Menu
Financiële dienstverlening

Logistieke oplossingen: kopen, leasen of huren?

U hebt een heftruck of hoogwerker nodig om de werkzaamheden van uw bedrijf te vergemakkelijken. Bijvoorbeeld een heftruck om goederen in uw magazijn te verplaatsen of een hoogwerker voor bouw- of renovatiewerkzaamheden. Kunt u deze transportmiddelen nu het beste kopen, leasen of huren? Een overzicht van de mogelijkheden.

De keuzemogelijkheden
De manier waarop transportmiddelen gebruikt en onderhouden worden, is van invloed op de waarde van het transportmiddel in de toekomst en de totale bedrijfskosten tijdens de levensduur. De keuze voor kopen, huren of leasen is afhankelijk van verschillende factoren. Een zorgvuldige financiële analyse is hiervoor belangrijk. Veel dealers kunnen u hierbij helpen.

Huren
Een heftruck huren of een hoogwerker huren is een logische keuze wanneer u slechts voor een korte periode een heftruck of hoogwerker nodig hebt. Huren is ook een manier om de transportmiddelen een keer uit te proberen voordat u deze gaat kopen. U kunt de huurkosten direct ten laste van de winst- en verliesrekening brengen en er zijn geen consequenties voor de balans.

Huurkoop
Door middel van huurkoop bent u de economische eigenaar van het transportmiddel. Bij het overmaken van de laatste betaling is het transportmiddel uw eigendom.

Kopen
Een heftruck kopen is misschien wel de beste manier om kapitaal te besteden. Maar als u het kapitaal hiervoor niet beschikbaar hebt of als u voor een tijdelijke periode een heftruck of hoogwerker nodig hebt, dan is het verstandig om te huren of te leasen. Zorg er wel voor dat u het transportmiddel goed onderhoudt door bijvoorbeeld tijdig nieuwe heftruck onderdelen of hoogwerker onderdelen aan te schaffen. Bij de meeste dealers zijn ook onderhoudscontracten mogelijk.

Leasen
Bij leasen hoeft u uw banktegoed niet aan te spreken en uw bankkrediet niet op te nemen. De prijzen op basis van vaste tarieven bieden bescherming tegen inflatie. De betalingen zijn bij leasen bovendien volledig aftrekbaar van de belasting.

Laat u in alle gevallen uitgebreid adviseren over de mogelijkheden. U kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een tweedehands transportmiddel te kopen in plaats van een nieuwe, maar in dat geval is het uiterst belangrijk dat deze in goede staat verkeert.