Menu
Financiële dienstverlening

Financiële gevolgen rampzalig na mislopen WK

Het Nederlands elftal is hard bezig met een zware strijd om het wereldkampioenschap voetbal te gaan halen. De laatste wedstrijd tegen Bulgarije werd winnend afgesloten, terwijl het de wedstrijd ervoor erg zwaar was tegen Frankrijk. Het behalen van het wereldkampioenschap van 2018, wat gehouden wordt in Rusland, heeft niet alleen sportieve belangen. Ook op financieel gebied zal het voor Nederland een flinke klap in het gezicht zijn wanneer het niet door de voorronde komt. Maar waar zal dat dan voornamelijk gemerkt worden?

Horecabranche
De grootste verliezer van het eventueel mislopen van het WK is misschien wel de horecabranche. Tijdens een groot sporttoernooi stromen kroegen vol, gaan mensen ervoor uiteten en spreken zij wellicht af op het terras. Wanneer ervoor niets of niemand gekeken hoeft te worden lopen de horeca ondernemingen natuurlijk een enorm omzet mis.

De bond
Er zijn niet alleen maar buitenstaanders die financiële gevolgen zouden hebben bij het mislopen van het toernooi. Ook de KNVB zal het merken in de gelden die zij in de nabije toekomst kunnen ontvangen in bijvoorbeeld tv-rechten of oefenwedstrijden. Het is minder aantrekkelijk om hier een groot bedrag tegenaan te gooien en dat zal dan logischerwijs minder gebeuren.

Detailhandel
Tijdens een WK voetbal zullen er veel voetballiefhebbers, vriendengroepen en families bij elkaar zijn om met elkaar te genieten van de spanning. Voor deze groepen moeten etens- en drinkwaren worden aangeschaft en bij het mislopen is er niets om bij elkaar te komen. Supermarkten lopen hierdoor miljoenen euro’s mis en dit is natuurlijk een hard gelach.

Daarnaast merken ook kleding- en accessoire winkels een teloorgang tijdens de huidige voorronde. Er worden namelijk een stuk minder accessoires en kledingstukken, zoals shirts en sjaals, gekocht.

Sportliefhebber met lef
Veel voetballiefhebbers vinden het leuk om met wat meer spanning naar een voetbalwedstrijd te kijken. Middels een weddenschap op een WK wedstrijd proberen zij daarnaast ook nog een duit uit het zakje te slaan. Wanneer Nederland het WK niet haalt zal het voor deze mensen ook minder aantrekkelijk zijn om een weddenschap te plaatsen. Hierdoor merken ook internationale wedkantoren dit op het gebied van inkomsten vanuit Nederlandse spelers.