Alsof het niet al erg genoeg is om al je inkomsten weer uit te geven aan je rekeningen en schulden, krijg  je er ook nog stress bij. En iedereen weet dat stress veel negatieve effecten op ons lichaam heeft. Bijna iedereen heeft een schuld. En ik zit nu ook al te stressen over mijn financiën, zoals mijn creditcard rekening en mijn verzekeringen, dus daarom wil ik u een aantal tips meegeven, hoe u uw schulden kunt verminderen.

  1. Verminder alle kosten aan elektronica, zoals tv abonnement en extra telefoons.
  2. Leer om dat gat in uw hand dicht te maken. Als het nodig is laat je creditcard en pinpas gewoon thuis.
  3. Betaal zo vaak mogelijk met contant geld. Als je het niet kan betalen, is de kans groot dat je het sowieso niet kan veroorloven.
  4. Mis nooit een rekening.
  5. Zorg er voor dat je altijd genoeg geld op je rekening hebt staan, voor als je creditcard rekening wordt afgeschreven, anders kom je onbewust ook snel weer in de schulden te staan.
  6. Bezuinig op je manier van leven. Voel jezelf niet slecht erover. Alleen omdat je niet meer één keer per week uit eten gaat, betekent het niks, behalve dat u geld wilt besparen.
  7. “Guilty pleasures”, iedereen heeft ze, ik ook, maar meestal zijn ze niet eens nodig, dus sla het eens over.
  8. Verkoop de spullen die je niet meer nodig hebt en gebruik je verdiensten voor je schulden.
  9. Neem een tijdelijke bijbaan, als u er tijd voor heeft.
  10. Neem uw lunch mee van huis. Zo bespaart u al snel  €60,- per week.

Het zijn misschien kleine dingen, maar in de loop van de tijd zullen ze er zeker voor zorgen dat je schulden helemaal niet meer zo veel zijn.

Redacteur

Comments are closed.