Menu
Financiële dienstverlening

Behoorlijk besparen op uw energierekening dankzij isolatie

Isolatie van je kantoorpand is een van de snelste energie-besparende methoden die u kunt laten uitvoeren als ondernemer. Het resulteert in lagere energierekeningen en verhoogd het comfort in uw kantoorpand.

Geld besparen door isolatie ook in een ouder pand

Zelfs als u in een ouder kantoorpand gevestigd bent, is er geen reden waarom u moet lopen rillen in de winter of moet zweten in de zomer. De wat oudere panden, vaak in de panden gebouwd voor 1980, hebben grote problemen op het vlak van energiezuinigheid, er ontbreken vaak dakisolatieplaten. Met de juiste isolatie van uw pand kunt u tot 50% besparen op uw energierekening en een kleine 10% op de kosten van uw airco. Het bedrag van de besparingen voor het upgraden van de isolatie hangt af van vele factoren , met inbegrip van waar u uw pand heeft staan en wat voor soort verwarming u heeft. Let wel op de regelgeving m.b.t. installatiekeuringen

Een betere isolatie dankzij dubbel glas

Een van grote aanrader is het plaatsen van dubbel glas in uw kantoorpand. Dubbel glas zorgt ervoor dat het minder tocht in uw pand. Hierdoor is het minder noodzakelijk om te stoken en bespaart u direct op uw energierekening. Een andere methode is het isoleren van buitenmuren en spouwmuren. Dit houdt de grootste kou tegen, maar zorgt er ook voor dat uw pand niet te warm wordt tijdens warme zomerdagen.

Isoleren kan altijd uit466354343

Ook ondanks warme lucht stijgt, verliezen huizen en kantoorpanden warmte in alle richtingen. Dus naast het isoleren van bovenkant  en zijkanten van uw pand, moet u ook naar de bodem kijken, waar maar liefst 30% van energie verlies kan optreden. Het is dan ook belangrijk om ook de vloeren goed te isoleren. Al deze opties zullen u op de middellange termijn een hoop geld besparen. Sterker nog, u heeft uw investering er sneller uit dan u denkt.