Menu
Bedrijfsvoering

Maak de volgende stap in jouw organisatie dankzij een goede businesscoach

Wil jij graag groeien met je bedrijf, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Je zult niet de enige ondernemer zijn die een bijzondere visie heeft, maar moeite heeft met het opzetten van een plan van aanpak. In dat geval kan het slim zijn om een personal coach in te schakelen, die jou helpt om richting te bepalen en concrete stappen te zetten in de juiste richting. Maar wat kun je precies van zo’n coach verwachten? Bekijk de website van Tibor om alvast alles te lezen over wat een coach is en doet, en lees dan deze blogpost af om te weten wat coaching je kan opleveren.

Om groot te worden moet je soms klein denken

Het lastige aan ondernemen is dat je vaak grote resultaten voor ogen hebt, maar niet weet hoe je daar komt. Het zijn de kleine stappen die je elke dag opnieuw zet die nodig zijn om te groeien, en dus moet je klein beginnen. Als je consequent de juiste aanpak hanteert kun je binnen enkele maanden grote resultaten verwachten, maar hoe? Een personal coach helpt je bij het helder krijgen van je doelen, en waar jouw sterke en zwakke punten liggen. En dat is nu precies waarom het zo interessant is om zo iemand in te schakelen. Een business coach focust zich trouwens veel meer op de kansen en mogelijkheden op zakelijk vlak, maar een personal coach richt zij op de ondernemer in jou.

Groei als ondernemer en als persoon

Of je het nu leuk vindt of niet, jouw persoonlijkheid is verweven met de manier waarop je onderneemt. Jouw onzekerheden beïnvloeden je succes, en zelfs de manier waarop je communiceert en naar anderen kijkt bepaalt hoe snel je groeit. Een personal coach gaat samen met jou je persoonlijkheid analyseren, en kijken hoe je dingen aanpakt. Dit kan zowel over zaken in je bedrijf als in je privéleven gaan. Deze twee zijn immers vaak met elkaar verweven. Heb jij juist behoefte aan iemand die zich meer bezighoudt met jouw manier van zakendoen en het binnenhalen van klanten? Dan is een businesscoach meer geschikt voor jou. Overigens zit er natuurlijk heel veel overlap in de aanpak van beide typen coaches, en kunnen ze beiden veel betekenen voor ondernemers.

Een buitenstaander ziet dingen helderder

Vind je het moeilijk overzicht te houden en ben je daardoor minder productief dan je zou kunnen zijn? Ook in dat geval is het slim om een business coach of personal coach in te schakelen. Veel ondernemers vinden het lastig om uit te zoomen op wat ze aan het doen zijn, maar een buitenstaander is daar juist erg goed in. Een ervaren coach ziet precies wat het effect is van jouw aanpak, en kan je helpen door je daar inzichten in te geven. Of je nu voor een coach van Tibor kiest (Bekijk de website) of iemand anders, je gaat gegarandeerd met hele andere ogen naar jezelf en je onderneming kijken. Iets voor jou, zo’n coach?