Je bent op zoek naar het perfecte relatiegeschenk, en wilt een keer wat anders doen dan anders. De gebaande paden verlaten, jezelf en anderen verrassen. Je wilt een cadeau geven dat iets persoonlijks uitstraalt, nuttig is en tegelijk iets zegt over de kernkracht van je bedrijf. Je speelt met de gedachte een slot te geven: iedereen heeft ze nodig, ze stralen kracht uit en hebben een grote symbolische zeggingskracht. Maar welk slot is nu het meest geschikt om weg te geven als relatiegeschenk? In dit artikel zullen we die vraag voor je proberen te beantwoorden!

Symbolische waarde

Als je een relatiegeschenk weg wilt geven, dan wil je vaak dat je door het cadeau bij je relaties onthouden zult worden, dat je een goede, liefst onuitwisbare indruk maakt. Een leuke motorhelm kopen bij een zaak als helmonline.nl bijvoorbeeld, straalt uit dat je bedrijf risico’s durft te nemen, en tegelijkertijd waarde hecht aan noodzakelijke veiligheid. Op dezelfde manier kun je het juiste slot uitzoeken om als relatiegeschenk cadeau te doen. Wil je uitstralen dat je bedrijf geaard is, en staat als een rots? Dan is een vloeranker natuurlijk een perfect idee. Wil je juist meer de dynamische kant van je firma benadrukken, denk dan aan een mooi kettingslot. Bij een duurzaam bedrijf kun je bijvoorbeeld een AXA-slot weggeven. Zorg er wel altijd voor dat je goede sloten koopt, om de kracht van je cadeau zeker te stellen, zoals sterke ART 2 gekeurde sloten.

Voeg een tekst toe

Om ervoor te zorgen dat de symbolische waarde van je slot ook duidelijk bij je relaties is, kun je ervoor kiezen een kaart met een mooie tekst bij het relatiegeschenk in te voegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kort gedicht dat de grondgedachte achter je cadeau blootlegt. Of een anekdote over je bedrijf, waarmee je duidelijk maakt waarom je gekozen hebt voor dit type slot. Zorg ervoor dat deze tekst niet te lang is en boven alles helder van toon.

Wist je dat 82,6% van de mensen zich een bedrijf of merk herinneren bij de inzet van relatiegeschenken? Dit blijkt uit een internationaal onderzoek van PPAI.

Als je de juiste woorden vindt, zal je er zeker van kunnen zijn dat dit een relatiegeschenk is dat niet snel vergeten wordt!

Redacteur

Comments are closed.