Menu
Uncategorized

Duurzaam printen? Zo doe je dat!

Duurzaam printen

Duurzaamheid is een steeds belangrijker concept binnen de samenleving, daarom is het voor bedrijven ook heel belangrijk om zich in te zetten voor duurzaamheid. Er zijn vele verschillende manieren om duurzaam te ondernemen, alleen bij duurzaamheid komt meestal ook een hogere prijs kijken. Maar aan de andere kant kan het wel de bedrijfsreputatie verbeteren. Daarom kun je ook het best investeren in duurzaam drukwerk. In deze blog gaan we vertellen hoe je dat doet en waarom. 

Waarom duurzaam printen

Stel je wilt jouw duurzame onderneming promoten en laat hiervoor visitekaartjes drukken. Dan is er geen betere manier om aan te tonen dat je onderneming duurzaam is, dan het gebruik van duurzaam papier voor de visitekaartjes. In dit geval is het visitekaartje onderdeel van de eerste indruk van de potentiële klant. Wanneer je een duurzame onderneming beweert te zijn, maar geen duurzaam papier gebruikt. Kan het voorkomen dat de potentiële klant de duurzaamheid in twijfel trekt. Daarnaast helpt het gebruik van duurzaam papier natuurlijk ook bij, de duurzaamheid van de onderneming. 

Hoe kun je duurzaam printen

De stap richting duurzaam printen is kleiner dan je zou denken. Aangezien bedrijven zich steeds meer inzetten voor duurzaamheid, zetten ook bedrijven die drukwerk leveren zich in voor duurzaamheid. Als je bijvoorbeeld kijkt naar peterprint, biedt deze onderneming een groot assortiment aan duurzaam papier. Je kunt bijvoorbeeld je visitekaartje op duurzaam papier laten printen, maar ook flyers, brochures of zelfs posters. Naast dat er gebruik wordt gemaakt van duurzaam papier, plaatst deze onderneming ook nieuwe bomen. Deze bomen worden geplant ter compensatie van de bomen die gekapt worden, zodat de natuur intact blijft. Een extra stap naar een duurzame samenleving dus.    

Het duurzame papier 

Door het planten van nieuw bomen, wordt niet in een keer de gekapte bomen beschouwd als zijnde duurzaam papier. Maar toch wordt de mogelijkheid van duurzaam papier wel geboden. Het duurzame papier komt tot stand door het hergebruiken van oud papier. Het oude papier wordt verwerkt om vervolgens nieuwe vellen papier van te maken, het enige nadeel is dat dit papier niet volledig wit is als nieuw papier. Aangezien er veel kleur gedrukt wordt op papier, zie je een mengsel van deze kleuren terug in het hergebruikte papier. Voor de rest is de kwaliteit van het papier gelijk, ondanks het er anders uitziet dan dat men gewend is. Terwijl het geen kwaad kan om duurzaam papier te normaliseren.