Menu
ICT

ICT informatiecentrum vergroot aanbod over softwareselectie.

Dertien jaar geleden was CRMsystemen.nl de eerste website over softwareselectie. De ‘CRM box’ was het eerste informatiepakket speciaal over dit onderwerp. Websites en informatiepakketten over CRM, ERP, DMS, CMS, HRM, BI en ander bedrijfssoftware volgden. Sinds enkele jaren bundelen alle initiatieven zich onder de naam ICT informatiecentrum. Met nieuwe websites en media neemt het informatieaanbod momenteel snel toe.

Met informatiepakketten, eigen boeken, whitepapers, productinformatie en selectietools publiceert het ICT informatiecentrum informatie over de selectie, implementatie en toepassing van bedrijfssoftware en overige ICT oplossingen. Jaarlijks maken meer dan 150.000 zakelijke beslissers en betrokkenen bij ICT projecten gebruik van de aangeboden informatie. Daarmee is het platform al sinds 2001 de meest geraadpleegde informatiebron bij de keuze van ICT oplossingen en de aanbieders  daarvan. Het ICT informatiecentrum is onafhankelijk en heeft dus geen enkel belang bij de keuze van IT oplossingen.

Groei
De ontwikkelingen van het informatieplatform gaan momenteel hard. Bestaande sites worden vernieuwd en worden herkenbaarder onderdeel  van het ICT informatiecentrum, zoals CRMsystemen.nl en ERPsystemen.nl. Voor een nog completer informatieaanbod zijn kort geleden nieuwe websites geïntroduceerd en staan er diverse andere nog op de planning.

Whitepapers en events
Een van de succesvolle nieuwe websites is ICTwhitepapers.nl. In minder dan een half jaar tijd is de website de snelst groeiende verzameling van whitepapers over de belangrijkste ICT thema’s. Met de website ICTevents.nl had het ICT informatiecentrum al aan enkele maanden tijd genoeg om haar bezoekers het grootste aanbod van aan IT gerelateerde events te kunnen presenteren.

Meer bronnen
De komende maanden neemt het informatieaanbod verder toe: nieuwe boeken, nieuwe websites en nieuwe thema’s. De samenwerking met kennispartners is daarbij onmisbaar. Inmiddels leveren een paar honderd IT specialisten hun bijdrage aan de kennis en informatie die het ICT informatiecentrum vervolgens gratis publiceert. Organisaties die voor de keuze staan van nieuwe bedrijfssoftware of andere ICT toepassingen, doen er in steeds grotere getale hun voordeel mee.