VPS hosting staat voor hosting vanuit een Virtual Private Server. Hierbij deel je een server met verschillende gebruikers op een andere manier dan bij shared hosting. Dit omdat een VPS is opgedeeld in onafhankelijke virtuele servers. Hierdoor heb je toch de beschikking over je eigen server. Ook ondervind je geen last van andere gebruikers. 

Met een VPS heb je het alleenrecht over jouw resources van de VPS server. Dit waarborgt de stabiliteit en zorgt voor minder risico’s. Ook deel je de netwerkfaciliteiten, de beheerkosten van de server en de fysieke hardware met andere VPS’en. Dit maakt dat de kosten lager liggen dan bij een fysieke server. 

VPS vet veel voordelen

Een VPS geeft je dezelfde mogelijkheden die je hebt met een eigen fysieke dedicated server. Elke VPS beschikt namelijk over een eigen besturingssysteem dat volledig gescheiden is van andere VPS’en op de server. Dit heeft als voordeel dat je veel flexibiliteit hebt om zelf instellingen te beheren en software te draaien. Zo heb je bijvoorbeeld veel vrijheid op technisch gebied, waardoor je bijvoorbeeld je eigen besturingssysteem kunt kiezen. Ook kun je eigen specificaties bepalen. Daarnaast is een VPS schaalbaar en aanpasbaar aan je eigen wensen. Dit zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld meer ruimte kunt toevoegen aan je eigen omgeving.

Redenen om te kiezen voor VPS hosting

Redenen om te kiezen voor VPS hosting

Er zijn meerdere redenen waarom je kunt kiezen voor een VPS. Zo kun je bijvoorbeeld voor VPS kiezen als je website te groot is geworden voor een regulier hostingpakket. Maar ook als er specifieke wensen zijn voor de configuratie van de hosting, kun je voor VPS kiezen. Daarnaast is VPS een slimme keuze wanneer je als bedrijf klanten hosting wilt aanbieden onder je eigen naam. Je kunt met VPS namelijk jouw eigen virtuele server opdelen voor je klanten. 

Wanneer de prestatie van je website een belangrijke factor is – bijvoorbeeld omdat deze veel bezoekers en dataverkeer moet verwerken – is VPS de beste keuze. Dit omdat VPS stabieler en sneller is. Zorg er wel voor dat deze voldoende capaciteit heeft voor het dataverkeer. 

Kiezen voor Managed VPS hosting 

Wanneer je kiest voor managed VPS hosting, heb je als groot voordeel dat je minder technische kennis nodig hebt om gebruik te maken van VPS. Dit omdat de server, inclusief de updates, beveiliging en monitoring, in handen ligt bij een hostingpartij. Hierop kun je beroep doen als je kennis mist, ook als er sprake is van calamiteiten. Wanneer je kiest voor Management VPS, heb je beschikking tot een beheerdersomgeving. Deze kun je zelf eenvoudig instellen. Hierdoor liggen de kosten wel vaak hoger. Heb jij de kennis en wil jij kosten besparen? Kies dan voor Unmanaged VPS hosting. 

Redacteur

Comments are closed.