Menu
Bedrijfspand

Snel meer gebruiksoppervlak uit je zakelijk vastgoed halen

Snel meer gebruiksoppervlak uit je zakelijk vastgoed halen

Heb je op korte termijn meer grondoppervlak nodig voor je magazijnruimte, werkplaats of kantoorpand? Overweeg dan eens om een systeemvloer te laten plaatsen. Systeemvloeren zijn in een handomdraai gelegd, vereisen vaak geen enkele aanpassing aan je bestaande pand en zijn ook eenvoudig weer weg te halen. Lees meer over de voordelen van systeemvloeren en ontdek of deze oplossing iets is voor jouw project.

Wat is een systeemvloer?

Om maar met het begin te beginnen; een systeemvloer is feitelijk een vloer die bestaat uit verschillende, voorgefabriceerde onderdelen. Door deze onderdelen ter plekke aan elkaar te bevestigen vormt zich een vloeroppervlak. Veruit de meeste systeemvloeren bestaan uit twee hoofdcomponenten. Allereerst is er het skelet, dat de vloer draagt. Dit skelet bestaat uit een constructie van houten of metalen balken, met daartussen holle ruimtes. Deze ruimtes bieden vaak mogelijkheden om bijvoorbeeld elektriciteits- of internetkabels onder je vloer aan te leggen. Logischerwijs geldt vaak dat hoe dichter de balken van het skelet op elkaar liggen, hoe meer draagkracht de vloer aan kan. Bovenop het skelet komt de eigenlijke looplaag van de vloer, die kan bestaan uit vlakke planken of platen.

Waarom kiezen voor een systeemvloer?

Systeemvloeren hebben legio voordelen ten opzichte van conventionele vloeren. Allereerst is zo’n vloer snel gelegd. Wanneer alle onderdelen op je locatie zijn gearriveerd is het enkel een kwestie van het skelet en de looplaag in elkaar schroeven, zonder dat je in de weer hoeft met funderingen of andere bijkomende zaken. Dit is gelijk ook het tweede pluspunt van systeemvloeren. Deze vloeren vereisen namelijk geen aanpassingen aan het pand waarin ze komen te liggen. Je hoeft dus geen muren open te laten breken of gaten te boren in de wand. Dit is natuurlijk vooral voordelig wanneer je de extra vloerruimte later weer laat verwijderen. Blijkt na het leggen van je vloer dat je toch meer of minder vloeroppervlak nodig hebt? Dan laat je net zo makkelijk extra vloer bijleggen of weghalen. De elementen van systeemvloeren passen namelijk dusdanig op elkaar, dat je zelf de vorm en afmeting van je vloer eenvoudig laat aanpassen.

Voor welke doeleinden zijn systeemvloeren geschikt?

Voor bijna elke ruimte en ieder doel zijn er wel geschikte tijdelijke vloeren te vinden. In veel gevallen kiezen ondernemers voor een systeemvloer om extra magazijnruimte te creëren. Maar ook voor bijvoorbeeld een tijdelijke winkel, showroom of evenementsruimte zijn systeemvloeren een ideale oplossing. Het maken van bedrijfsruimte kan bijvoorbeeld in combinatie met een tijdelijke hal, maar systeemvloeren passen ook prima in bestaande panden. Aangezien een bestaand pand vrijwel altijd al een bestaande vloer heeft, gaat het dan vaak om een nieuw te maken tweede verdieping. Systeemvloeren in combinatie met dragende pilaren zijn namelijk ook uitermate geschikt voor zulke extra verdiepingen. Natuurlijk is niet iedere vloer even geschikt voor ieder doel. Een magazijn dat vol komt te staan met zware rekken vol bouwmateriaal krijgt veel meer belasting voor de kiezen dan een tijdelijke kantoorruimte waar enkel wat bureaus komen. Kijk daarom eventueel in overleg met een expert wat voor vloer het beste past bij jouw plannen.