Rubriek

Zorg

Rubriek

Een zorgeloze vakantie? Kies voor ‘Dokter mee op reis’ van KLM Health Services

Vaccinaties, malariatabletten, insectenwerende kleding. Wie op reis gaat, treft maatregelen om in goede gezondheid te kunnen genieten van zijn verblijf in het buitenland. Toch kunt u onverhoopt ziek worden. Voedselvergiftiging, oorpijn, lelijk uitgegleden of een allergische reactie; het kan zomaar gebeuren. In zulke gevallen is het fijn als gedegen medisch advies voorhanden is. De gezondheidszorg is immers niet in elk land hetzelfde. Misschien verstaat u de lokale arts niet of kunt u zich niet voldoende verstaanbaar maken. Zijn de geneesmiddelen die hij u heeft voorgeschreven wel verantwoord voor u? En is het slim om met bepaalde klachten te vliegen of duiken? KLM Health Services biedt uitkomst.

Neem de dokter mee op reis!
Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. De artsen zijn gespecialiseerd in reizen en gezondheid en geven u direct advies. Gedegen, helder en in uw eigen taal. Ongeacht op welke manier u reist, of met welke luchtvaartmaatschappij. En als het nodig is, wordt u doorverwezen naar een dokter uit het AIR FRANCE KLM-artsennetwerk of een lokale gezondheidsinstelling. Zo is hoogwaardige medische ondersteuning altijd nabij!

De voordelen op een rij

  • 24 uur per dag medisch advies in uw eigen taal
  • Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel gedegen advies
  • Hulp van ervaren en gespecialiseerde artsen
  • Doorverwijzing naar artsen uit het AIR FRANCE KLM-artsennetwerk
  • Bij afsluiten van het abonnement kunt u per direct gebruik maken van de ‘Dokter mee op reis’

Voor €12,50 per maand kunt u tijdens uw verblijf in het buitenland onbeperkt een beroep doen op de artsen van KLM Health Services. Of profiteer van ons kennismakingsaanbod en sluit een jaarabonnement af voor slechts: € 59,95.

Het ‘Dokter mee op reis’-serviceabonnement; uw ideale reisgenoot!

Bekijk hier hoe de ‘Dokter mee op reis’ werkt:

Bron: KLM

Reizigers op Schiphol doneerden in 2014 € 165.000 euro in de collectezuilen van Amsterdam Airport Schiphol. De opbrengst van de zuilen is bestemd voor het werk van UNICEF, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. Medewerkers van Schiphol Group brachten in 2014 een bedrag bijeen van € 57.500 door acties ten behoeve van UNICEF.

Madelon Cabooter, Manager Partnerships van UNICEF Nederland, ontving de cheque van uit handen van Peter van Laarhoven, Director Corporate Development Schiphol Group.

  • Peter van Laarhoven: “Met elkaar is er vorig jaar € 222.500 euro voor UNICEF opgehaald, een prestatie van formaat. Wij zijn de passagiers van Schiphol erg dankbaar voor dit enorme bedrag. Ook het feit dat de medewerkers van Schiphol Group zich zo goed ingezet hebben voor UNICEF maakt me trots.”.
  • Madelon Cabooter:”Wij zijn Schiphol en haar passagiers erg dankbaar voor deze mooie gift voor ons wereldwijde werk voor kinderen. Het stelt ons in staat de meest kwetsbare kinderen een goeie start te geven van hun leven. Van dit geld kopen we onder meer malarianetten voor Burundi, om malaria als doodsoorzaak onder kinderen nog verder terug te dringen.”

Collectezuilen
Jaarlijks wordt de inhoud van de collectezuilen van Schiphol geschonken aan een goed doel dat wereldwijd actief is en geen politieke binding heeft. Begin 2012 werd het startsein gegeven voor de samenwerking tussen Schiphol en UNICEF Nederland. Naast de opbrengst van de collectezuilen, organiseren de medewerkers van Schiphol Group allerlei acties ten bate van de kinderrechtenorganisatie.

Verlenging
Schiphol heeft de samenwerking met UNICEF voor de komende twee jaar verlengd. Wij denken dat wij nog meer voor UNICEF kunnen betekenen. UNICEF zet zich in voor de positie van kinderen waar ook ter wereld. Een prachtige organisatie onder de vleugels van de VN. Een wereldwijd netwerk. Dat past bij Schiphol en daar blijven we ons graag de komende twee jaar voor inzetten.

UNICEF
UNICEF is actief in meer dan 155 landen en gebieden. De organisatie ziet erop toe dat elk land de rechten van kinderen respecteert en naleeft. Met hulpprogramma’s op het gebied van water, gezondheidszorg, onderwijs, voeding en bescherming helpt UNICEF kinderen te overleven en armoede te overwinnen. UNICEF’s hulp is structureel. Daarnaast is de organisatie er ook voor kinderen in noodsituaties. Onder het motto ‘Unite for Children’ werkt UNICEF samen met particulieren, organisaties en regeringen.

Het heeft even geduurd, maar langzaamaan druppelen de eerste zorgpremies voor het nieuwe jaar binnen. Zorgverzekeraar DSW was, net als vorig jaar, de eerste die zijn premie bekend heeft gemaakt. Deze week maakten de eerstvolgende zorgverzekeraars hun premie voor 2015 bekend. IZA en UMC, beiden onderdeel van VGZ en zorgverzekeraars voor werknemers in de (semi)overheid, gooien hun premie flink omhoog. Zou dit een voorbode zijn voor de overige zorgverzekeraars die hun premie nog bekend moeten maken?

Stijgende zorgpremie voor 2015
Tijdens Prinsjesdag maakte het Kabinet al openbaar dat de zorgpremie voor 2015 met €114 per jaar zal stijgen. Dit komt neer op een verhoging van €9,50 per maand. Zorgverzekeraars mogen dit bedrag als een richtlijn aanhouden en zijn niet verplicht om het ook daadwerkelijk te volgen. Zo heeft DSW bekend gemaakt zijn premie voor volgend jaar niet te verhogen: men blijft dezelfde zorgpremie betalen als in 2014. Toch verwacht bijna de helft van de Nederlanders een premiestijging voor 2015. Met de bekendmaking van de premie van IZA en UMC lijkt dat toch echt te gaan gebeuren.

Goedkoper uit met een collectief
Om toch goedkoper uit te zijn voor de zorgverzekering, sluiten veel mensen zich aan bij een collectief. Veel werkgevers bieden hun werknemers de mogelijkheid om zich via een werkgeverscollectief te verzekeren. Enig nadeel is dat dit collectief wegvalt zodra de werknemer van werkgever wisselt. Wie geen toegang heeft tot een werknemerscollectief, kan zich ook aansluiten bij een consumentencollectief voor zorgverzekeringen. Voordeel van een consumentencollectief is een vrije toegang voor iedereen. Bovendien kan men zo lang verzekerd zijn als hij zelf wil.

Bekendmaking premies duurt langer dan normaal
In vergelijking met voorgaande jaren duurt het steeds langer voordat zorgverzekeraars hun zorgpremie voor het nieuwe jaar bekend maken. Waarschijnlijk wordt er gewacht totdat de meeste zorgverzekeraars hun premie bekend hebben gemaakt, zodat ze het niet op een paar euro zullen verliezen van de concurrent. Ze hebben nog een paar dagen de tijd: op 18 november moeten alle zorgpremies bekend zijn.

Uitbater van apotheken en medicijnenleverancier Mediq heeft zijn verwachting voor de operationele winst voor heel 2010 verhoogd. Maar de onderneming waarschuwde ook voor de autonome omzetgroei.
 
Dat blijkt uit de woensdag voorbeurs bekendgemaakte derdekwartaalcijfers. De behaalde derdekwartaalresultaten lagen in lijn met de verwachtingen.

Bron: Mediq verhoogt verwachting en waarschuwt, nuzakelijk.nl, 27 oktober 2010

Het overleg over een nieuwe cao voor het personeel in verpleeg- en verzorgingshuizen en in de thuiszorg, is maandag weer vastgelopen, zo hebben de vakbonden laten weten. De bonden komen volgende week maandag bijeen om zich te beraden op stappen, zo meldden ze.

De bonden eisen onder meer koopkrachtbehoud voor de circa 400.000 mensen die onder de cao vallen. Het overleg was eerder dit voorjaar ook al vastgelopen en op 19 mei voerden een paar honderd verzorgenden al actie voor een betere cao. De bonden waren op uitnodiging van de werkgevers maandag weer aan de onderhandelingstafel aangeschoven.

Een van de struikelblokken maandag waren de leeftijdsdagen. Werknemers krijgen volgens de huidige cao met het ouder worden extra vrije tijd. Voor 30- tot 39-jarigen is dat 7 uur per jaar. Voor 55-plussers loopt dat op tot 93 uur. De bonden willen dat omzetten in 35 uur extra voor iedereen, aldus Wim van den Hoorn van Abvakabo FNV. De werkgevers zien daar niets in, aldus Van der Hoorn.

Bron: nuzakelijk.nl