Menu
Bedrijfsvoering

Tips voor het inrichten van uw bedrijfspand

U hebt een nieuw bedrijfspand of u wilt uw bedrijfspand opnieuw inrichten? Het inrichten van een bedrijfspand is niet voor iedereen een eenvoudige opgave. Hoe kunt u dit het beste aanpakken en wat zijn handige tips?

Maak een plattegrond
Voordat u gaat beginnen met het inrichten van het pand, kunt u het beste een plattegrond tekenen van alle ruimtes. Op die manier kunt u de ideale indeling gaan bepalen. Teken de plattegrond exact op schaal en geef ook duidelijk aan waar de ramen en deuren zitten. Het is daarnaast ook handig om de aansluitpunten in te tekenen, want op basis daarvan kunt u gaan bepalen waar u de verlichting en elektrische apparaten gaat aansluiten.

Vaste plekken of flexplekken?
Bedenk of u vaste plekken of juist flexplekken wilt voor uw werknemers. Als niet alle mensen fulltime op kantoor zijn, dan kunnen flexplekken een goede oplossing zijn. Het is wel belangrijk dat de bureaus en stoelen dan makkelijk te verstellen zijn. Voor flexplekken zijn laptops een ideale oplossing, het is dan wel handig om werkstations voor de laptops aan te schaffen. Je kunt daarnaast de keuze maken voor een grote kantoortuin of meerdere aparte ruimtes. Als je een grote kantoortuin hebt, is het wel belangrijk dat het niet te gehorig is.

Besteed aandacht aan de verlichting
Het is belangrijk om veel aandacht te besteden aan de lampen op kantoor. Dit is een onderdeel waar vaak te gemakkelijk over gedacht. Licht kan namelijk invloed hebben op de productie van uzelf en uw werknemers. Te weinig licht zorgt ervoor dat het vermoeiender is om te kijken of lezen en hetzelfde geldt voor te scherp licht. Bekijk per ruimte welke functie het licht heeft en bepaal op basis daarvan welke lampen nodig zijn. De juiste lichten op de juiste plek zorgen er bovendien voor dat u energiekosten bespaart.

Kleed de ruimtes leuk aan
Niet alleen de meubelen en de verlichting zijn belangrijk, maar ook de aankleding van de ruimtes is een belangrijk aandachtspunt. U en uw personeel willen zich er natuurlijk wel in thuis voelen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie kapstok van rvs, planten, prikborden, schilderijen en vloerlampen met een moderne of klassieke uitstraling voor de sfeer om het geheel af te maken.

Bovenstaande tips zorgen ervoor dat u een goede start kunt maken met het inrichten van uw bedrijfspand. Aan u de keuze of u dit zelf allemaal wilt doen of dit uitbesteedt aan een externe partij.