Menu
Financiële dienstverlening / Nieuws

Wat zeggen grote spelers over de vastgoedmarkt?

Succes op de vastgoedmarkt bereik je niet zomaar. Zeker als nieuweling valt het niet mee om nog naam te maken, zeker nu de tijden op de vastgoedmarkt zo veranderlijk als het weer lijken te zijn. Natuurlijk kennen we wel meer dan voldoende grote spelers uit de vastgoedwereld en de meesten van hen hebben er het volle vertrouwen in dat ook de toekomst nog veel successen op de plank heeft liggen.

Iedereen wil self-made miljonair worden

Tegenwoordig wil iedereen een self-made miljonair worden, ofwel een miljonair die alles zelf heeft opgebouwd van de grond af. Dit lukt over het algemeen niet met een kledingzaak om de hoek en daarom zoeken al die ambitieuze mensen naar een markt waarin wel voldoende verdiend kan worden om binnen een paar jaar een self-made miljonair te zijn. De vastgoedmarkt lijkt hierin de voorkeur te krijgen. De economie trekt aan en dus moeten er wel goede kansen op deze markt liggen, toch? De grootste vastgoedbeleggers geven aan dat er altijd kansen zijn, maar dat je ook veel doorzettingsvermogen moet hebben om het echt te maken in de toch wel complexe wereld van het vastgoed.

De Quote 500 is wel haalbaar voor vastgoedbeleggers

De Quote 500 is natuurlijk hét overzicht van de rijkste mensen en iedere vastgoedbelegger wil in deze lijst worden opgenomen. Dit gebeurt maar zelden, maar er is bewijs dat het zeker wel haalbaar is. Het is vastgoedbelegger Harry Hilders namelijk gelukt. In 2010 moest hij nog diep in de buidel tasten, met maar liefst 40 miljoen euro, om te schikken in een zaak met betrekking tot vastgoedfraude, maar zelfs toen gaf hij niet op en ging hij gewoon door op de vastgoedmarkt. Het resultaat? Opname in de Quote 500 met een geschat vermogen van maar liefst 550 miljoen euro.

Harry Hilders geeft adviezen

Natuurlijk is Harry Hilders de beroerdste niet. Hij heeft het zelf gemaakt en wil anderen best een aantal adviezen geven om ook zo ver te komen. Zo gaf hij het advies dat je je nooit blind moet staren en altijd rekening moet houden met de aanwezigheid van risico’s. Laat grote risico’s liggen. Daarnaast adviseert hij dat je moet verkopen wanneer dit mogelijk is en niet moet vasthouden aan vastgoed omdat je er ‘verliefd’ op bent geworden.

Zelf blijft hij ook door gaan

Harry Hilders blijft vasthouden aan zijn eigen adviezen, want de beste man weet keer op keer nieuwe successen te behalen. In mei 2016 richtte hij met zijn onderneming de pijlen op de Maatschappen Staalbankiers, waaruit hij in een enkele handeling honderden woningen wist te kopen. De vraag is natuurlijk of er nog zo’n grote slag aan zit te komen op de korte termijn, want in maart 2017 werd door Standard Life Investments vastgesteld dat de vastgoedmarkt voorlopig niet meer geschikt is voor het grote verdienen. Wel werd er op dit vlak een uitzondering gemaakt voor de stad Amsterdam.