zichzelf, maar blijven op deze manier toch meer gemotiveerd en langer aan het bedrijf verbonden.

Scholing nodig door strengere wet- en regelgeving

Nog een reden waarom scholing zo belangrijk is voor personeel, zijn de steeds strengere regels volgens welke gewerkt dient te worden. Een voorbeeld in de technische of transport- en logistieksector zijn de steeds strengere veiligheidseisen. Jaarlijks vinden er nog steeds veel bedrijfsongevallen plaats. De Nederlandse overheid wil graag dit aantal verlagen. Werkgevers ook, aangezien zij vaak te maken krijgen met ziekteverzuim na een ongeval. Medewerkers hebben recht op een veilige werkvloer, en scholing speelt een grote rol in het realiseren hiervan.

Jong talent laat zich niet langer overtuigen door een eerste voorstel. Ze weten als geen ander hoe gegeerd ze zijn en ze durven bij verschillende werkgevers aan te kloppen. Die zelfzekerheid zorgt ervoor dat ze op de werkvloer al eens als egocentrisch, zelfingenomen en ongeduldig omschreven worden. Soms horen we zelfs al eens onterecht het woord ‘lui’ opdoemen. In de praktijk blijkt het eerder om een clash der generaties te gaan, zoals we het eigenlijk altijd al op de werkvloer kenden. Anderzijds impliceert dat ook dat we het over een andere boeg moeten durven gooien als we die millennials voor ons willen winnen. Onderstaande drie tips neem je maar beter grondig door.

# 1. Stimuleer hun verfrissende blik

Millennials groeiden op met de nieuwste technologieën en hanteren dat bovendien vaak beter dan hun ouders en grootouders. Dat maakt hen niet alleen zelfzekerder, maar ook gewoon innovatiever. Ze hebben hun eigen verfrissende blik op de wereld en ook binnen de onderneming is dat het geval. Zo kijken ze op een andere manier naar vraagstukken, bedrijfsprocessen en strategieën. Soms worden ze al eens als onbevangen of kritisch omschreven, maar in de praktijk is hun insteek vaak van goudwaarde.

Omarm daarom niet alleen hun verfrissende blik maar stimuleer het ook en geef een en ander reeds tijdens het eerste gesprek aan. Zo komen ze terecht in een omgeving waar ze zich maximaal kunnen ontplooien, terwijl de onderneming ook optimaal van hun verfrissende blik kan genieten. 

# 2. Focus op levenslang leren

Een ander kenmerk aan deze generatie is het feit dat ze al op jonge leeftijd te horen kregen dat studies hun carrière zouden maken. Zij hebben echt ‘leren leren’ en willen daar de vruchten van plukken. Toch staan ze niet stil en zijn ze razend ambitieus, waardoor ze steeds op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen en ontdekkingen. Ze streven hierbij naar een job waar ze steeds kunnen blijven leren van zichzelf en van anderen.

E-learning oplossingen kunnen hier interessant zijn, maar weet dat millennials ook uit hun comfortzone moeten worden gehaald en de kans moeten krijgen om door te groeien. In de praktijk laat zich dat dan ook al snel vertalen in een opleidings- en scholingsplan dat vaak gepaard gaat met een weloverwogen carrièreplan.

Extra tip: introduceer een leerregisseur die hen helpt om persoonlijke ambities te realiseren en stem het opleidingsaanbod af op de individuele wensen en noden.

# 3. Zet ervaren medewerkers in om hen te begeleiden

Op de werkvloer treffen we tegenwoordig vier generaties aan. Vooral tussen zij die zich net in de overgangsperiode tussen generatie X en Y bevinden, durft het dan ook al eens mis te lopen. Anderzijds merken we dat millennials steeds vaker opkijken naar ervaren rotten die graag hun kennis en ervaring met jonge medewerkers delen. Dergelijke ervaren leiders zet je dan ook best in als leerrolmodellen voor deze millennials.

Dat kan je bijvoorbeeld doen door hen persoonlijk te laten begeleiden in het kader van onboarding, maar denk ook aan het vormen van overschrijdende teams. Overigens toont onderzoek aan dat dat ook voordelen heeft voor de oudere medewerkers: zij krijgen immers het gevoel dat ook zij opnieuw zichtbaar mogen leren en zich kwetsbaar mogen opstellen, waardoor de ontwikkelingsgerichte cultuur des te beter tot uiting komt.

Talenten, iedereen heeft ze alleen we zijn ons niet altijd bewust van onze eigen talenten. Sterker nog de meeste mensen zijn zich niet bewust van zijn of haar talenten. Toch is het wel erg fijn als je je bewust bent van je eigen talenten. Dit stelt je namelijk in staat om werk te vinden wat je echt met plezier doet. Carrière te maken en te werken met plezier. Terwijl je nu wellicht het gevoel hebt dat het werk wat je doet je veel moeite kost. Wanneer je je bewust bent van je eigen talenten en werk doet waar jij goed in bent zorg je er tevens voor dat je beter presteert op de werkvloer. Dat is dan weer positief voor jouw werkgever!

Wat zijn jouw talenten?

Omdat zoveel mensen niet weten waar ze nu eigenlijk goed in zijn, is het niet vreemd dat je overspoelt wordt met websites en blogs die verwijzen naar talententests en vragen die je ‘direct op weg helpen’. Eenmaal op een van de websites geklikt kom je erachter dat het niet zo eenvoudig is als het lijkt. Het ontdekken van je talent doe je niet in 90 seconden en de vragen die worden gesteld vul je ook niet zomaar in. Desalniettemin zijn de vragen en tips vaak wel de juiste. Welke website of welk blog je ook tegenkomt, je zult vergelijkbare vragen invullen. Belangrijk hierbij is dat je dit niet alleen hoeft te doen. Natuurlijk kun je een jobcoach inschakelen, maar denk ook aan je familie, je vrienden en je collega’s. Zij weten vaak haarscherp waar jij goed in bent. Als je eenmaal weet waar je goed in bent, dan is het vinden van het juiste werk (dit kan ook binnen hetzelfde bedrijf) niet meer zo moeilijk.

Ontdek de talenten binnen jouw bedrijf

Wie kent deze bekende business joke niet; “CFO: What happens if we invest in developing our people and they leave us? CEO: What happens if we don’t, and they stay?”. Je ziet hem regelmatig voorbij komen op LinkedIn, maar het is o zo waar. Het belang van talentontwikkeling is groot voor ondernemers. Wanneer werknemers hun talenten goed benutten zullen zij zich prettiger voelen binnen het bedrijf, zowel werk gerelateerd als op sociaal vlak. Hierdoor zullen de prestaties van het bedrijf ook verbeteren. Werkgevers in Nederland vinden dit ook zo blijkt uit de MKB Marktmonitor van Unique. Ruim 53% van de Nederlandse MKB’ers ziet talentontwikkeling van medewerkers als het belangrijkste speerpunt van het personeelsbeleid.

Stimuleren van talenten

Als talenten daadwerkelijk zichtbaar worden, is het belangrijk om deze tot uiting te laten komen. In een interview stelt Claudia van Zuiderwijk, bestuursvoorzitter van de KvK; “Door talenten te prikkelen en voldoende ruimte te geven om te groeien worden talenten van nu groot in Nederland.”

Tijdens haar kroonrede op de Big Improvement Day van 19 januari 2016 legt Claudia hier dan ook de nadruk op. Dus, ga aan de slag en ontdek jouw talent(en).

Sinds 2014 werken STOOF (Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche) en Leren en Werken samen om werkende en werkzoekende uitzendkrachten, middels een scholingsvoucher te scholen, en zo een groter perspectief te bieden op de arbeidsmarkt. Dit individuele leerbudget mag besteed worden aan een opleiding die hun kansen in brede zin op de arbeidsmarkt vergroot.

Er is onderzoek gedaan onder de kandidaten die een scholingsvoucher hebben ontvangen. Dit waren er 137, 17 Leerwerkloketten hebben meegewerkt en de STOOF scholingsvouchers uitgereikt.
76% van de kandidaten geeft aan door de opleiding geënthousiasmeerd te zijn om verder te leren. 52% geeft aan dat de scholingsvoucher hen geholpen heeft een baan te vinden of te behouden.
69% van de kandidaten geeft aan dat ze de opleiding niet hadden kunnen volgen zonder scholingsvoucher. 45% is persoonlijk begeleid door de Leerwerkloketten bij het zoeken van een arbeidsmarktrelevante opleiding. 17% van de kandidaten waren jonger dan 25 jaar, 21% was tussen de 35 en 45 en 21% was ouder dan 45. 35% van de kandidaten waren vrouwen.
100% van de kandidaten waren vrij in hun keuze voor een bepaalde opleiding, waarbij de Leerwerkloketten wel aangegeven hebben met welke opleiding hun arbeidsmarktkansen zouden worden vergroot.

De doelstellingen van deze samenwerking is uitzendkrachten stimuleren tot een leven lang leren, uitzendkrachten stimuleren na te denken over hun loopbaan, uitzendkrachten stimuleren om zich te ontwikkelen dan wel scholing te volgen, uitzendkrachten die een relatief wisselend arbeidsverleden hebben door middel van scholing en ontwikkeling een betere kans op de arbeidsmarkt bieden, een doelgroep bereiken waarmee STOOF (vanzelfsprekend) geen contact heeft en uitzendkrachten stimuleren te leren en een kans te geven op werk doordat zij (breder) geschoold zijn.

De gekozen opleidingen verschillen nogal: mbo opleidingen, taaltrainingen, heftruckopleidingen en EVC-trajecten.

Over STOOF en Leren en Werken
STOOF is het scholingsfonds voor de flexbranche en wordt paritair bestuurd door: ABU, CNV Vakmensen, FNV, LBV, NBBU en De Unie.

Het Programma Leren en Werken bestaat sinds eind 2009 en heeft als doel de aansluiting tussen onderwijs, opleidingsmarkt, arbeidsmarkt en arbeidsmarktkansen te versterken. Leerwerkloketten zijn samenwerkingsverbanden tussen de partijen die in de regio bij Leren en Werken betrokken zijn: UWV, gemeenten, onderwijsinstellingen, kenniscentra en het bedrijfsleven. Samen zetten zij zich in voor een Leven Lang Leren.