Category

Telefonie en internet

Category

Als ondernemer probeer je zoveel mogelijk te besparen op onnodige kosten. Ook wanneer je je werknemers een smartphone van de zaak wil aanbieden, is het niet de bedoeling dat je hier veel geld aan kwijt bent. Vandaar dat de refurbished iPhone erg populair is onder de ondernemers. Je bespaart niet alleen veel geld, maar je helpt als ondernemer het milieu ook nog eens een handje mee. Duurzaam ondernemen is een van de meest besproken onderwerpen, omdat het milieu belangrijker is dan ooit. Het besparen van veel geld en het milieu zijn twee voordelen van refurbished iPhones. In dit artikel zullen we in totaal drie voordelen van refurbished iPhones voor een ondernemer bespreken.

Bespaar een flink geldbedrag

De voornaamste reden waarom de refurbished iPhone zakelijk aantrekkelijk is op dit moment is de lage prijs van de toestellen. Je wilt als ondernemer zo min mogelijk kosten maken, vandaar dat de meeste ondernemers kiezen voor refurbished iPhones.

Elk model is tegenwoordig wel refurbished te verkrijgen. Wanneer je smartphones van de zaak wil aanbieden aan je werknemers, kan je kiezen voor een nieuwer model zoals de refurbished iPhone Xs Max, maar je kan ook kiezen voor bijvoorbeeld een refurbished iPhone 8 plus.

Draag een steentje bij aan een beter milieu

Een andere reden voor de meeste ondernemers om te kiezen voor een refurbished iPhone is het besparen van het milieu. Op dit moment leven we in een samenleving waarbij duurzaam ondernemen steeds belangrijker wordt. Ondernemers zijn zich steeds bewuster van de keuzes die ze maken, ook wat betreft de keuze voor de smartphones die ze aanbieden. Vandaar dat de refurbished iPhone steeds aantrekkelijker wordt. Je kiest namelijk voor een duurzamer alternatief ten opzichte van een nieuwe iPhone uit de winkel.

Met het kopen van een refurbished iPhone geef jij het toestel een tweede leven. Je verlengt de levensduur van een iPhone met twee jaar. Doordat er geen nieuwe iPhone geproduceerd hoeft te worden, worden schaarse grondstoffen bespaart. Je draagt zo jouw steentje bij aan een beter milieu.

Geniet van een lange garantietermijn

Met het kopen van een refurbished iPhone kun je genieten van een lange garantietermijn. Bij het kopen van een nieuwe iPhone krijg je vaak maar een jaar garantie. Wanneer je er meer garantie bij wil, dien je hier extra voor te betalen. De refurbished iPhone aanbieders staan vaak achter de kwaliteit die zij leveren, vandaar dat ze standaard twee jaar garantie bieden op elke refurbished iPhone. Je bent hierdoor als ondernemer beter uit dan wanneer je iPhones gloednieuw koopt. Nu je op de hoogte bent van de grootste voordelen van de refurbished iPhone, is het aan jou als ondernemer om de keuze te maken. Bied je refurbished iPhones aan je werknemers als telefoon van de zaak of kies je toch voor gloednieuwe smartphones?

Bent u ondernemer en krijgt u vaak telefoon uit het buitenland? Pas dan op! U kunt namelijk als ondernemer lastig gevallen worden door dure fraude telefoontjes vanuit het buitenland. Maar hoe weet u als ondernemer dat het nummer waarmee is gebeld niet van één van uw buitenlandse klanten is?

Hoe gaat het in zijn werk met fraude telefoontjes

Hoe kunt u nu een fraude telefoontje herkennen? Wat kunt u doen om niet de dupe te worden van een fraude telefoontje? Hoe gaat het in zijn werk? U wordt gebeld door een vreemd nummer; nadat de telefoon één keer is overgegaan wordt er opgehangen. U ziet dan een gemiste oproep. De fraudeurs hopen erop dat u terug belt. Wanneer u dat doet hoort u een kiestoon of een zogeheten wacht toon. Bent u echt nieuwsgierig dan blijft u in de wacht. Maar hoe langer u wacht met ophangen hoe hoger de telefoonrekening zal uitvallen. U kunt dure rekeningen voorkomen met een prepaid abonnement van Simyo. Het door u vastgestelde beltegoed kan niet worden overschreden.

Fraude telefoontjes bezorgen u een zeer hoge telefoonrekening

De fraudeurs bellen dagelijks honderden telefoonnummers, die laten ze één keer overgaan en hangen dan op. U krijgt in principe nooit de kans om de telefoon aan te nemen. Wanneer u direct aanneemt zult u niets horen want er wordt door de fraudeurs niets verdient bij zo’n gesprek. Ze hopen dat u terugbelt naar het nummer. Wanneer u dat doet hoort u een bandje dat heel lang duurt of u krijgt direct een kiestoon. Deze is nagemaakt en wel zo dat u niet in de gaten heeft dat het gesprek al is gestart. De kosten van dit (nep) gesprek loopt heel snel op. De nummers die de fraudeurs gebruiken zijn namelijk de zogeheten ‘service’ nummers. Deze nummers zorgen in de meeste gevallen voor torenhoge telefoonrekeningen. U heeft in dit geval zelf gebeld en daarom dient de factuur betaald te worden. U kunt niet aantonen dat u niet heeft gebeld naar het buitenland en de provider kan u in zo’n geval dan ook niets kwijtschelden.

Wat moet u doen als u als ondernemer lastig gevallen wordt door dure fraude telefoontjes uit het buitenland.

Er zijn wel mogelijkheden om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van deze dure fraude telefoontjes. Met een prepaid abonnement en prepaid internet van Simyo bent u altijd bereikbaar maar kunnen de kosten niet hoger worden dan het vastgestelde maandbedrag. Maar zeer belangrijkste is:

 • neem nooit aan wanneer u een onbekend buitenlands telefoonnummer ziet
 • bel nooit terug naar een onbekend buitenlands telefoonnummer
 • blokkeer het nummer als u zeker weet dat het gaat om een fraude telefoontje blokkeer
 • Controleer het nummer op Google. De meeste nummers die gaan om fraude vindt u hierop terug. U hoeft op Google alleen maar het nummer in te typen en u ziet zo of er meldingen zijn.
 • breng uw provider op de hoogte dat u wordt lastig gevallen met fraude telefoontjes vanuit het buitenland. Geef het nummer door aan uw provider. Deze kan dit nummer dan blokkeren zodat anderen er ook geen last meer van hebben.

Ruim twee jaar geleden kondigde KPN aan per 1 september 2019 te stoppen met ISDN en PSTN. Onder deze dienstverlening vallen PSTN en ISDN1 en ISDN2 (zowel enkelvoudig als meervoudig). ISDN en PSTN maken plaats voor voice over IP (VoIP), een beter en goedkoper alternatief voor zakelijk bellen.

Na de bekendmaking van KPN, heeft de De Nederlandse Provider zich ingezet om de belangen van haar klanten zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Mede hierdoor hebben zij kunnen waarmaken dat de einddatum van ISDN verschoven is naar 1 april 2020. Klanten van De Nederlandse Provider hebben hierdoor meer ruimte om over te stappen naar VoIP bellen. Toch is het verstandig om niet al te lang te wachten met overstappen. Weten wat dit allemaal voor jouw bedrijf inhoudt? Lees dan hieronder verder. 

Wat betekent dit voor bedrijven met een ISDN-lijn?
Per 1 september 2019: end of service

De ISDN1 en 2 en PSTN-dienstverlening stopt op 1 september 2019. Actief onderhoud, monitoring, support en service zullen niet langer meer van toepassing zijn op deze verbindingen. De dienst blijft tot 1 april 2020 enkel actief op basis van best effort. 

Per 1 april 2020: end of life

Zoals eerder vermeld is de definitieve einddatum van ISDN verplaatst naar 1 april 2020. Dan worden de diensten in zijn geheel opgegeven. Je bent dan niet langer bereikbaar via ISDN.

Voor 31 maart 2020: nummers uitporteren

Voor 31 maart moeten alle nummers uitgeporteerd zijn. Doet je dit niet, dan worden de nummers gekoppeld aan de opgeheven lijnen. De nummers worden per 1 april 2020 door KPN in quarantaine gehouden, voor een periode van zes maanden. Je kunt er in die maanden niet meer bij. Voorkom dit door op tijd de overstap te maken naar VoIP telefonie. 

Per 1 oktober 2021: uitfasering ISDN 10/20/30

Er is niets veranderd aan de datum van uitfasering van ISND 10/20/30. Dit zal gewoon gebeuren op 1 oktober 2021. Toch is het verstandig om niet lang te wachten met het overzetten van deze diensten naar een toekomstvast alternatief. Je kunt bijvoorbeeld Hosted VoIP of SIP Trunk kiezen. 

Al met al, wacht niet te lang met het overstappen van de ISDN-lijn naar een toekomstvast alternatief. Je kunt met gemak overstappen naar een VoIP om zakelijk te bellen. Dit is een beter én goedkoper alternatief. 

Een iPadhoes kan de iPad beschermen tegen krassen en andere schade. Er zijn verschillende soorten hoezen om de iPad te beschermen. In dit artikel leest u over de iPadhoezen, wat de hoes beschermt en welke hoes het best geschikt is voor een bepaalde situatie.

Maten iPadhoes

Tegenwoordig bestaan er vele verschillende soorten en maten iPads. Om uw iPad goed te beschermen, is het uiteraard verstandig om een hoes te gebruiken. Voor elke iPad is er wel een hoes op de markt. Onderstaand vindt u welke inch hoort bij de desbetreffende iPad, zodat het hoesje dat u graag wilt aanschaffen wel past:

 • Mini iPad – 7,9 inch
 • Normale iPad en 1e generatie iPad Pro – 9,7 inch
 • iPad Air 2019 en 2e generatie iPad Pro – 10,5 inch
 • Nieuwste iPad Pro – 11- en 12,9 inch

Soorten hoezen

Zoals beschreven in het voorgaande stukje, bestaan er tientallen verschillende soorten hoezen. Om u een indruk te geven welke type hoezen er allemaal zijn, zal ik voor de belangrijkste soorten uitlichten. iPad hoesjes van gsmpunt.nl bieden u de gelegenheid om voorafgaand aan het bestellen een beeld te krijgen van hoe het hoesje eruit komt te zien.

Smart Cover
Deze hoes beschermt alleen de voorkant van de iPad. De hoes sluit door de magneetstrip die aan de zijkant van de iPad zit. Bij dit type hoes heeft u de keuze uit twee materialen, namelijk: polyurethaan of leer. De leren variant gaat op den duur meer gebruikssporen vertonen. De cover heeft een vouwmechanisme waarmee u de iPad op z’n kant kan zetten. Wanneer u de cover openmaakt, licht het scherm op.

Bookcases
De iPad wordt hiermee een soort boek of schrijfmap. De iPad wordt gestoken in een hoes. De voorzijde en achterzijde van de iPad zijn hierdoor beschermd. Ondanks dat de iPad voorzien is van een hoes kunt u toch foto’s blijven maken. De hoes heeft namelijk een opening voor de camera. De cases zijn af te sluiten met een magneet, elastiek of drukknop.

Back covers
De hoes beschermt de achterkant van de iPad. Deze hoes is vooral geschikt voor in huis. Met de cover worden krassen door schuiven met iPad voorkomen. Deze cover is in verschillende varianten verkrijgbaar.

Full body
De naam van de hoes beschrijft het eigenlijk al, de hoes zorgt ervoor dat de iPad niet wordt beschadigd door water, stof, zand en ander vuil. Deze hoes biedt uitkomst voor men die houdt van actiesporten, werkt in de bouw of op een boorplatform.

We zijn tegenwoordig bijna 24/7 online via smartphone, tablet of pc, maar tegenwoordig kan dit ook via een smartwatch. Buiten het feit dat het een mooie hippe mode-accessoire is biedt het ook zakelijk verschillende voordelen om online te zijn via een smartwatch.

Via een smartwatch is het gemakkelijk om korte tekstberichtjes of opdrachten te versturen, zonder dat je hiervoor je telefoon of laptop te voorschijn moet halen. Dit kan handig zijn tijdens een meeting of ook wanneer u bijvoorbeeld onderweg bent. De meeste smartwatches hebben ook een spraakfunctie om berichten te versturen. Zo kunt u in de auto gewoon op de weg blijven letten en toch even een berichtje sturen naar kantoor of een klant.

Door de spraakfunctie op de smartwatch is deze ook uitermate geschikt voor het maken van memo’s.

Het uitvoeren van betalingen is ook super simpel via het juiste model smartwatch van Horloge.nl. U kunt gewoon rechtstreeks via uw horloge betalen. Een groot deel van de smartwatches hebben namelijk ingebouwde chips, vergelijkbaar met de chips die ook op een bankpas zitten. Het meenemen van een dikke portomonee met allemaal pasjes is dan niet mer nodig.

Tot slot kun je je smartwatch ook gebruiken als een soort sleutel. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden om op kantoor deuren te openen, of uw pc te vergrendelen of ontgrendelen als u in de buurt bent. Deze techniek werkt dan met dezelfde chips waar ook betalingen mee gedaan worden.

Dit zijn slechts een aantal voordelen van een smartwatch. Naast de functies van een smartwatch zijn er ook nog tal van verschillende merken en modellen. Dus belangrijk is dat u zich goed oriënteert en dat u de juiste keuze maakt. Welke smartwatch past bij u? Is dit bijvoorbeeld de fossil smartwatch?

Smartphones en tablets worden steeds veelzijdiger. Het is geen verrassing dat ze dus ook steeds meer mogelijkheden bieden voor zakelijk gebruik. Waar je eerst standaard met laptop en uitrusting op locatie kwam, kan nu veel werk gewoon opgevangen worden met smartphone of tablet. Zeker wanneer je gebruik maakt van een SIM-only abonnement kun je hiermee niet alleen veel tijd, maar ook veel geld besparen. Zit je abonnement periode er bijna op en betaal je liever wat minder? Vergelijk dan eens de SIM-only aanbieders op de website van Belwinkel. Hiermee heb je dezelfde mogelijkheden voor minder geld! Onderstaande zakelijke apps werken dan ook niet alleen op de nieuwste smartphones. Ze doen het net zo goed op een ouder model.

 1. Microsoft Office Mobile
  Onmisbaar op iedere telefoon is het standaard office document. Niet alleen kun je op deze manier toegezonden bestanden openen, maar je kan ook gemakkelijk en snel documenten maken of bewerken. Zo hoef je niet langer op kantoor te blijven maar kun je gemakkelijk onderweg de puntjes op de I zetten. Of je nu met Word, Powerpoint of Excel werkt, alle Word bestanden zijn te bewerken.
 2. iAnnotate
  Met iAnnotate kun je niet alleen PDF bestanden openen en lezen, je kan er ook direct je opmerkingen in achterlaten. Je kan tekst markeren en voorzien van aantekeningen. De app is gespecialiseerd voor smartphones maar werkt natuurlijk het gemakkelijkste op een groot scherm.
 3. Google Drive
  Je vindt de Google Drive app binnenkort niet meer op je computerscherm, maar wel standaard op bijna iedere telefoon of tablet. Het is dan ook een gemakkelijke manier om altijd en overal toegang tot je bestanden te hebben. Je kan via Google Drive ook gemakkelijk bestanden bekijken, bewerken en delen.
 4. CamScanner
  Met de CamScanner kun je uiteenlopende documenten gemakkelijk scannen. De app verbeterd de kwaliteit van zowel tekst en beeld en geeft je de mogelijkheid om scans bij te snijden. Je kan er zelfs watermerken mee toevoegen.
 5. Kayak
  De ideale app voor de zakenreis. De app bundelt alle informatie die je nodig hebt. Je vlucht, hotel, transfer en vervoer worden allemaal samengebracht en direct zichtbaar in kalendervorm.
 6. Google Analytics
  Deze handige app is niet alleen voor laptop-gebruik. Met de mobiele app kun je ook onderweg gemakkelijk je statistieken
 7. WorldCard Mobile
  Met de handige WorldCard Mobile app kun je visitekaartjes direct inscannen en alle gegevens toevoegen aan je telefoonboek. Deze betaalde app ondersteunt 20 talen en werkt samen met apps als LinkedIn, Twitter en Facebook.

 

 

Je hebt het voortdurend druk. De zaken gaan immers goed. Dat betekent ook dat je niet altijd direct aan de telefoon kunt komen. Je wilt echter niets mislopen. Het is dan dus van belang dat bellers een boodschap voor je achterlaten. Dit kan je stimuleren door op de juiste manier je voicemail in te spreken. Aan de hand van een aantal tips kan je dit gemakkelijk doen. Je voorkomt dan onnodige problemen.

1. Niet te moeilijk

Wanneer je een zakelijke voicemail gaat inspreken, dan wil je natuurlijk niet dat het lastig wordt voor je bellers. Laat dus in iedere geval weten dat ze het juiste nummer hebben gedraaid door duidelijk je naam en het bedrijf waarvoor je werkt te zeggen. Stel verder ook geen eisen aan het bericht dat de beller achterlaat, naam en nummer achterlaten is voldoende. Op die manier kan je later gemakkelijk terugbellen. De toedracht wordt later wel duidelijk in een gesprek. Hoe meer je van een beller vraagt, hoe kleiner de kans dat deze een bericht achterlaat.

2. Goede opname

Zorg ervoor dat je duidelijk te verstaan bent. Dat doe je door een goed toestel te gebruiken, zoals een refurbished iPhone 7. Een stevig en stabiel toestel zorgt voor betere opnamekwaliteit. Ook een ruimte opzoeken die stil is zodat je ongestoord even je boodschap kwijt kunt. Het is belangrijk dat je goed te verstaan bent door de beller. Je wilt immers niet het risico lopen dat iemand afhaakt, alleen maar omdat ze er niet zeker van zijn dat jij het bent. Bovendien is het fijn om niet afgeleid te kunnen worden wanneer je je boodschap inspreekt. Door deze simpele voorwaarden is dat gemakkelijk te voorkomen.

3. Spreek duidelijk

Een andere voorwaarde waaraan je moet voldoen wanneer je een professionele voicemail wilt inspreken, is dat je te verstaan bent. Eerder kreeg je tips over de apparatuur die je gebruikt, bijvoorbeeld een goede iPhone 7, en de ruimte. Daarnaast is ook je eigen stemgeluid van belang. Spreek luid en duidelijk in als je je welkomstboodschap opneemt. Dit voorkomt veel misverstanden.

4. Het juiste moment

Je staat er misschien niet bij stil, maar je stemgeluid kan veel over je verraden. Ook wanneer je een boodschap inspreekt is dit het geval. Spreek je welkomstboodschap dus niet in als je je niet in orde voelt. Kies een moment waarop je lekker in je vel zit. Glimlachen wanneer je spreekt kan bijvoorbeeld ook heel veel helpen. Dit is namelijk door de luisteraar te horen. Een vrolijk stemgeluid nodigt uit tot inspreken.

5. Overleg met collega’s

Wat ook van belang kan zijn, is een richtlijn vanuit het bedrijf waar je werkt. Vaak is het goed om als werknemers allemaal ongeveer dezelfde boodschap te gebruiken. Dit maakt het bijvoorbeeld herkenbaar voor klanten die je van een collega moet overnemen. Bovendien kan op deze manier onderscheid worden gemaakt tussen een zakelijke telefoon en een privételefoon. Wanneer je een zakelijke welkomstboodschap hebt die herkenbaar is, dan stelt dit bellers ook direct meer op het gemak.

Met de komst van de mobiele telefoon en voornamelijk de smartphone zijn we steeds bereikbaarder geworden. We kunnen onze e-mails  niet alleen achter de pc lezen, maar ook gewoon onderweg. Ook is het inplannen van een afspraak heel gemakkelijk. Een paar kliks op je telefoon en de afspraak staat in je agenda en je kunt ook gelijk de andere partijen uitnodigen.

Nu is het soms nog wel eens lastig of zelfs verboden om bijvoorbeeld tijdens een meeting of onderweg in de auto je smartphone ter hand te nemen om even dat ene berichtje te beantwoorden of even het laatste nieuws te checken.

De smartwatch kan hierbij dan weer uitkomst bieden. Je krijgt wat kortere berichtjes op je horloge en kunt vaak via voicecommand snel reacties teruggeven. Veiliger en net zo makkelijk!

 

Als ondernemer word je dagelijks meerdere keren gebeld. Je bent echter niet altijd in de gelegenheid om de telefoon op te nemen. Het risico van een slechte (eerste) indruk ligt op de loer. Een professionele telefoondienst biedt hier uitkomst. Waarom? In dit artikel geven we 3 redenen.

Nooit meer een gemist gesprek

Wanneer je gebruik maakt van een professionele telefoonservice mis je geen enkel gesprek meer. Met een telefoonservice zorg je ervoor dat je altijd bereikbaar bent, zonder daar zelf aan te denken. Jouw klanten krijgen altijd iemand aan de telefoon. Wanneer een klant gebeld heeft krijgt u een notitie en  belt u deze terug wanneer dat u uitkomt. Zelfs wanneer u de deur uit bent voor een afspraak blijft uw bedrijf telefonisch bereikbaar en worden klanten professioneel en persoonlijk te woord gestaan.

Bespaar op je personeelskosten

Met een professionele telefoonservice ben je veel goedkoper uit dan wanneer je zelf een receptioniste in dienst neemt. Je hoeft namelijk bij een telefoonservice alleen maar te betalen als er daadwerkelijk gebeld wordt. Daarnaast blijft een telefoonservice altijd bereikbaar, want deze is nooit op vakantie of ziek.

Blijf professioneel

In het bedrijfsleven word je regelmatig gebeld door klanten en prospects, maar ook door commerciële partijen. Een persoonlijke telefoonservice zorgt ervoor dat al deze soorten telefoontjes professioneel, vriendelijk, correct en erg belangrijk, met behoud van eigen persoonlijkheid te woord gestaan worden. Bovendien maken zij voor jou het onderscheid tussen belangrijke en onbelangrijke telefoontjes waardoor je geen tijd meer verliest aan onbelangrijke zaken. Zo kunt u zich richten op hetgeen waar u goed in bent: ondernemen.

Zo biedt een telefoonservice dus verschillende voordelen voor uw bedrijf. Professioneel, efficiënt en altijd beschikbaar. Zelfs als u dat even niet bent.