Menu
Incassobureau

Opnieuw deurwaarder mishandeld

Er lijkt geen einde te komen aan de reeks van incidenten waarbij deurwaarders steeds vaker de dupe zijn omdat ze de boodschapper zijn van slecht nieuws.

Eind vorige maand werd er een man uit Ruinerwold aangehouden omdat hij probeerde een deurwaarder te raken met een baksteen. Ook komt het nogal eens voor dat mensen snel op de vlucht slaan als er een deurwaarder voor de deur staat. Nee, het wordt er voor deurwaarders niet makkelijker op. Steeds meer mensen komen in financiële problemen en weten zich geen raad meer en besluiten domme dingen te doen.

Het nieuwste incident vond plaats in Voorburg waar een 42-jarige gerechtsdeurwaarder op bezoek ging bij een 45-jarige inwoner van de eerder genoemde plaats. Toen beide een heftige discussie kregen over de inboedel van de inwoner van het pand, besloot de man de deurwaarder een krachtige duw te geven. Hoewel de deurwaarder zich nog net kon vastgrijpen aan de trapleuning liep de man toch lichte verwondingen op omdat de man hem daarna hardhandig vastpakte.

Hierop besloot de deurwaarder aangifte te doen waarop de politie de man aanhield en een proces-verbaal tegen de verdachte opmaakte. Door de aangifte van zware mishandeling heeft de man nu meer problemen dan slechts financiële maar dat is helemaal aan hemzelf te danken.