Menu
Nieuws / Uncategorized

Subsidie maffia & vriendjespolitiek

Onthutsend , hoe bestuurlijk Nederland zichzelf verrijkt met leuke adviesbaantjes en eigen bv’s. Teveel macht bij enkelen zorgt voor vriendjespolitiek en machtsmisbruik. Een blik in de wereld van de subsidie maffia in Nederland. Dit is trouwens niet typisch iets voor een specifieke politieke partij, in dit geval is het een keer het CDA. Het is ook niet typisch iets voor Limburg , het is overal aanwezig in elke provincie en op elk bestuurlijk niveau. Het is wel ontluisterend om te zien hoeveel macht die soort lieden hebben en elkaar allemaal helpen en hiervoor gemeenschapsgeld gebruiken. Kent u ook meer van dit soort verhalen, ik denk dat de redactie van het nrc er blij mee is.

Lees dit Artikel van het NRC over gedeputeerden die hun bestuurlijk netwerk en positie inzetten om zichzelf te verrijken. Vriendjespolitiek en vage advies functies voor oud bestuurders.

Wat goed is dat ze het ( opnieuw ) gaan onderzoeken. ( Verstandig om dit voor ELKE provincie te doen )

In Limburg wil men dat vanaf nu functies ingevuld worden via open sollicitaties ipv dat de zittende macht bepaalt wie ze op welke stoel willen hebben zitten. Ook zou ik adviseren de bestuurlijke periode voor iedereen maximaal 4 jaar te laten bedragen met een clausule dat soortgelijke baantjes daarna niet meer ingevuld mogen worden door desbetreffende. Zo doorbreek je het kartel en voorkom je dit soort uitwassen in de toekomst.