Menu
Bedrijfsvoering

Een vrachtwagen aanschaffen

Bent u van plan om binnenkort een tweedehands vrachtwagen aan te schaffen? Dan is het van belang om vooraf uw eisen en wensen op een rijtje te hebben. Voor welk transport wilt u bijvoorbeeld de vrachtwagen gaan gebruiken? En hoe lang zijn de ritten die u er mee zal rijden?

Waar moet u op letten?

Wanneer u naar een tweedehands vrachtwagen gaat kijken, is het van belang dat u dus let op een aantal punten. Kijk bijvoorbeeld goed naar de banden. Zit er nog genoeg profiel op? Of moeten deze binnenkort vervangen worden? En in welke staat is de motor? Kan deze de vracht die u wilt vervoeren trekken? Hoe ziet de uitlaat eruit?

Onderhoud

Voor uw portemonnee is het natuurlijk ook van belang hoeveel onderhoud de vrachtwagen in kwestie nodig zal hebben. Vooral wanneer u de vrachtwagen gebruikt voor uw werk. Het kan wel een koopje zijn, bij de aanschaf, maar wanneer er ontzettend veel onderhoud aan blijkt te zitten, dan valt het toch nog vies tegen.

Cabine

Het interieur kan ook een belangrijke eis zijn. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een vrachtwagen met een ruime cabine met een bed, omdat u meestal ritten van meerdere dagen maakt? Of hoeft de cabine niet zo heel groot te zijn?

Veiling?

Gaat u de vrachtwagen aanschaffen op een vrachtwagen veiling? Dan is het wel handig dat u wat verstand heeft van vrachtwagens. Zeker om niet binnen de kortste keren voor verrassingen te komen staan. U kunt natuurlijk ook de vrachtwagen die u op het oog hebt laten keuren.

Andere overwegingen

Het is dus van belang om naar meerdere punten te kijken wanneer u een vrachtwagen gaat aanschaffen. Heeft u uw eisen duidelijk, dan is het natuurlijk alleen nog maar een kwestie van het vinden van de juiste vrachtwagen, passend binnen uw plaatje.