Menu
Telefonie en internet

Zakelijk internet onmisbaar – Zorg dat uw onderneming altijd online is

Internet maakt al jaren een belangrijk onderdeel uit van onze dagelijkse werkzaamheden. Nu in de tijd van Corona en het daarbij behorende thuiswerken is dit alleen maar nog belangrijker geworden. Medewerkers kunnen via teams, zoom of een andere online videotool met elkaar communiceren. Ook richting klanten is dit een mooie manier om de afspraken toch door te laten gaan zonder elkaar fysiek te hoeven ontmoeten.

Waar kiest u voor?

Doordat internet voor een ieder zo belangrijk is, zijn er ook heel veel verschillende aanbieders van zakelijk internet. Belangrijk is dat u goed inventariseert waar de verbinding allemaal voor gebruikt gaat worden. Hoeveel medewerkers zijn er tegelijkertijd actief aan het werk met internet. Waar wordt het internet voor gebruikt. Is dit voor werken in systemen of bijvoorbeeld juist om veel te videobellen. Dit laatste vergt vaak een wat snellere en stabielere verbinding. T-mobile zeer bekend van haar telefoondiensten biedt ook diverse pakketten aan voor zakelijk internet. Een betrouwbare en stabiele partij die goed past bij uw onderneming.

Internet aftrekbaar voor ondernemers

Zoals we al benadrukte in het artikel is internet onmisbaar in zowel iedere onderneming. Iets wat de investering dan ook zeker waard is. Naast de oriëntatie welk abonnement of verbinding het best is, is het ook goed om kosten tegen elkaar af te wegen. Wat krijg ik waar voor welk bedrag. Misschien goed om te weten is dat internet aftrekbaar is voor ondernemers. Zo wordt een betere en betrouwbare verbinding wellicht toch iets beter betaalbaar.  U betaalt namelijk belasting over de internetverbinding en deze kunt u als ondernemer terugvragen. Vaak wordt dit over het hoofd gezien. Ondernemers vragen wel BTW terug over laptops, bureaus. Etc., maar vergeten dit bij het zakelijk internet. Kijk hier goed naar.

Internet door de jaren heen

Internet speelt bij veel ondernemers dus een belangrijke rol. Sterker nog we kunnen het een onmisbaar iets noemen. Moesten we jaren geleden nog in bellen om verbinding te krijgen. Gelukkig zijn vele van ons nu aangesloten op een kabel- of glasvezelverbinding. Dit zorgt enerzijds voor de stabiliteit, maar dus ook zeker voor de snelheid van de verbinding.

In 2016 werd het zakelijke internet nog op zijn kop gezet door een wijziging in de telecomwet. Vanaf dat moment werden abonnementen niet meer stilzwijgend verlengd en ging de markt dus open voor meer aanbieders. Er was een nieuwe kans om ondernemers te winnen als klant. Dit zorgde natuurlijk voor onrust bij aanbieders, maar dit heeft er ook voor gezorgd dat aanbieders scherper werden en een klant niet meer zomaar voor lief namen.

Iets wat toen al belangrijk was en niet veranderd is: Houd rekening met de eisen die u stelt aan een verbinding. Wilt u snel worden geholpen bij technische problemen/vragen? Belt u via internet en moet hier bandbreedte voor gereserveerd worden? Werkt u in de cloud? Wilt u de verbinding delen met de buurman? Het is slim om stil te staan bij dit soort vragen voordat u aanbiedingen gaat vergelijken.

Verdiep u in de mogelijkheden en maak de juiste keuze!