Menu
Bedrijfsvoering

Efficient je magazijn inrichten

Orde scheppen in de chaos

Wanneer je ondernemer bent met een magazijn in je bedrijfspand, dan zul je na moeten denken over het goed inrichten van je magazijn. Wanneer een magazijn namelijk niet goed is ingericht, kan het rommelig worden, waardoor je het overzicht kwijt raakt en het lastig wordt om materiaal bijvoorbeeld terug te vinden. Gelukkig zijn er volop mogelijkheden die je kunnen helpen om je magazijn goed in te richten.

Het gebruik van stellingen

Een Juro unirek voor kwalitatieve magazijninrichting kan bijvoorbeeld gebruikt worden. Op deze stellingen kun je al het materiaal uitstallen dat je hebt. Tevens kun je er uitstekend je voorraad in opslaan. Plaats producten of materiaal dat bij elkaar hoort dichtbij elkaar, zodat het gemakkelijk te vinden is wanneer je het nodig hebt. Het helpt je om een goed overzicht te houden.

Coderen van materialen

Zorg dat je al het materiaal dat je opslaat codeert. Zo kun je je voorraad prima op peil houden en tijdig bestellen wanneer dat nodig is. Het zou heel vervelend zijn wanneer je er op het laatste moment achter zou komen dat je voorraad niet op peil is en je daardoor een klant teleur moet stellen. Dat zou onnodig zonde zijn, aangezien niet elk materiaal direct leverbaar is vanuit de leverancier. Bescherm jezelf daarmee tegen onnodige stress of eventueel klantenverlies.

Het creëren van gangpaden in het magazijn

Zorg dat kasten en magazijnstellingen tegen de muren aan staan, waardoor je tegelijkertijd ruimte creëert voor gangpaden. Dat is gemakkelijk wanneer er grote producten moeten worden opgeslagen in stellingen. Daarnaast kun je er ook nog eens heel gemakkelijk met je heftruck doorheen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je iets omver stoot. Daarnaast zorgt het ook voor een verzorgde indruk bij zowel personeel als klanten die langs kunnen komen.

Bron afbeelding