Menu
Bedrijfsvoering

Cryptovaluta gebruiken binnen uw onderneming? Verstandige keuze of niet?

Was de Bitcoin of andere cryptovaluta een paar jaar geleden nog een nieuwe iets en werd het ook door veel mensen als een hype gezien. Vandaag de dag neemt de cryptomunt een steeds belangrijkere en bekende plek in. Niet alleen voor consumenten die aankopen willen doen bij een bedrijf, ook betalingen tussen ondernemers vinden steeds vaker plaats met digitale munten. Is dat nu een verstandige keuze of moeten we hier toch nog wat sceptischer tegenaan kijken? De BesteBank.org geeft u informatie over de mogelijkheden die de cryptomunt ons kan bieden en hoe u deze het beste binnen uw onderneming kunt gaan inzetten.

Waarom cryptovaluta wel binnen uw bedrijf moet gebruiken

Deze valuta moet niet alleen gezien worden als investering. Al is dit zeker wel een goede reden op dit moment, maar het biedt u als bedrijf ook een mogelijkheid om via de blockchain op zoek te gaan naar investeerders. Maar het biedt ook mogelijkheden om een andere afzetmarkt aan te boren of te expanderen.

Een voordeel is dat betalingen sneller kunnen verlopen

Vaak is het inmiddels zo dat wanneer we betalingen doen naar een andere rekening deze vaak dezelfde dag wel worden uitgevoerd, maar helaas komen we ook nog steeds mee dat geld nadat het van je rekening geschreven is nog even op een soort tussenrekening wordt vastgehouden en de ontvanger het niet gelijk op zijn rekening heeft staan. Helemaal wanneer er een weekend of wanneer er feestdagen tussen zitten. Dit drukt vaak op deze manier op uw cashflow, maar ook voor de ontvanger is dit niet prettig. Bij een betaling met crypto’s is dit niet het geval.

Betalingen worden niet alleen vele malen sneller verwerkt, de transactiekosten zijn ook nog eens veel lager. Hierdoor blijft er feitelijk meer geld hangen op de plek waar u het nodig hebt: op de bankrekening van jouw bedrijf.

Bitcoin heeft weer een hoogte record gebroken

Bitcoin heeft weer een nieuwe All Time High geboekt. De oude all-time high koers van $66.930 werd gemakkelijk doorbroken. De bitcoin koers tikte $68.500 aan zonder daarna veel te kelderen. Er is voldoende vraag en relatief weinig aanbod. 85 procent van de bitcoin staat al maanden vast. Beleggers zijn niet bereid om bij deze nieuwe koerstoppen te verkopen. Steeds meer bitcoin wordt opgepot voor de lange termijn en zijn van de beurzen afgehaald. We staan aan het begin van nieuwe uitbraken en nieuwe koersrecords die we dit kwartaal zullen meemaken. Volgens het floor-model van PlanB zal bitcoin voor het eind van de maand boven de $98.000 uitkomen. Buckle up, we are going to the moon!!

Wilt u het hele artikel lezen en meer informatie over cryptovaluta breng dan een bezoek aan: BesteBank.org