Menu
Financiële dienstverlening / Incassobureau

Deurwaarders nu ook ’s avonds of in het weekend aan je deur

Staatssecretaris Weekers gaat een aantal maatregelen doorvoeren om meer inkomsten te generen voor de schatkist. Dat staat in een brief die naar de Tweede Kamer is gestuurd. Een van de maatregelen is het inzetten van deurwaarders tijdens de avonduren en in het weekend. De maatregel gaat zo’n 157 miljoen euro per jaar kosten maar de Staatssecretaris denkt hierdoor zo’n 663 miljoen euro aan belastinginkomsten extra binnen te harken.

Om openstaande schulden te innen zullen er zo’n 1600 extra deurwaarders worden ingezet. Kleine bijkomstigheid is dat zij niet alleen van half negen tot vijf actief zullen zijn maar ook in de avonduren en in het weekend. De vacatures zullen zowel intern als extern worden vervuld. De grote klussen zullen door deurwaarders van de Belastingsdienst worden afgehandeld maar de kans is ook groot dat er voor de kleinere zaken voor het eerst commerciële incassobureaus zullen worden ingehuurd.

Ook in de opsporingsmethode zal het een en ander veranderen. Gegevens zullen dubbel worden gecheckt met informatie van derde. Zo kan het zijn dat de gegevens van een werknemer dubbel worden gecheckt via de gegevens van de werkgever. Op deze manier kans sneller worden geconcludeerd of iets wel of niet klopt. Ook de administratie van bedrijven zal strenger worden gecontroleerd.