Menu
Bedrijfsvoering

Trends op het gebied van zakelijke kleding

In de zakelijke wereld wordt er altijd uitgegaan van een bepaalde manier van kleden. Je loopt gemiddeld 40 uur per week in deze kleding dus mag je er ook wat extra aandacht en geld aan besteden om er goed uit te zien.

Zakelijke kleding voor vrouwen

Als een moderne vrouw wil je in de zakelijke wereld vertrouwen uitstralen. Door de juiste kleding te kiezen kun je minpuntjes verbergen en pluspunten laten zien, waardoor je wel eens een voordeel kan behalen over je concurrentie.

Een damespak mag er uitzien als een mannenpak of in leger style gecombineerd met een wit shirt. De traditionele stoffen voor mannenpakken zoals tweed en fijne wol behoren tot de trends. Damespakken zijn vaak niet zo mooi op maat. Suityourself maakt ze op maat.

Ook een combinatie van een rok of broek met een trui van mohair of slanke turtleneck mogen voor de zakelijke vrouw. Het gebruiken van patronen zoals strepen, geometrische en abstracte figuren wordt aangeraden.
Kijk voor een op maat gemaakt damespak van Suityourself.nl eens op de site.

Zakelijke kleding voor mannen

Voor mannen mag het herenpak afwijken door een asymmetrische vormgeving. Knopen die niet helemaal op dezelfde hoogte zitten of zakken die iets scheef zijn. Dit alles met een knipoog naar de traditionele kleur en uitvoering van de mannen die de combinatie zakelijk en privé combineerde.

Wat ook mag dit jaar is een shirt onder een colbert. Het is natuurlijk wel belangrijk om het juiste shirt te kiezen. In principe mag alles van simpel wit tot felle kleuren als het maar bij de rest van je outfit past.

Voor zowel mannen als vrouwen geldt dat het belangrijkste aan je zakelijke outfit is, dat je jezelf ermee identificeert. Geef het je eigen draai en je zult zelfvertrouwen uitstralen.