Menu
Bedrijfsvoering

Het kantoor verbouwen, wat komt erbij kijken?

Verbouwing
Als je met je bedrijf in een kantoor zit, wil je natuurlijk het liefste dat daar een goede werksfeer is. Om dat te realiseren moet het kantoor in goede staat zijn. Dat betekent dat alles er degelijk uit ziet en goed werkt. Een goede isolatie zorgt dat je met minder stookkosten voor een aangename temperatuur zorgt. Een mooie vloer en fraaie wanden zorgen er voor dat alles er goed uitziet en dat mensen in een prettig vertrek werken. Er komt echter veel bij kijken om dit alles te realiseren.

Wat komt er bij kijken?
Wie gaat verbouwen, zal te rade moeten gaan bij een aannemer. Deze zal de verbouwing realiseren, en met hem zal de prijs afgesproken moeten worden. Eventueel kun je hier nog een architect bij raadplegen of iemand anders die helpt bij het ontwerpen van het vernieuwde pand. In samenwerking met verschillende instanties zal vastgesteld moeten worden wat de mogelijkheden zijn op het gebied van verbouwing, wat het gaat kosten en hoe lang de verbouwing zal duren.

Waar moet je op letten?
Voor bepaalde ingrepen zijn vergunningen nodig. Wie aan de buitenkant van een pand gaat werken moet bijvoorbeeld toestemming hebben. In het geval van buitenmuurisolatie bijvoorbeeld, wordt het pand enkele centimeters groter dan het was; dat kan niet zonder vergunning. Veel zaken kunnen echter zonder vergunning, zoals het plaatsen van dubbelglas, een nieuwe vloer, of wandpanelen.

Maak er wat moois van
Als je eenmaal een plan hebt voor de vernieuwing van je kantoor, en je hebt alles geregeld om de bouw te starten, zal het bouwbedrijf aan de slag gaan. Het zal wat kosten, maar in het beste geval verdiend u dat terug door stijgende omzet en wellicht lagere energiekosten als je pand beter geïsoleerd wordt. Zoek je een bouwbedrijf in Zeist, klik dan hier.