Menu
Bedrijfsvoering

Scholing om bij te blijven

U heeft een eigen zaak, maar wil hier graag nog verder voor studeren? U wilt bijblijven en alle nieuwe informatie, technieken en ontwikkelingen in uw bedrijfstak blijven volgen? Tijd voor wat scholing! Maar, hoe doet u dat dan met de kosten? Moet u dat allemaal uit eigen zak betalen? Goed nieuws, scholing voor zzp’ers kunt u tegenwoordig opvoeren bij de belastingaangifte.

Scholing
Waarom is deze regel ingevoerd? Omdat scholing de kansen verbetert op nieuwe opdrachten. Kortom, u krijgt een eerlijke kans om te strijden tegen uw concurrentie! Het verhoogt de productiviteit. De overheid vindt het daarom een goed idee om ondernemers scholing te laten volgen.

Aftrekbaar
Is de cursus of opleiding nodig voor het bedrijf dat u heeft? Dan kunt u deze scholingskosten opvoeren als persoonsgebonden aftrek bij de belastingaangfite. Deze scholing zal er wel voor moeten zorgen dat u een betere positie krijgt op de arbeidsmarkt.

Voorwaarde
Trekt u deze scholingskosten al af als ondernemingskosten van de belastbare winst? Dan is deze regeling niet voor u bedoeld.

Dat is goedkoop studeren. Grijp uw kans en blijf bij!