Menu
Bedrijfsvoering

Visitekaartjes zijn nog steeds belangrijk!

Met alle technische snufjes en digitalisering zou u misschien kunnen denken dat het visitekaartje niet meer zo van belang is, maar niets is minder waar! Ook vandaag de dag zijn visitekaartjes nog steeds van belang. Wel is het belangrijk dat uw visitekaartje aan een aantal punten voldoet!

1. Zorg voor een professionele en overzichtelijke opmaak
Een visitekaartje moet overzichtelijk zijn. Het moet voor de ontvanger duidelijk zijn waar de contactgegevens staan. Deze moeten ook goed leesbaar zijn. Zorg voor het juiste lettertype en de juiste lettergrootte. Naast de contactgegevens is herkenbaarheid natuurlijk ook heel belangrijk. Zorg dat het logo goed zichtbaar en herkenbaar is. Mocht u het design van het kaartje een lastige klus vinden. Vraag dan de hulp van een grafisch ontwerper die kan u hierbij zeker van dienst zijn.

2. Hoe kom ik in contact
Nadat u een visitekaartje heeft uitgedeeld wilt u natuurlijk ook dat de ontvanger contact met u opneemt. Zorg dat het kaartje uitnodigt om contact op te nemen. Zorg in ieder geval voor de volgende zaken op het kaartje: naam en de naam van je bedrijf, je e-mailadres, telefoonnummer en website. Het vermelden van social media profielen is eveneens een goed idee. Je nodigt potentiële klanten en opdrachtgevers daarmee uit om u te volgen. Ook een foto spoort aan tot contact. Zeker als u zzp-er bent of een klein bedrijf hebt.

3. Benut het gehele kaartje
Een visitekaartje heeft natuurlijk een voor en achterkant. Zorg dat u beide kanten goed gebruikt. De voorkant voor de contactgegevens en de achterkant bijvoorbeeld voor een pakkende boodschap. Is het aan te raden om de voorkant juist rustig te houden mag de achterkant juist wat drukker en opvallender zijn.

4.Wees opvallend
Naast het gebruik van kleuren kunt u er ook nog voor kiezen om het visitekaartje op te laten vallen door een ander formaat te kiezen of bijvoorbeeld te kiezen voor een andere papiersoort. Houdt hierbij wel rekening met het feit dat de ontvanger het kaartje wel makkelijk moet kunnen opbergen in bijvoorbeeld een mapje of in een jasje. En kies bovenal voor kwaliteit! U kunt de visitekaartjes het best laten drukken door een drukker. Zo bent u verzekerd van goede kwaliteit en ook wanneer de kaartjes op zijn is het makkelijk om weer een nieuwe set te bestellen.