Menu
Financiële dienstverlening / Incassobureau

Oplichter dreigt met deurwaarder

Het lijkt wel de omgekeerde wereld een oplichter die gedupeerde bedreigt met een deurwaarder. Dat oplichters tegenwoordig ver gaan om op slinkse manieren geld te verdienen blijkt maar weer uit de zaak rondom het bedrijf “Nationale Fotostudio”. Het bedrijf biedt aan een foto-shoot te laten maken voor €150 en beloofd de meisjes een portfolio en tenminste vier opdrachten.

Tot een echte opdracht is het nog bij geen enkele van de gedupeerde gekomen terwijl ze de €150 bij de eerste afspraak contant betaald hebben. Klanten die de afspraak vroegtijdig willen afzeggen worden bedreigd met een deurwaarder procedure.

Via de adresgegevens van de fotostudio probeerde gedupeerde vrouwen hun geld terug te krijgen maar ze kwamen uit bij een ondernemer in Wijk en Aalburg die helemaal niks van de zaak afwist. De foto-shoot werd immers op een locatie in Zwolle afgewerkt. De oplichter heeft zijn adres gebruikt en een “a” aan het huisnummer toegevoegd. De ondernemer is inmiddels naar de politie gestapt om aangifte te doen omdat hij door verschillende vrouwen werd beticht van oplichting.