Menu
Bedrijfsvoering

E-learning populaire manier van scholing onder zzp’ers

UTRECHT, 21 januari 2014 – FNV Zelfstandigen, belangenbehartiger van ruim 15.000 zzp’ers, biedt via hun ZZP Academy nu ook e-learning modules aan. Deze e-learning modules bieden zzp’ers de flexibiliteit om de trainingen te volgen wanneer het hen uitkomt. FNV Zelfstandigen biedt hiermee een oplossing voor zzp’ers die zichzelf willen ontwikkelen op een moment dat hen het beste schikt.

Linde Gonggrijp, directeur FNV Zelfstandigen: “De e-learning modules zijn populair onder zzp’ers omdat we ze hiermee een flexibele manier geven om trainingen te volgen. Ze kunnen dit vanuit hun eigen werkplek en in hun eigen tijd doen. Om deze reden vroegen onze leden zelf naar deze optie. Zzp’ers vinden het nog steeds belangrijk om zich te blijven ontwikkelen én te blijven investeren in hun onderneming. We zien dat online expertise een steeds hogere prioriteit krijgt, zo zijn onze trainingen op het gebied van online marketing, websiteconversie en netwerken erg populair. Met deze trainingen kunnen zzp’ers hun onderneming professionaliseren en blijven ze investeren in zichzelf en hun bedrijf.”

De meest populaire e-learning module is online marketing. Deze training richt zich op het genereren van traffic naar de website met het uiteindelijke doel om de omzet te laten stijgen. De training kan door leden van FNV Zelfstandigen zowel compleet als in losse modules worden gevolgd. Daarnaast maken veel zzp’ers gebruik van de e-learning training over netwerken. “Netwerken is een essentieel onderdeel van ondernemerschap en we merken dat veel zzp’ers zich op dit gebied willen ontwikkelen. Met deze training willen we zzp’ers helpen om op een toegankelijke manier een goed netwerk op te bouwen. Deze training is beschikbaar voor bestaande leden maar ook voor niet-leden,” aldus Linde Gonggrijp.

FNV Zelfstandigen biedt daarnaast ook e-learning modules aan in onder andere ‘VOL-VCA’. Deze training is specifiek gemaakt voor zzp’ers die te maken hebben met gevaarlijke omstandigheden, zoals in de bouwsector. Steeds meer opdrachtgevers besteden namelijk hun werk alleen nog uit aan gecertificeerde rechtspersonen. Een zzp’er heeft hier een VOL-VCA persoonscertificaat voor nodig.

De ZZP Academy bestaat bijna twee jaar en biedt trainingen en voorbeelddocumenten in diverse aandachtsgebieden om de kennis en ondernemersvaardigheden van zelfstandigen te versterken. Zo wordt de training ‘Start met een contract’ op regelmatige basis gegeven. Met deze gratis training bereidt FNV Zelfstandigen zzp’ers voor hoe ze een goed contract kunnen opstellen. De trainingen zijn te volgen door leden en niet-leden van FNV Zelfstandigen.

Over FNV Zelfstandigen

FNV Zelfstandigen is een belangenbehartiger voor zzp’ers die zich richten op innovatief ondernemerschap. FNV Zelfstandigen wil gezond en innovatief ondernemerschap stimuleren  in alle facetten van de bedrijfsvoering en zet zich in voor collectieve en individuele voorzieningen die aansluiten bij de wensen en behoeften van zzp’ers. Door goede afspraken te maken met overheidsinstanties en andere externe partijen draagt FNV Zelfstandigen bij aan wet- en regelgeving die de positie van zelfstandig ondernemers versterkt. Naast het faciliteren en stimuleren van een platform waar zelfstandig professionals elkaar ontmoeten en hun netwerk uitbouwen, kunnen zij ook op individueel niveau terecht voor juridisch advies, incasso en diverse trainingen via de ZZP Academy. FNV Zelfstandigen is een zelfstandige vereniging zonder winstoogmerk met ruim 15.000 leden. Meer informatie is te vinden op www.fnvzpp.nl of volg ons op Twitter @FNVZZP.