Rubriek

Bedrijfspand

Rubriek

Tip 1 Doel

Begin met het bepalen van het doel van je winkelinrichting. Waarom richt je de winkel in en wat wil je bereiken met de inrichting? Dit zal bepalen wat voor sfeer je wilt creëren en welke elementen je nodig hebt om dit te bereiken. Maak gebruik van een duidelijke lay-out die aansluit bij de huisstijl van je winkel. Maak gebruik van klantenfeedback en data om de winkelindeling en productplaatsing te optimaliseren. Ook de keuze voor een kwalitatief goed montagebedrijf die kan aansluiten bij jouw keuzes is van groot belang.

Tip 2 Ruimtelijk plan

Maak een plan van de winkel. Meet de ruimte op en bepaal hoe je deze het beste kunt indelen. Houd rekening met de verschillende afdelingen en hun functie, zodat je een logische indeling krijgt. Zorg voor voldoende ruimte tussen producten en gangpaden om vrije beweging te faciliteren.

Tip 3 Visueel

Gebruik visuele aandachtstrekkers zoals kleurrijke poster, banners, displays en opvallende afbeeldingen om producten te benadrukken. Deze visuele middelen weten aandacht te trekken en de sfeer te versterken.

Tip 4 Niveaus

Maak gebruik van verschillende niveaus in de winkel, zoals planken en rekken, om verschillende categorieën producten te presenteren. Zorg voor voldoende opbergruimte en legproducten op een manier dat ze makkelijk te vinden en te bereiken zijn voor klanten. Een goed montagebedrijf kan bij de bouw al jouw wensen hierin verwezenlijken.

Tip 5 Verlichting

Tip 5 Verlichting

Zorg voor goede verlichting in de winkel. Een goed verlichte winkel zorgt ervoor dat de producten goed zichtbaar zijn en dat de sfeer in de winkel aangenaam is.

Er zijn verschillende soorten verlichting die geschikt zijn voor een winkelinrichting:

Plafondverlichting: Deze verlichting hangt aan het plafond en is geschikt voor het algemene licht in de winkel.

Wandverlichting: Deze verlichting kan aan de wand gemonteerd worden en is geschikt voor het accentueren van bepaalde producten of ruimtes.

Spotverlichting: Deze verlichting is gericht en kan gebruikt worden om specifieke producten of objecten te benadrukken.

Ledverlichting: Ledverlichting is energiezuinig en heeft een lange levensduur. Het kan gebruikt worden als plafond- of wandverlichting.

Decoratieve verlichting: Decoratieve verlichting zoals lampen of kaarsen kan gebruikt worden om sfeer te creëren in de winkel.

Het is belangrijk om de juiste verlichting te kiezen om de winkelinrichting op een aantrekkelijke manier te presenteren en de sfeer in de winkel te verbeteren.

Tip 6 Geluid

Maak gebruik van geluidseffecten en muziek om een sfeervolle omgeving te creëren. Het sfeergeluid voor een winkelinrichting zou kunnen bestaan uit zacht achtergrondmuziek, het geluid van een rustig stromend beekje of rivier, en het geluid van vogels die zingen in de buurt. Dit zorgt voor een ontspannen en rustige sfeer in de winkel en nodigt klanten uit om te blijven rondkijken en te winkelen.

Tip 7 Personeel

Zorg voor een goed opgeleide en enthousiaste verkooppersoneel dat klanten op een professionele manier kan assisteren.

Het belangrijkste kenmerk van goede kwaliteit winkelpersoneel is hun professionele en vriendelijke houding. Ze moeten een goed inzicht hebben in de producten en diensten die hun winkel aanbiedt en kunnen klanten efficiënt en op een prettige manier helpen. Ze zijn flexibel en kunnen snel inspelen op veranderende omstandigheden en behoeften van klanten. Ze zijn ook proactief en nemen initiatief om problemen op te lossen en de winkelervaring voor klanten te verbeteren.

Tip 8 Toepassing Techniek:

Maak gebruik van interactieve technologieën zoals touchscreens en virtuele aankoopstations om het winkelervaring te verbeteren. Gebruik digitale technologieën zoals touchscreens en apps om informatie te bieden en aanbiedingen te presenteren. Het is goed om te zien dat mensen met een technische baan door het aanbrengen van al deze technische toepassingen de aantrekkelijkheid van de winkel veel verrassender en aantrekkelijker weten te maken.

Tip 9 Meubilair:

Creëer een comfortabele en aantrekkelijke winkelomgeving, met behulp van comfortabele zitgelegenheden en aantrekkelijke decoraties. Gebruik meubels en accessoires om de winkel visueel aantrekkelijk te maken. Zorg ervoor dat de meubels comfortabel zijn en dat ze de producten goed laten uitkomen.

Tip 10 Centraal contact:

Een goed zichtbare centrale kassa/balie is belangrijk om het contact met de klant goed te borgen.

Je weet daardoor goed overzicht te houden en bent ook altijd goed bereikbaar. Daarnaast is het goed om vanuit deze positie het klantgedrag goed te kunnen interpreteren en hierdoor de juiste contactmomenten te kiezen.

Ben jij bezig met het aankleden van je bedrijfsruimte? Dan zoek je waarschijnlijk ook iets om voor de ramen te hangen, zodat je controle kunt uitoefenen op hoeveel daglicht er binnenkomt. We bespreken verschillende soorten raambekleding waar je tussen kunt kiezen en die van pas zouden kunnen komen.

Klassieke stoffen gordijnen

Gordijnen zijn een ‘agressieve’ methode voor zonwering, omdat ze doorgaans geheel verduisterend zijn. Dat komt vooral van pas in een presentatieruimte die je moet kunnen verduisteren om iets op een scherm te kunnen tonen. Dat wil niet zeggen dat in de rest je bedrijfsruimte gordijnen niet van pas kunnen komen. Stof dempt geluid, dus ook als je gordijnen niet gebruikt om licht tegen te houden komen ze van pas om de akoestiek in de ruimte te verbeteren. Zeker in ruimtes waar veel mensen werken kan dat prettig zijn.

Vitrage

Is er geen noodzaak om een ruimte volledig te kunnen verduisteren, maar wil je wel het binnenvallende licht wat kunnen filteren? Dan kun je in plaats van klassieke gordijnen ervoor kiezen om enkel vitrage te plaatsen. Vitrage laat veel licht door, maar beperkt ook de inkijk van buitenaf naar binnen toe. Tenzij het binnen lichter is dan buiten, dan werkt het juist andersom. Omdat vitrage van dunne stof gemaakt wordt, is het geluidsabsorberende effect van vitrage minimaal.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn opvouwbare gordijnschermen die naar beneden toe uitgerold kunt worden of juist naar boven opgerold. Zo kun je bepalen hoeveel licht je wilt doorlaten en tot op welke hoogte. Vervolgens bepaalt de stof die je gekozen hebt hoeveel licht er door het rolgordijn zelf komt. Je kunt voor een verduisterende stof kiezen, maar ook voor een lichtdoorlatende stof die een filterende werking heeft op het licht. Rolgordijnen kunnen zowel stijlvol als praktisch zijn.

Duettes (of plissés)

Voor een strakke én stijlvolle look kun je ook kiezen voor duettes. Deze bestaan uit twee lagen stof en vouwen zich op als een harmonica wanneer je ze optrekt. Je kunt ook voor een zogenaamde ‘top down bottom’ variant kiezen waarbij je de gordijnen zowel aan de bovenkant als de onderkant kunt bedienen. Duettes zijn ook verduisterend te krijgen en werken zonwerend. Ze kunnen zowel in het kozijn als op de ramen zelf gemonteerd worden. Het grootste nadeel van duettes is dat ze niet goed gereinigd kunnen worden. Je kunt ze stofzuigen, maar niet wassen. Een variant met een enkele laag stof noemt men een plissé.

Plooiloze paneelgordijnen

Paneelgordijnen zijn grote banen stof die recht en strak naar beneden vallen en zowel bovenaan als onderaan verstevigd zijn. Daardoor hangt de stof plooiloos. Doorgaans zijn paneelgordijnen niet verduisterend en worden ze vooral gemaakt met behulp van dunne stoffen die licht doorlaten. Ze geven een moderne en strakke uitstraling.

Jaloezieën en lamellen

Jaloezieën en lamellen

Jaloezieën en lamellen zie je vrij veel in kantoren. Ze bieden een praktische oplossing waarmee je de hoeveelheid en de richting van het daglicht dat binnenkomt in de hand kunt houden. In het geval van lamellen, gaat het om verticale latten die gedraaid kunnen worden. Jaloezieën zijn dan juist weer horizontale latten die je kunt kantelen en omhoog kunt halen. Vaak zijn ze van kunststof of aluminium gemaakt, maar gelukkig zijn er ook houten uitvoeringen die wat meer sfeer bieden. Het onhandige van lamellen en vooral jaloezieën, is dat ze moeilijk schoon te houden zijn. Dat is nogal arbeidsintensief.

Wil je graag verder kijken naar de mogelijkheden voor raambekleding voor jouw bedrijfsruimte? Neem dan eens een kijkje op de website van de experts van M+N Projecten, waar je uit verschillende soorten raambekleding en verschillen soorten textiel kunt kiezen.

Elk jaar gooien we in Nederland zo’n vijftig miljoen ton aan elektronisch afval weg. Dat kan beter! Recyclen is beter voor het milieu én uw portemonnee. Dat geldt niet alleen voor computers, maar ook voor printers. Hoe gaat printer recycling precies in zijn werk? En welke voordelen biedt het u? In deze blog leest u alles over printer recycling.

Printers en toners apart recyclen

Bij het recyclen van printers is het belangrijk om eerst te toner te verwijderen. Een laserprinter heeft er minstens één en een kleurenprinter heeft er zelfs vier. Tonercartridges zelf zijn ook goed te recyclen. Een gespecialiseerde recycler knapt ze op en vult ze opnieuw, om ze daarna te verkopen als goedkoper alternatief voor merktoners. Is de toner niet meer te hergebruiken? Dan halen ze het werkzame poeder eruit om voor nieuwe tonercartridges te gebruiken.

Zo werkt printer recycling

Laserprinters bestaan uit kunststof, ijzer, roestvrij staal, messing, aluminium, een voeding en enkele laagwaardige printplaten. Met printer recycling is het mogelijk om bijna al deze grondstoffen weer opnieuw te gebruiken. Bijvoorbeeld om nieuwe hardware mee te produceren. De voordeligste optie is om het recyclen van printers te combineren met het laten ophalen van oude computers. Vanaf een bepaald gewicht nemen bedrijven de printers namelijk gratis mee.

Een milieubewuste keuze

Hardware zoals printers wordt gemaakt van waardevolle grondstoffen. Daarnaast zitten er stoffen in die schadelijk zijn voor het milieu. Het recyclen van uw printers is dan ook een duurzame keuze. Bedrijven die oude printers en ander elektronisch afval recyclen, zijn verplicht om dit op een milieubewuste manier te doen. Let daarom goed op of een bedrijf een WEEELABEX-certificering heeft. Deze is gebaseerd op Europese milieuwetgeving en geeft aan dat het bedrijf met een zo hoog mogelijk recyclingspercentage werkt.

Veilig omgaan met vertrouwelijke gegevens

Daarnaast zijn veel IT-recyclingbedrijven gecertificeerd in datavernietiging. Grotere printers en multifunctionals hebben vaak een harddisk waar printopdrachten en scans staan opgeslagen. Zeker weten dat uw oude printers geen beveiligingsrisico vormen? Dan kiest u voor printer recycling bij een erkend bedrijf, zodat uw vertrouwelijke informatie veilig vernietigd wordt.

Printers laten opkopen

Heeft u afgeschreven printers die jonger zijn dan vier jaar? In bepaalde gevallen kunt u uw printers dan verkopen aan recyclingbedrijven. Bijvoorbeeld als het gaat om een grotere partij printers van een bekend merk, zoals HP, Dell, Canon of Kyocera. Hiermee levert het recyclen van printers u zelfs nog geld op.

 

 

Het zit-sta bureau is tegenwoordig helemaal in trek. Bedrijven willen hun medewerkers motiveren om wat vaker te gaan staan, in plaats van te zitten. Het idee ervan is dat het gezonder is, en pijnklachten zal voorkomen. Maar is zo’n flexibel bureau nu echt nuttig? Of zijn we gevallen voor marketing? Laten we eens kijken naar de zin en onzin van deze bureaus.

Is een zit-sta bureau nu echt beter voor je?

Om maar met de deur in huis te vallen: ja, een zit-sta bureau is echt beter voor je. Het bureau is in hoogte verstelbaar, waardoor je zowel kunt zitten als staan als je werkt. Te veel zitten is niet goed voor het menselijk lichaam. Je krijgt er pijn in de rug, nek en schouder van. Daarnaast is zo weinig bewegen niet bepaald een zegen voor ons gewicht.

Het is dan weer niet zo dat de aanschaf van een zit-sta bureau alle problemen verhelpt. Volgens deskundigen van de Arbo Unie werkt zo’n bureau alleen goed als werknemers passende voorlichting krijgen bij het gebruik ervan. Zo is het belangrijk dat medewerkers er niet langer dan een uur achter staan. Wat vooral belangrijk is, is voldoende beweging: een korte wandeling naar de koffiemachine, een lunchwandeling, of gewoon een ommetje maken.

Waarom staan aan een bureau?

Staan aan een bureau verhoogt de productiviteit. We krijgen er meer energie van. Bedenk je maar eens waarom een zanger altijd in een studio staat te zingen achter de microfoon, en niet op een kruk gaat zitten. Als je staat, krijg je bovendien minder last van rugpijn en concentratieverlies. Een verkeerde houding kan ervoor zorgen dat medewerkers letterlijk met hoofdpijn naar huis gaan.

Staand vergaderen is ook een goed idee. Daarmee wordt volgens ergonomie-experts zelfs een tijdwinst van wel 25 procent gehaald, zonder dat de kwaliteit van de besluiten eronder lijdt.

Inderdaad: een verstelbaar hoekbureau is een goed idee

Tegenwoordig verkopen leveranciers van kantoormeubelen ook het verstelbare hoekbureau. Dit heeft een dubbel voordeel: aan de ene kant kunnen medewerkers er actief aan werken, en er zowel bij zitten als staan, terwijl je aan de andere kant ook nog eens ruimte mee bespaart. Veel bedrijven werken steeds minder met papier, en steeds meer op een laptop. Dan is een klein, verstelbaar hoekbureau al snel een goedkope, efficiënte en bovendien ergonomische keuze.

Na twee jaar van thuiswerken, is het eindelijk weer zover, het advies om thuis te werken is versoepeld! Dat betekent: weer onder de mensen zijn, bellen in dezelfde kamer en – hopelijk – weer wat meer direct overleg. Hoe u er ook in staat, het zal even wennen zijn om weer tegelijkertijd met elkaar in één ruimte te werken. 

Om een prettige werksfeer te creëren, is de inrichting van de werkvloer cruciaal belang. Of het nou gaat om een kantoor, magazijn of werkplaats; werken in een rommelig of geheel afgesloten ruimte is voor niemand bevorderlijk. Zorg dus voor voldoende daglicht en zuurstof. Planten zorgen bijvoorbeeld voor extra zuurstof en bevorderen de sfeer. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat iedereen voldoende ruimte heeft om te werken.

Een ideale en functionele manier om de ruimtes goed in te delen, is het gebruik van kasten. Deze kunnen dienen als afscheiding van een ruimte. Dit is erg handig wanneer u meerdere werkplaatsen binnen één grote ruimte wilt laten ontstaan. Daarnaast is de primaire functie van een kast natuurlijk het opbergen van spullen. Alles wat is opgeborgen, slingert in ieder geval niet rond op de werkvloer en zorgt dus voor rust en overzicht. U ontkomt er daarom ook niet aan om lockerkasten te kopen.

Kasten zijn ervoor gemaakt zodat alles netjes kan worden opgeborgen en er dus geen rommel blijft liggen. Er zijn kasten in allerlei soorten en maten. Naast de standaard kasten waarin papier, documenten en andere werk gerelateerde artikelen worden opgeborgen; zijn er natuurlijk ook kasten nodig voor werknemers. Dit kan bijvoorbeeld een locker zijn waarin werknemers hun telefoon, sieraden of een simpele broodtrommel opbergen. Voor werknemers geeft het ook een soort van rust dat zij hun eigen vertrouwde plekje hebben. Ze hoeven zich geen zorgen te maken dat hun kostbare of dierbare spullen tijdens het werk kwijt of beschadigd raken.

Denk daarnaast ook eens aan uniformen en werkkleding, tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken. Zo wordt er in de horeca vaak een overhemd of schort gedragen en in de bouw een helm en stevige schoenen. Werkkleding dragen is erg belangrijk, het straalt onder andere professionaliteit uit. Wanneer er zulke kleding wordt gedragen, is het voor de werknemers erg belangrijk dat zij een veilige plek hebben om hun persoonlijke spullen en eigen kleding op te bergen. Zo wordt hun eigen kleding niet vies of beschadigd. Daarnaast is het fijn voor werknemers om te kunnen omkleden op het werk. Ze hoeven dan niet thuis al in werkkleding te lopen of met vieze kleding de auto in te stappen. De werknemers kunnen dan de werkdag goed afsluiten en naar huis. Dit zorgt voor rust bij de werknemers. Gelukkig zijn er kasten in allerlei soorten en maten. Van praktische lockers met meerdere vakken tot kolommen tot speciale droogkasten voor bijvoorbeeld kleding.

Het goed inrichten van de werkvloer is dus heel erg belangrijk. Met een fulltimebaan ben je immers ongeveer 1.800 uur per jaar aanwezig op de werkvloer. Het optimaliseren van een werkomgeving geeft de werknemers rust en overzicht. Een geoptimaliseerde werkplek is vooral opgeruimd en netjes. Goede en ruime opbergruimtes zijn dus een must voor elke werkgever.

Het kantoor is een plek waar je misschien wel 40 uur per week doorbrengt, dan is het wel zo fijn dat het een zo comfortabel mogelijke werkplek is. Het zorgt er ook voor dat het personeel betere werkprestaties levert. Ook zorgt een fijne plek voor een goede werksfeer.

Stijlvolle inrichting

De mooiste kantoren hebben de ruimtes vol smaak ingericht, een interieurarchitect kan helpen om dit te realiseren in jouw kantoor. Er zijn verschillende elementen die bijdragen aan een mooie kantoorinrichting. Een van deze elementen zijn moderne kantoormeubelen, deze moeten naast mooi ook vooral functioneel zijn. Het is belangrijk dat de ruimte stimuleert, motiveert en inspireert. Vorm, licht, kleur en materiaal moeten met elkaar overeenkomen. Het is natuurlijk goed om met trend mee te gaan, maar hierbij is het wel verstandig om te kijken hoe het kantoor ook redelijk tijdloos ingericht kan worden. Het is zonde om na enkele jaren weer nieuwe investeringen te moeten maken omdat de meubels niet meer mooi zijn.

Voldoende lichtinval

Een van de belangrijkste aspecten van een fijn kantoor is dat er voldoende lichtinval is. Het is niet goed voor het personeel om de hele dag onder TL-buizen te moeten werken. Creëer zoveel mogelijk natuurlijk licht in de ruimte, daglicht geeft namelijk meer energie waardoor personeel ook productiever kan werken. Naast daglicht is goed kunstmatig licht ook belangrijk, kies hierbij wel voor mooie design lampen met een prettige lichtinval.

Voeg planten toe

Zorg voor zoveel mogelijk groen op kantoor.​​ Planten zorgen niet zomaar voor een ideaal werkklimaat. Ze dragenbij aan een positieve gemoedstand, een hogere luchtvochtigheid, leiden tot een betere concentratie en regelen een betere verdeling van temperatuur. Planten zijn dus echt onmisbaar op een kantoor. Bang dat planten te veel gedoe opleveren of snel dood gaan? Er zijn ook veel planten die maar eens per maand water nodig hebben.

Voeg planten toe 

Creëer een ontspanningsruimte

Naast dat er natuurlijk hard gewerkt moet worden is het ook belangrijk om even lekker te kunnen ontspannen op kantoor. Creëer daarom een ontspanningsruimte voor het personeel. Een lekker zit hoekje is al een goede optie. Grote bedrijven pakken hierin vaak nog meer uit en hebben soms zelfs een complete gamerooms. Het belangrijkste is dat het personeel hier even lekker kan uitrusten, bijkletsen en op hun gemak voelen.

Netjes en georganiseerd

Het allerbelangrijkste aan een ideaal kantoor is dat het netjes en georganiseerd is. Zorg voor een rustige en overzichtelijke werkplek. Het is het ideaal als er zo min mogelijk spullen op kantoor liggen. Het is daarom verstandig om spullen die niet veel worden gebruikt op een andere plek te bewaren dan kantoor. Een opslagruimte huren kan hiervoor de oplossing bieden. Neem gerust een kijkje bij een opslagruimte in Amsterdam van Huureenbox. Ideaal om hier spullen op te slaan waar je slecht een paar keer per jaar gebruik van maakt. Zo behoud je het overzicht op kantoor en blijft het een ideale werkplek voor al het personeel.

 

Veel succes met het inrichten van je kantoor!

In hedendaags woon-werk klimaat is het de normaalste zaak van de wereld om deels of volledig thuis te werken. Na een verlengde periode van werken aan de keukentafel of logeerkamer kom je onvermijdelijke worstelingen tegen. De uitkomst? Een kantoor aan huis! Wanneer je ruimte in de tuin of naast het huis hebt, kan een aanbouw grote voordelen bieden. Dit is minder complex en duur dan je zou denken. In dit artikel delen we de voordelen van een kantoor aan huis laten bouwen.

Geen huur

Als kleinschalig ondernemer kan het prijzig zijn om een kantoorruimte te huren. Dit zijn kosten waar je niks voor terugkrijgt helaas. Een kantoor aan huis daarentegen is een investering waar je zelf de vruchten van zult plukken. Je bespaart maandelijkse kosten en verhoogt de waarde van je huis door een bedrijfsruimte te laten bouwen.

Geen reistijd

Bespaar kostbare tijd. Werk je thuis dan heb je geen last meer van files of vertragingen met de trein. Besteed deze tijd aan dingen die ertoe doen, zoals je familie of meer productieve werkuren. Bovendien help je zo ook nog eens mee aan een schoner klimaat. Dit is vooral toepasbaar voor mensen met een kantoorbaan die thuis werken. Als je vanuit je werk vooral langs gaat bij klanten, dan is dit voordeel uiteraard een stuk kleiner.

Belasting aftrekbaar

Als er duidelijk onderscheid is tussen woning en kantoor, dus als deze bijvoorbeeld ook gebruikt zou kunnen worden door derden, dan is dit belasting aftrekbaar. De ruimte moet een eigen ingang en toilet hebben om hiervoor in aanmerking te komen. Verder kun je de btw van de inrichting aftrekken, mits je zzp’er bent. Er is veel mogelijk in het voordeel van de ondernemer, neem contact op met een belastingadviseur voor de volledige voorwaarden.

Inrichten zoals je wil

Als je zelf een kantoor aan huis bouwt heb je volledig de controle over hoe het eruit komt te zien. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wil je een moderne uitstraling? Of moet het bij de esthetiek van je huis passen? Een uitstekende optie, die ook nog eens betaalbaar is, is het aanbouwen van een chalet. Je kunt het personaliseren en maken precies zoals je wil. Bekijk de mogelijkheden bij Lacet chaletbouw; daar kan je enkele standaard modellen vinden was de basis van je eigen ontwerp is, vervolgens kan je variaties aanbrengen om het helemaal te personaliseren. 

Verhuren

Niet alleen hoef je zelf geen huur te betalen, je kan er zelf huur voor vragen. Mocht je de ruimte niet het hele jaar door gebruiken, kun je deze ook nog verhuren en zo een extra inkomen genereren. Zo verdien je je investering nog sneller terug en kun je er wellicht zelfs winst op maken.

Scheiden werk en privé

Werk je al veel aan huis, maar doe je dit vanaf de keukentafel of vanuit de logeerkamer, dan kan het lastig zijn om te focussen en wordt de scheiding tussen werk en privé vaag. Dit gaat ten koste van productieve uren en kan ook nog eens het gevoel teweegbrengen dat je altijd aan het werk bent. Een aparte ruimte creëert een fysieke en mentale scheiding tussen werk en thuis. 

 

Heb je op korte termijn meer grondoppervlak nodig voor je magazijnruimte, werkplaats of kantoorpand? Overweeg dan eens om een systeemvloer te laten plaatsen. Systeemvloeren zijn in een handomdraai gelegd, vereisen vaak geen enkele aanpassing aan je bestaande pand en zijn ook eenvoudig weer weg te halen. Lees meer over de voordelen van systeemvloeren en ontdek of deze oplossing iets is voor jouw project.

Wat is een systeemvloer?

Om maar met het begin te beginnen; een systeemvloer is feitelijk een vloer die bestaat uit verschillende, voorgefabriceerde onderdelen. Door deze onderdelen ter plekke aan elkaar te bevestigen vormt zich een vloeroppervlak. Veruit de meeste systeemvloeren bestaan uit twee hoofdcomponenten. Allereerst is er het skelet, dat de vloer draagt. Dit skelet bestaat uit een constructie van houten of metalen balken, met daartussen holle ruimtes. Deze ruimtes bieden vaak mogelijkheden om bijvoorbeeld elektriciteits- of internetkabels onder je vloer aan te leggen. Logischerwijs geldt vaak dat hoe dichter de balken van het skelet op elkaar liggen, hoe meer draagkracht de vloer aan kan. Bovenop het skelet komt de eigenlijke looplaag van de vloer, die kan bestaan uit vlakke planken of platen.

Waarom kiezen voor een systeemvloer?

Systeemvloeren hebben legio voordelen ten opzichte van conventionele vloeren. Allereerst is zo’n vloer snel gelegd. Wanneer alle onderdelen op je locatie zijn gearriveerd is het enkel een kwestie van het skelet en de looplaag in elkaar schroeven, zonder dat je in de weer hoeft met funderingen of andere bijkomende zaken. Dit is gelijk ook het tweede pluspunt van systeemvloeren. Deze vloeren vereisen namelijk geen aanpassingen aan het pand waarin ze komen te liggen. Je hoeft dus geen muren open te laten breken of gaten te boren in de wand. Dit is natuurlijk vooral voordelig wanneer je de extra vloerruimte later weer laat verwijderen. Blijkt na het leggen van je vloer dat je toch meer of minder vloeroppervlak nodig hebt? Dan laat je net zo makkelijk extra vloer bijleggen of weghalen. De elementen van systeemvloeren passen namelijk dusdanig op elkaar, dat je zelf de vorm en afmeting van je vloer eenvoudig laat aanpassen.

Voor welke doeleinden zijn systeemvloeren geschikt?

Voor bijna elke ruimte en ieder doel zijn er wel geschikte tijdelijke vloeren te vinden. In veel gevallen kiezen ondernemers voor een systeemvloer om extra magazijnruimte te creëren. Maar ook voor bijvoorbeeld een tijdelijke winkel, showroom of evenementsruimte zijn systeemvloeren een ideale oplossing. Het maken van bedrijfsruimte kan bijvoorbeeld in combinatie met een tijdelijke hal, maar systeemvloeren passen ook prima in bestaande panden. Aangezien een bestaand pand vrijwel altijd al een bestaande vloer heeft, gaat het dan vaak om een nieuw te maken tweede verdieping. Systeemvloeren in combinatie met dragende pilaren zijn namelijk ook uitermate geschikt voor zulke extra verdiepingen. Natuurlijk is niet iedere vloer even geschikt voor ieder doel. Een magazijn dat vol komt te staan met zware rekken vol bouwmateriaal krijgt veel meer belasting voor de kiezen dan een tijdelijke kantoorruimte waar enkel wat bureaus komen. Kijk daarom eventueel in overleg met een expert wat voor vloer het beste past bij jouw plannen.

Nu de meeste mensen meer thuis werken en minder op kantoor aanwezig zijn hebben wij een online Prison Escape Challenge . Hoe leuk is dat! De beruchte Crimineel van Prison Break Paasloo is ontsnapt! Brainstorm met uw collega’s en los deze zaak op. Iedereen kan dit vanuit ieders eigen huis/werkplek volgen.

De Ontsnappingscase

Tijdens de voorselectie gaan jullie de ontsnappingszaak van Harry de Beuker, één van onze top criminelen oplossen. Tijdens deze ontsnappingszaak worden uw vaardigheden, spitsvondigheid en kennis van de criminele wereld getest.

Los samen met uw collega’s de zaak op van onze Online Prison Escape Challenge!