Menu
Nieuws

Efficiente hulpmiddelen voor de HR-afdeling

Een HR afdeling moet optimaal kunnen functioneren, zonder dat het frustraties bij het personeel of de werknemers oplevert. Er zijn verschillende hulpmiddelen die een rol daarin kunnen bijdragen. Het resultaat zal verbluffend zijn!

Breng alle informatie op één plek

Werknemers hebben elk een eigen werkwijze met betrekking tot hun administratieve werkzaamheden. Soms kan dat voor strubbelingen zorgen wanneer één van de werknemers bijvoorbeeld op vakantie gaat, want niet alle informatie is dan voor iedereen direct terug te vinden, wat veel tijd kost en daarnaast ook nog eens stress oplevert. Personeelsinformatiesystemen kunnen efficiënter gebruikt worden wanneer alle informatie op één plek wordt gebracht. Een voorbeeld is een digitaal systeem waarin alle documenten en bestanden worden opgeslagen die voor iedereen in te zien zijn. Dat helpt niet alleen om overzicht te hebben op de eigen werkzaamheden, maar maakt overdracht van werkzaamheden ook veel gemakkelijker.

Optimaal gebruik van de tijd

Een belangrijk onderdeel van de HR afdeling is de urenregistratie. Door een automatische tijdregistratie software pakket af te nemen bij een dienstverlener bespaart u veel arbeidsuren, die u weer kunt gebruiken voor het omzetten van geld. Het is niet meer van deze tijd om een tijdregistratie handmatig bij te houden. Natuurlijk doet u dat met gemakkelijke en effectieve software die speciaal daarvoor op de markt beschikbaar is. Externe partijen kunnen u werkzaamheden uit handen nemen wat u veel tijdwinst oplevert.

Op de site van Intermediair vind je nog meer handige tips voor een HR-afdeling.