Rubriek

Keukeninrichting

Rubriek

Heeft u een eigen restaurant of horecaonderneming? Of bent u wellicht van plan hier binnenkort mee te starten? Hier komt nog al het een en ander bij kijken. Zo is het handig om op voorhand te bedenken wat een handige indeling is van uw zaak zelf, maar ook van de keuken. Wat is een handige routing, zodat wanneer het top drukte is u ook makkelijk en efficiënt kunt werken.

De juiste apparatuur is hierbij natuurlijk al stap 1. Hoe groot moet het gasfornuis zijn, hoeveel ovens en koelcellen heb ik nodig, maar ook zaken als bijvoorbeeld een ijsblokjesmachine of frituur zijn eigenlijk onmisbaar in een goede horecakeuken. Oriënteer u dan ook goed en bekijk wat de mogelijkheden zijn. Dit om te voorkomen dat u dure spullen aanschaft die later onnodig of niet bruikbaar blijken te zijn.

Op Horecarama.nl treft u alle horeca benodigdheden aan en kunt u lekker shoppen tegen de scherpste prijs!

 

 

Van de talrijke elementen die een restaurantbeleving beïnvloeden, wordt de impact van kleurgebruik in het interieur van de eetruimte nog wel eens onderschat. De mens is visueel ingesteld; kleuren hebben een direct effect op de psychologische gemoedstoestand en het gedrag van de mens. Om het effect van kleurgebruik in horecagelegenheden te meten en om na te gaan hoe bezoekers op verschillende kleuren reageren, gebruikte Tork -onderdeel van SCA- een technologie die hersengolven analyseert, met als doel over de juiste tafelaankleding en sfeer te kunnen adviseren. Uit dat experiment blijkt dat kleuren de mogelijkheid hebben om verschillende terugkerende psychologische patronen in gedrag en emoties te veroorzaken, op basis waarvan diverse kleurprofielen voor in de horeca konden worden geïdentificeerd.

Kleurexperiment
Om na te gaan hoe kleuren in staat zijn een restaurantbeleving te beïnvloeden, zette Tork een experiment op met gebruik van de nieuwste technologie. Deelnemers werden voorzien van headsets die in staat zijn hersengolven te registreren. De deelnemers werden vervolgens in acht verschillende ruimtes geplaatst, die allemaal van een verschillende kleur waren voorzien. Elke setting was uitgerust met decoratie in dezelfde kleurtinten als de ruimte zelf: van muren en vloer tot meubels en tafelaankleding. Tijdens ieder experiment werd aan de deelnemers gevraagd om een drankje en een macaron te nuttigen – telkens in dezelfde kleur als de omgeving. Voor elke setting werd de hersenactiviteit en hartslag geregistreerd en werd een vragenlijst ingevuld om de reacties van de proefpersonen te verzamelen.

Kleur beïnvloedt ruimteperceptie
De analyse toont aan dat de verschillende kleuren duidelijke, terugkerende psychische patronen veroorzaken, wat betreft stemming en emoties. Daarnaast blijkt dat de diverse kleuren een cognitieve link tot stand brengen met verschillende soorten maaltijden en restaurantbelevingen: van een romantische date tot een formele zakenlunch. Op basis van alle data en bevindingen konden aan de hand van de diverse horecasettings specifieke kleurprofielen worden geïdentificeerd. Uitkomsten die relevant zijn voor de sector:

  • Meditatief groen
    Groen heeft een herstellend en verkwikkend effect en is een kleur die goed zou passen bij de lunch of tijdens een koffiepauze met mensen die je goed kent.
  • Luxueus zwart
    Een verfijnd diner of een avondje uit worden geassocieerd met zwart. Daarentegen is de kleur minder geschikt voor zakelijke settings.
  • Rustig bruin
    Het onderzoek toont aan dat bruin een gepaste kleur is voor traditionele horecazaken. Bovendien is het een neutrale kleur die gemakkelijk combineert met andere kleuren.
  • De kleurprofielen voor oranje, geel, rood, blauw en wit vindt u hier: http://bit.ly/1QMJYjy.

“Kleuren maken het leven rijker en dat geldt ook voor je restaurantinterieur. Hoe zit het bijvoorbeeld met de kleur van je tafelaankleding?”, zegt Renée Remijnse, marketing manager bij Tork. “Als Europa’s grootste producent van producten voor tafelaankleding willen we nagaan hoe onze kleuren kunnen bijdragen aan de restaurantbeleving van de gasten, die onze producten gebruiken. Dit stelt ons in staat een beter advies te geven aan horecaondernemingen. Denk bijvoorbeeld aan de optie om voor de lunch andere kleuren te gebruiken op tafel dan s avonds. Door slim met kleur te werken kun je vaak meer bereiken dan het gebruik van ingewikkelde, en tijdrovende vouwwijzen”. De kleurnuances die gebruikt werden voor het experiment zijn gebaseerd op het kleurenpalet van het assortiment tafelaankleding van Tork.

In de horeca is het ontzettend belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van kwalitatief hoogwaardige apparatuur. De apparaten moeten dag en nacht kunnen meedraaien, zeker tegen een stootje kunnen en goed schoon te houden zijn. Dit geldt onder meer voor de koelapparatuur. Koelapparatuur moet optimaal zijn om de kwaliteit van je onderneming te waarborgen. Maar wat is nou eigenlijk ideale koelapparatuur voor een horecazaak?

Koelkasten
Iedere horecaonderneming heeft natuurlijk één of meerdere koelkasten nodig. Het verschil met een ‘gewone’ koelkast is dat koelkasten voor de horeca een stuk groter zijn en duurzamer qua materiaal. De koelkast moet tegen een stootje kunnen en moet makkelijk te reinigen zijn. Zo zijn de scharnieren van de deuren extra stevig en hebben de meeste koelkasten een buitenkant van rvs. De stevige scharnieren zijn bestand tegen het continu opengaan van de deuren en de buitenkant van rvs zorgt ervoor dat de koelkast goed af te nemen is. Een koelkast in de horeca hoeft echter niet altijd groot te zijn. Je hebt ook een koelkast tafelmodel. Deze koelkasten hebben dezelfde kwaliteit als de normale horecakoelkasten, maar zijn extra functioneel op te bergen.

Vrieskist voor horecaonderneming
In de horeca zijn grote opslagplekken een must. Een vrieskist zorgt ervoor dat het voedsel dat tijdelijk niet gebruikt wordt toch koel en hygiënisch bewaard kan worden. Vrieskisten zijn in vele verschillende varianten te verkrijgen. Zo zijn er vrieskisten met zowel dichte deuren, schuifdeuren als glazen deuren. Vooral glazen deuren zijn praktisch als je in één oogopslag wilt kunnen zien wat er in de vrieskist ligt. De meeste vrieskisten zijn energiezuinig en zeer functioneel. Hierdoor zijn ze gemakkelijk in gebruik en zeer geschikt voor iedere onderneming.

XXLhoreca verkoopt horeca vrieskisten en tafelmodel koelkasten van verscheidene merken en uitsluitend van zeer goede kwaliteit. De apparaten hebben voldoende koelcapaciteit, zijn makkelijk te onderhouden en zeer energiezuinig. Koelapparatuur van XXLhoreca zal daarom een grote aanwinst voor uw onderneming zijn!

Ben je van plan om een restaurant te openen? Wil je in jouw café ook dagmaaltijden of zelfgemaakte snacks aanbieden? Speel je met de gedachten om vanuit huis een cateringbedrijf te starten? Of ben je gewoon een goede hobby-kok die er klaar voor is om nóg professioneler te gaan koken? Wie je ook bent en welke doelen je ook nastreeft, je zult het ermee eens zijn dat koken meer is dan netjes een recept volgen. De keuze van je ingrediënten is cruciaal, maar misschien wel net zo belangrijk is keukengereedschap van hoogwaardige kwaliteit en keukenapparatuur waarop je volledig kunt vertrouwen.

Zowel klein keukengereedschap als grote inbouwapparatuur en alles wat hier tussenin ligt, kan geleverd worden door Horeca grootkeukenshop. Zij leveren zowel aan zakelijke als particuliere klanten. Daarnaast presenteren zij zich ook nadrukkelijk als adviseur. Als je ideeën hebt over de inrichting van je keuken, maar nog niet exact weet wat je precies wilt bestellen, kun je via Horeca grootkeukenshop een offerte op maat krijgen. Naast een concurrerende prijs staan ze garant voor onderhoud, reparatie en installatie. 

Zowel ervaren restaurantsommeliers als particuliere wijnliefhebbers bestellen via hen hun wijnbewaarkasten. Hun koffiezetapparaten vind je terug in cafés en sportkantines. Wie geïnspireerd is geraakt door het succes van ‘Heel Holland Bakt’, kan bij hen terecht voor alle benodigdheden voor patisserie, of je het nou professioneel of alleen voor vrienden en kennissen aan wilt pakken. Wie op zoek is naar een professionele heteluchtoven, vindt modellen die in een particuliere keuken passen, naast modellen voor grootverbruik. Maar ook klein keukengerei als messen, pannen en bakvormen leveren ze uit voorraad.

Wat je doelstellingen ook zijn, je bent waarschijnlijk op zoek naar een totaalleverancier die meerwaarde levert. Een totaalassortiment met meerwaarde, niet alleen in prijs. Je zoekt juist een leverancier die extra’s biedt in flexibiliteit, advies en goede service. Een leverancier die online bestellen heel gemakkelijk heeft gemaakt en alle producten heeft voorzien van duidelijke informatie. Goed keukengerei en goede apparatuur, dat is het halve werk. Met het online aanbod van Horeca grootkeukenshop ligt dit binnen handbereik. De andere helft, dat bepaal jij.

Vouwwanden van glas bieden talloze mogelijkheden voor creatieve oplossingen in gebouwen en ruimtes. In huis is een vouwwand ideaal om het buitengevoel naar binnen te brengen. Met grote glazen wanden breng je licht in je huis en je geniet al heel snel van de eerste lentestralen. Door de wanden open te vouwen kun je al vroeg in het jaar ‘buiten’ zitten.

Creëer een groter terras in een handomdraai . Een uitbouw maak je namelijk heel eenvoudig met deze glazen puien. Je kunt genieten van een dicht terras wanneer het nog koud is, zodra het warm wordt schuif je de wanden open en heb je een heerlijk overdekt buitenterras.

Vouwwanden in de horeca
Niet alleen thuis zijn vouwwanden ideaal, ook in de horeca bieden ze veel uitkomsten. Een grote ruimte deel je heel eenvoudig in twee aparte zalen met behulp van vouwwanden. Wanneer je toch de hele ruimte nodig hebt, kun je de wanden open schuiven. Vooral voor partycentra en grotere horecagelegenheden is dit ideaal.

Inventieve rookruimte
Maak een rookruimte in café of sportkantine met behulp van glazen wanden. Rokers staan op die manier niet helemaal afgezonderd en de sfeer in de ruimte blijft hetzelfde. Je kunt een hoek van de ruimte gewoon afschermen, maar door het glas blijft het ruimtegevoel gelijk.

Uitnodigende entree
Een glazen entree van vouwwanden werkt heel uitnodigend. Mensen kunnen zien hoe de sfeer binnen is en zullen makkelijker binnenlopen. Als het weer goed is, kun je de ruimte zelfs helemaal openschuiven en zullen gasten het gevoel hebben dat ze op een terras zitten.