Bij feestelijkheden zoals een bedrijfsevenement moet er aan veel aspecten aandacht worden besteed: aankleding, catering, sprekers, entertainment, programma en ontvangst. Uiteraard moeten zaken op orde zijn. Klanten moeten immers met een hoge mate van kwaliteit ontvangen worden. Echter is er een handigheid betreft de toonzetting van het evenement. Deze handigheid is te vinden in de aankleding van de ontvangst, omdat dit het eerste kennismakingsmoment van de klant is met het evenement. Verloopt de ontvangst aangenaam, door middel van bijvoorbeeld een rode loper, dan is de toon gezet voor het verdere verloop van het evenement. Het zorgt voor een prettige binnenkomst voor de klant.

Rode loper

Bij rode lopers denken veel mensen aan Hollywood taferelen of de koning op staatsbezoek. Echter is de rode loper niet meer dan een formeel gebaar. Daarom wordt het vaak ingezet bij officiële aangelegenheden, feesten of herdenkingen. De rode loper is niet langer voorbestemd voor elite of adel, maar verkrijgbaar voor iedereen, van bruiloft tot feestelijke inwijding. Ook zijn rode lopers niet enkel meer rood. De markt gaat slim om met de vraag en zodoende zijn lopers te vinden in bijvoorbeeld de kleuren van de organisatie of het bedrijf. Een museum kan bij een opening van een nieuwe tentoonstelling bijvoorbeeld de specifieke kleuren gebruiken van de betreffende kunstenaars. De afgelopen jaren sierden diverse rode lopers ook veel stadscentra. Het waren vaak ludieke uitingen die te maken hadden met toerisme, cultuur of gemeentelijke projecten.

First impressions matter

Een rode loper zorgt voor een bijzonder gevoel. De rode loper is letterlijk uitgelegd, wat voor de klant of bezoeker een prettige binnenkomer is. Er is namelijk aandacht besteed aan een goede ontvangst. Hiermee voelt de klant of bezoeker zich gewaardeerd. Dit gevoel heeft een consequentie voor hoe dit individu het evenement beleefd. Een rode loper staat voor een eerste indruk en met een rode loper is die eerste indruk altijd gunstig. Met een fantastische entree, door middel van een feestelijke rode loper, wordt de feestelijkheid vergroot. Dit heeft gunstige gevolgen voor jouw bedrijfsevenement.

Redacteur

Comments are closed.