Het is belangrijk dat een werkplek hygiënisch is. Dit is zowel goed voor de reputatie van het bedrijf, als voor de veiligheid en gezondheid voor jou als werkgever, de medewerkers en de klanten die op bezoek komen. Aan jou als werkgever de taak om voor een goede hygiëne op de werkvloer te zorgen. Waarom dit zo belangrijk is? Wij zetten het voor je op een rij.

Je bedrijf zal een goede indruk achterlaten

Een reden waarom hygiëne op de werkvloer zo belangrijk is, is omdat je hiermee met jouw bedrijf een goede indruk achterlaat. En dit is een groot voordeel, want je wilt natuurlijk bij jouw klanten en leveranciers laten zien dat jouw bedrijf professionaliteit uitstraalt. Je wilt dus voorkomen dat wanneer zij op bezoek komen er een rommelige werkvloer wordt aangetroffen. Een eerste indruk is daarbij enorm belangrijk. Als jij zorgt voor een goede hygiëne op de werkvloer, zullen zij dit snel opmerken. En dat is mooi meegenomen, want zo krijgen ze een goede indruk van jouw bedrijf.

Hoe je een goede hygiëne op de werkvloer kunt realiseren? Met deze tork producten kom je al een heel eind. Deze producten kunnen goed van pas komen binnen jouw bedrijf. Van poetsrollen tot dispensers: je vindt het hier allemaal. Het is dus zeker de moeite waard om eens naar deze producten te kijken als je een goede hygiëne op de werkvloer wilt realiseren. Zorg er dan ook voor dat het bedrijf extra goed wordt schoongemaakt. Denk hierbij aan het schoonmaken en opruimen van het pand, maar ook aan het reinigen van onder andere touchscreens, trapleuningen en deurklinken. 

Je personeel zal meer tevreden zijn

Je personeel zal meer tevreden zijn

Waarom een goede hygiëne op de werkvloer nog meer van groot belang is, is omdat je personeel hiermee meer tevreden zal zijn. Als personeel werk je tenslotte liever op een nette, schone werkplek dan een werkplek die er niet uitziet. Tevreden personeel draagt bij aan een hogere productiviteit, dus dit is als werkgever natuurlijk mooi meegenomen. 

Voorkomen van verspreiden bacteriën en virussen

Een belangrijke reden om als werkgever te zorgen voor een goede hygiëne op de werkvloer, is dat je hiermee het verspreiden van bacteriën en virussen kunt voorkomen. En dit is een groot voordeel, want zo voorkom je dat jouw personeel sneller ziek wordt. Zeker nu we nog te maken hebben met de huidige coronamaatregelen, is het belangrijk dat het goed wordt nageleefd. Een onhygiënische werkvloer kan leiden tot meer ziekteverzuim en dat is als werkgever natuurlijk absoluut niet wenselijk. Dit kan namelijk best wat geld kosten. Des te belangrijker is het dat je zorgt voor een werkplek met goede hygiëne om dit zoveel mogelijk te voorkomen.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is een goede hygiëne op de werkvloer van groot belang. Er zijn meerdere redenen waarom je dit als werkgever echt moet proberen te realiseren. Je kunt hier als werkgever, werknemer, en klant namelijk alleen maar profijt van hebben, dus besteed hier voldoende tijd en moeite aan.

Redacteur

Comments are closed.