Of we het nu willen horen of niet, we kunnen niet meer zonder internetverbinding. Dat geldt voor de nieuwsgierige consument, maar wellicht nog veel meer voor het zakenleven. Zonder werkende internetverbinding kunnen veel processen simpelweg geen doorgang vinden. Het is dan ook een drama te noemen wanneer je als bedrijf te maken krijgt met een internetverbinding die traag is of zelfs helemaal stopt met werken. Dat wil je natuurlijk het liefst koste wat kost voorkomen. Daarom geven we je nog eens vier redenen om te investeren in perfect zakelijk internet, waarbij snelheid en flexibiliteit de belangrijkste thema’s zijn.

Snellere service

Er kan altijd iets gebeuren waardoor je internetverbinding problemen gaat vertonen. Dat wil je zo snel mogelijk opgelost zien. Het voordeel van een zakelijke internetverbinding is het recht op snellere klantenservice. Er staat een professionele helpdesk voor je klaar om je zo snel mogelijk uit de brand te helpen. Dit kan, als je daarvoor kiest, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Maar je kunt er ook voor kiezen om te besparen op te kosten en enkel voor doordeweeks aanspraak te maken op extra snelle klantenservice.

Niet te veel gebonden zitten aan je abonnement

Je kent het wel van je privéabonnement voor je internetverbinding: zolang je eerste overeenkomst loopt zit je er aan vast. Zakelijke abonnementen voor internet zijn bij veel providers die ze aanbieden flexibeler dan dat. En dat is fijn, want in een bedrijf kan er van alles veranderen of fluctueren. Kom je erachter dat je voor meer capaciteit betaalt dan je in de praktijk nodig hebt, dan kun je dit bijstellen. Besluit je alsnog ook in het weekend snelle klantenservice te willen, dan kun je dit nog toevoegen aan je abonnement.

zakelijk internet

Zelf je website hosten

Jouw website is een belangrijk visitekaartje voor je bedrijf. Niet alleen moet deze de juiste content bevatten, overzichtelijk zijn en er aantrekkelijk uitzien; hij moet vooral ook te allen tijde toegankelijk zijn. Je kunt je website elders laten hosten, maar dan ben je afhankelijk van de grillen van de aanbieder en diens server. Bij een zakelijk abonnement kun je als extra optie kiezen voor een vast IP-adres. Hiermee kun je zelf een FTP-server hosten, en dus ook je eigen website in de lucht houden. Heb je een medewerker met gedegen IT-kennis, of heb je dit zelf, dan is dit wellicht een aantrekkelijke keuze om te maken.

Met glasvezel loopt je internet als een trein

Je kunt ervoor kiezen om te investeren in glasvezelinternet voor je bedrijf. Glasvezel is immers met afstand de snelste vorm van internetverbinding die er op het moment is: het is zo’n vijf keer sneller dan kabelinternet en maar liefst veertig keer sneller dan ADSL. Bij glasvezelinternet is het ook nog eens zo dat uploaden even snel kan als downloaden, wat de snelheid van processen binnen jouw bedrijf alleen maar meer vergroot. Ook wordt de capaciteit van de verbinding niet gedeeld met andere gebruikers, waardoor jij op ieder moment van de dag kunt rekenen op die supersnelle internetverbinding. Nu vraag je je misschien af of glasvezelinternet wel mogelijk is op jouw locatie. Dat is het zeker. Overal kan zakelijk glasvezel worden aangelegd, ook in het buitengebied. Wel is het zo dat hoe dichter je bij bestaande glasvezelinfrastructuur bent gevestigd, hoe lager de kosten uitvallen en hoe verder, hoe hoger.

Redacteur

Comments are closed.