Menu
Bedrijfsvoering / Nieuws

Volkswagen Passat is ‘Auto van het Jaar 2015’

Ook Nederlandse juryleden spreken zich uit voor maatstaf in zakelijk segment – Volkswagen Passat is ‘Auto van het Jaar 2015’

Leusden/Genève, 2 maart 2015 – De Volkswagen Passat is uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2015. Een Europese jury van 58 vakspecialisten koos de Passat als winnaar uit de zeven genomineerden. De uitslag van de verkiezing werd vandaag in Genève bekendgemaakt, een dag vóór de start van de internationale autoshow aldaar.

De Volkswagen Passat won de ‘Auto van Jaar 2015’ verkiezing met een puntentotaal van 340. Daarmee eindigde hij in de eindrangschikking zeer ruim vóór de Citroën C4 Cactus (248 punten) en de Mercedes-Benz C-Klasse (221 punten). Namens Volkswagen nam Hoofd Technische Ontwikkeling Heinz-Jakob Neußer de onderscheiding in ontvangst.

Favoriet bij Nederlanders
Van de drie Nederlandse juryleden kozen Gert Wisse (ANWB) en Ton Roks (Octane Magazine) de Passat als hun favoriet. Jaco Bijlsma van Autovisie plaatste de Passat op een gedeelde 3e positie.

Maatgevende zakenauto
De Volkswagen Passat geldt als de maatstaf in het zakelijke segment. Het model onderscheidt zich onder meer door zijn lichtgewicht constructie, zuinige motoren en duurzame prestaties. Daarnaast introduceert de Passat een aantal vernieuwende rijassistentie-systemen op het gebied van veiligheid en rijcomfort. Voorbeelden zijn Trailer Assist (assisteert bij het achteruit rijden met een aanhanger), de File-assistent (remt en geeft automatisch gas in fileverkeer) en Emergency Assist (stopt de auto als de bestuurder hier niet meer toe in staat is).

De Volkwagen Passat is in Nederland leverbaar vanaf € 30.590*.

* In dit bericht vermelde prijzen zijn consumentenadviesprijzen inclusief BPM/BTW, exclusief afleverkosten. Lees de algemene verkoopinformatie op www.volkswagen.nl.