Menu
Bedrijfsvoering

Incasso zaken lopen terug dankzij groeiende economie

De afgelopen jaren zit de economie weer in de lift en gaat het op sommige gebieden misschien wel beter dan ooit. Dit is te merken aan allerlei signalen die we uit de markt krijgen.

Zo is de huizenmarkt weer hot en happening. Moesten huizen in de crisisjaren ver onder de aanschafprijs verkocht worden, nu is het tegenovergestelde aan de orde. Kopers moeten nu vaak hoger bieden dan de vraagprijs om kans te maken op het huis van hun dromen.

Ook incassobureaus merken een teruggang in het aantal zaken waarin zij gevraagd worden te bemiddelen. Ook staan zaken minder lang open, omdat het financieel weer beter gaat en de wanbetalers weer sneller uit de schulden komen en ze dus vaak met een regeling ook weer kunnen voldoen aan hun betalingsverplichtingen.

Mocht u toch nog te maken hebben met slecht betalingsgedrag van uw debiteuren. Dan is het natuurlijk altijd mogelijk om alsnog een incassobureau in te schakelen om er zo voor te zorgen dat u uw geld alsnog ontvangt.

Het voordeel hiervan is dat het inschakelen van een incassobureau een soort schrikeffect kan veroorzaken bij de wantbetaler en deze daarom sneller tot betalen overgaat.

Bedenk wel dat het ook de relatie met de klant in gevaar kan brengen. Maak dus een goede afweging wanneer u wel of niet voor een incassobureau kiest.