Menu
Bedrijfsvoering

Finalisten Ondernemen Zonder Grenzen businessplan competitie bekend

De ondernemers van Feliz!, Instinct Lighting en Nazava Water Filters kunnen worden gerekend tot de grote kanshebbers van de businessplan competitie Ondernemen Zonder Grenzen. Dit liet NCDO vandaag weten. Tijdens het finale event op 11 november in het Rabobank Duisenberg Auditorium te Utrecht, wordt bekendgemaakt of zij een investering in de wacht slepen. De Investeerdersclub heeft minimaal 100.000 euro gereserveerd voor de meest kansrijke ondernemers. Momenteel zijn negen serieuze investeerders in gesprek met de drie ondernemers. In totaal stuurden 77 ondernemers een plan in. De Rabobank stelt nog eens 10.000 euro aan een van hen beschikbaar voor het plan met de meeste sociale impact.

Ondernemen Zonder Grenzen is een initiatief van Business in Development, het bedrijfslevenprogramma van NCDO in samenwerking met onder andere BiD Network, Droomzaken (De Investeerdersclub) en de Rabobank. De wedstrijd, die in mei van dit jaar startte, daagde Nederlandse ondernemers uit een businessplan te schrijven dat er in slaagt zowel een winstgevend als duurzaam bedrijf te starten in Afrika, Azië of Latijns-Amerika. Hieraan ligt de gedachte ten grondslag dat in ontwikkelingslanden nog volop marktkansen zijn. En bovendien lokale bedrijvigheid de werkgelegenheid en economische vooruitgang stimuleert.

De finalisten
De onderneming Feliz! van Manon de Bruijn opereert in Brazilië en produceert kleden van gebruikte autobinnenbanden en restleer. Guido van Hofwegen van Nazava Water Filters wil verder uitbreiden om schoon drinkwater voor iedereen toegankelijk te maken in Indonesië. Hij levert waterfilters die aangepast kunnen worden op de lokale situatie en beschikbare productiematerialen. Het bedrijf van Anton Brunt, Instinct Lighting zorgt voor straatverlichting op zonne-energie. Op de lantaarnpalen is ruimte voor goed zichtbare reclame die verkocht wordt aan grote bedrijven die hun merkbekendheid willen vergroten.

Event
Op het event zijn investeerders aanwezig met interesse in duurzame en winstgevende businessplannen in Afrika, Azië of Latijns-Amerika. Ook zijn er Nederlandse ondernemers met toekomstige internationale ambities en uiteraard de deelnemers aan de bussinessplan competitie. De dagvoorzitter is Jort Kelder. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.ondernemenzondergrenzen.nl.