Menu
Bedrijfsvoering

Werving en selectie voor finance posities met executive search

Werving en selectie voor finance posities met executive search

De finance department is het hart van iedere onderneming en daarvoor worden steeds de hoogst opgeleide en meest bekwame profielen gezocht en aangetrokken. Omdat de vraag vele malen groter is dan het aanbod, kan die zoektocht moeizaam verlopen. Kandidaten zijn vaak al werkzaam binnen andere bedrijven en moeten met sterke argumenten over de streep worden getrokken om de overstap te maken. Executive search is voor finance profielen dan ook essentieel. Het gaat er namelijk niet langer over om een goede kandidaat te vinden, het gaat erover om de beste kandidaat te vinden, aan te trekken en aan boord te houden.

Executive search

Executive search begint eigenlijk waar het klassieke rekruteren stopt. Voornamelijk voor erg specifieke functies, zoals binnen het finance department, moet ‘out of the box’ gedacht worden en moet de procedure een stuk verfijnder gevoerd worden. Via executive search, of headhunting, worden net die kandidaten gevonden die boven de andere uitsteken en het bedrijf naar een hoger niveau kunnen brengen.

De voordelen van executive search

Net omdat executive search een doelgerichte en specifieke zoektocht omvat naar de best mogelijke kandidaat met uitzonderlijke kwaliteiten en competenties, wordt op een totaal andere manier gewerkt dan bij de recrutering van meer algemene profielen.

Directe toegang tot de juiste profielen

Binnen executive search selecteert de headhunter voornamelijk uit zijn eigen gespecialiseerde netwerk van kandidaten. De headhunter kent de kandidaten en zij kennen hem waardoor een wederzijds vertrouwen is opgebouwd doorheen de tijd en zij weten wat ze van elkaar kunnen verwachten. In tegenstelling tot de klassieke recrutering zal er binnen de executive search ook contact gelegd worden met profielen die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging, maar er wel voor openstaan.

Persoonlijke aanpak

Persoonlijke aanpak

Een bedrijf dat op zoek is naar een hoog opgeleid en uiterst bekwaam finance profiel, krijgt de onverdeelde en exclusieve aandacht van de headhunter. Dit in tegenstelling tot de grotere bureaus waar recruiters voor verschillende bedrijven en verschillende profielen tegelijk aan het werk zijn. Executive search is dus een meer toegewijde vorm van selectie die een eigen persoonlijke aanpak en een exclusieve partner vereist.

Korte communicatielijnen

Bij executive search zijn weinig mensen betrokken. Vaak gaat het enkel om de bedrijfsleider en de headhunter. Die directe en korte communicatielijn verhoogt het vertrouwen en versterkt het inzicht van de headhunter in het bedrijf, de bedrijfsprocessen en de profielen die nodig zijn om het onderscheid te maken. Permanent overleg tussen bedrijfsleider en headunter zorgt ook een grotere vertrouwelijkheid en verkort de tijd die nodig is om het perfecte profiel aan te trekken. Op het moment dat de juiste kandidaat gevonden werd, zal er in het geval van executive search ook een begeleiding bij de introductie en on boarding van de kandidaat binnen het bedrijf horen.

Voor gespecialiseerde posities waarvoor enkel de beste kandidaten in aanmerking kunnen komen, biedt executive search een oplossing op maat. Voor de bedrijfsleider, het bedrijf en de kandidaat biedt deze manier van aanwerven voordelen die de toekomst alleen nog maar kunnen versterken voor beide partijen.