Gedurende de week breng je veel tijd werkend door. Om ervoor te zorgen dat je werkdag productief is en zelf ontspannen te blijven, is het belangrijk dat je zorgt voor een goede werkplek. Maar wat is een goede werkplek? In dit artikel lees je 5 tips om de ideale werkplek te creëren.

Tip 1: Kies de juiste kleuren

Kleuren hebben invloed op onder andere concentratie, productiviteit en stress. Het is daarom goed om na te denken over de kleur van je werkplek. Veel bedrijven schakelen een schildersbedrijf in om de muren op kantoor in neutrale kleuren zoals wit, grijs en beige te schilderen. Door bijvoorbeeld voor de kleur blauw te kiezen, bevorder je de concentratie op kantoor. Geel daarentegen stimuleert creativiteit en groen geschilderde muur staat voor vernieuwing. Met de juiste kleuren stimuleer je bijzonder werk.

Tip 2: Zorg voor voldoende licht

Licht is belangrijk bij het doen van je werk. Of je nou kunstenaar bent of de hele dag administratie doet, we hebben voldoende licht nodig om ons werk te kunnen doen. Zorg er dus voor dat er veel natuurlijk licht je werkruimte in komt. Is je kantoor niet gezegend met grote raampartijen? Laat dan je kozijnen schilderen in een lichte kleur. Hierdoor lijkt je werkruimte meteen aanzienlijk lichter.

ideale werkplek 1

Tip 3: Let op de temperatuur

Als het te koud is op je werkplek, moet je lichaam energie besteden aan het opwarmen van je lichaam en dit is niet bevorderlijk voor de productiviteit. Een te hoge temperatuur is natuurlijk ook niet goed, hierdoor voel je je sneller vermoeid. De ideale temperatuur ligt tussen de 18 en 21 graden Celcius. Bij deze temperaturen ben je het productiefst.

Tip 4: Hanteer een clean-desk policy

Als je druk bezig bent met verschillende dingen, verzamel je in een dag al snel veel verschillende dingen op je bureau. Zorg ervoor dat je op je bureau alleen de dingen hebt liggen die je op dat moment nodig hebt. Start je aan een nieuwe taak? Ruim dan eerst de spullen van je vorige project op voordat je begint. Zo zorg je ervoor dat je bureau zo opgeruimd mogelijk blijft.

Tip 5: Ga voor ronde vormen

Wist je dat ronde vormen een kalmerende werking hebben? Dit in tegenstelling tot hoekige vormen. Kies voor een bureau met een ronde afwerking, kies voor ronde lampen en zet ronde stoelen neer in de meeting rooms. Zo creëer je een ontspannen werkomgeving en haal je zoveel mogelijk negatieve prikkels weg.

Redacteur

Comments are closed.