Menu
Bijeenkomsten

Binnenkort een event organiseren? Waar moet u aan denken!

Het bezoeken of organiseren van een Event is een leuke bezigheid, maar er zijn ook 1001 zaken waar u aan moet denken. Vooraf, maar ook op de dag zelf is het handig om een draaiboek bij de hand te hebben om op deze manier geen zaken te vergeten en indien nodig snel antwoord te kunnen geven op vragen van bezoekers.

Hieronder een lijstje met zaken waar u rekening mee moet houden bij het organiseren van een event:

  1. Begin tijdig met de organisatie:  Maak een duidelijke planning wanneer wat moet gebeuren en zorg ook dat dit realistisch is. Voor het organiseren van een goed event moet u toch al snel denken aan 10 tot 15 weken voorbereidingstijd
  2. Zorg dat de deelnemers tijdig worden uitgenodigd: Iedereen heeft tegenwoordig een drukke agenda. Het is dus niet altijd zo dat mensen op korte termijn nog even vrij kunnen plannen om het event te bezoeken. Zorg dat u mensen 5 tot 8 weken voor de datum een uitnodiging stuurt, zodat ze er rekening mee kunnen houden en hun agenda hier op aan kunnen passen.
  3.  Kies een locatie die past bij het Event:  Zorg er voor dat u uw doel(stelling) voor het event duidelijk heeft en dat de locatie die u kiest dit nog eens ondersteunt. Het is belangrijk dat de bezoekers begrijpen waarom er voor een bepaalde locatie gekozen is, maar dat de locatie ook past bij de identiteit van de onderneming.
  4. Zorg voor passende catering op de locatie: Het is belangrijk dat de bezoekers van uw event ook gebruik kunnen maken van een hapje en een drankje. Soms moeten uw bezoekers een behoorlijk stuk reizen om uw event te bezoeken en het zou niet fijn zijn als ze dan bij aankomst niet even gebruik kunnen maken van een kopje koffie of bijvoorbeeld een broodje met heerlijke verse saus. Deze kunt u bereiden met Thermomixer van Horecagrootkeukenshop.nl. Voor meer tips qua horeca apparatuur kunt u ook een kijkje nemen op Horecarama.

  5. Geef een herinnering mee aan de gasten: Het organiseren van een event doet u natuurlijk niet zo maar. U wilt natuurlijk dat de bezoekers ook nog zo lang mogelijk terugdenken aan hun bezoek. Zorg er daarom ook voor dat ze iets tastbaars mee naar huis kunnen nemen, bijvoorbeeld met uw gegevens.

Dit is slechts een kleine opsomming van de lijst van zaken waar u aan moet denken, maar wanneer u alles stap voor stap doorloopt wordt het event zeker een succes!