Menu
Financiële dienstverlening / Incassobureau / Nieuws

Criminelen 50 miljoen kwijt aan schatkist

Nederlandse criminelen hebben in 2012 de schatkist van de Minister van Financiën met zo’n 50 miljoen euro gespekt. Dat bedrag is maar liefst 11 procent meer dan het jaar ervoor toen er zo’n 44 miljoen euro van de criminelen werd ingenomen.

Het OM doet er alles aan om de criminaliteit zo hard mogelijk aan te pakken. Door ze in hun portemonnee te raken worden de bendes verzwakt, wat de pakkans ook weer groter maakt. Om de criminelen zo hard mogelijk te pakken werden de Koninklijke Marechaussee, politie, Openbaar Ministerie, het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) en de Bijzondere opsporingsdiensten veel samen om dit voor elkaar te krijgen.

Zo is het proces van handelen drastig gewijzigd. In het verleden kwamen criminelen eerst voor de rechter maar tegenwoordig wordt er zo snel mogelijk beslag gelegd op zoveel mogelijk geld en (luxe) goederen.

De cijfers van de Belastingdienst, FIOD en SIOD met betrekking tot de beslaglegging van geld afkomstig van criminelen worden later dit jaar bekend gemaakt.