Menu
Bedrijfsvoering

Zakelijke lening aanvragen? Creddo helpt je

Ondernemers krijgen vaak te maken met ellenlange procedures als zij op zoek gaan naar een zakelijke lening. Terwijl particulieren binnen een paar muisklikken een overzicht krijgen van alle leningen die voor hen beschikbaar zijn, moeten ondernemers langer wachten op een dergelijk overzicht. Daar gaat de Zweedse fintech Creddo nu verandering in brengen. Het bedrijf lanceert in Nederland een platform waarmee het mogelijk is om binnen 24 uur offertes te krijgen van kredietverstrekkers die passen bij de aanvraag van het bedrijf.

Nieuwe vergelijkingssite

Dat betekent dat Creddo de wereld van zakelijke leningen volledig zal gaan veranderingen. Ondernemers hoeven niet meer zelf allerlei aanvragen in te vullen bij de verschillende kredietverstrekkers. In plaats daarvan is er nu een platform waarmee het mogelijk is om de wensen via de vergelijkingstool kenbaar te maken. Zo vul je bijvoorbeeld het benodigde bedrag en de gewenste looptijd in. Daarna dienen er wat zakelijke gegevens ingevuld te worden, zoals bijvoorbeeld het KvK-nummer.

Binnen vijf minuten is de hele aanvraag van A tot Z ingevuld en zoekt Creddo binnen 24 uur geschikte aanbieders van een zakelijke lening. Creddo is volledig gratis. Dat is mogelijk doordat Creddo voor iedere bevestigde aanvraag een vergoeding van de kredietverstrekker ontvangt. Op die manier is het voor ondernemers mogelijk om een zakelijke lening aan te vragen, zonder allerlei advertenties en andere vervelende marketinginstrumenten.

Zakelijke leningen

De Zweedse fintech is zelf geen kredietverstrekker. Het is een platform waarbij zakelijke kredietverstrekkers en ondernemers met elkaar samen worden gebracht. Zo is het mogelijk binnen 24 uur een zakelijke lening af te sluiten. Deze mag voor allerlei doelen gebruikt worden, maar vaak wil de geldverstrekker wel weten wat je precies met het geld gaat doen. Daarom is het goed om alvast een duidelijk plan te maken.

Zo kun je de zakelijke lening bijvoorbeeld inzetten voor de aanschaf van een nieuwe machine, investeren in een nieuwe bedrijfswagen of auto van de zaak, de bouw van een nieuwe website, investeren in nieuw personeel of bijvoorbeeld het laten groeien of uitbouwen van de onderneming.

Zakelijke lening in vier stappen

Voor ondernemers heeft het altijd al veel tijd gekost om een goede zakelijke lening te vinden. Zo was het nodig om bij iedere kredietverstrekker apart een aanvraag in te dienen. Dat is in dit geval niet meer nodig. Creddo maakt het mogelijk om alle mogelijke leningen binnen 24 uur in één overzicht te ontvangen. Daarvoor zijn maar vier stappen nodig.

Ten eerste is het nodig om de lening en looptijd in te vullen. Daarna vul je wat aanvullende gegevens in, zoals je e-mailadres, telefoonnummer en KVK-nummer. Geef daarnaast ook aan wat je precies met de zakelijke lening wilt gaan doen. Creddo neemt je daarna het werk uit handen en stuurt zelf je aanvraag door naar de verschillende zakelijke financiers. Binnen 24 uur ontvang je dan verschillende offertes, waaruit je een keuze maakt.

Vervolgens vraagt de aanvrager van je keuze je om meer documenten en gegevens. Heb je deze aangeleverd, dan gaat de geldverstrekker akkoord en krijg je het geld al snel op je zakelijke rekening.

Meer gebruiksgemak

Creddo maakt het makkelijker om als ondernemer een zakelijke lening af te sluiten. Zo kun je de offertes gemakkelijk met elkaar vergelijken op bijvoorbeeld rente of de voorwaarden van de lening. Je kunt bij Creddo ook een zakelijke lening aanvragen als je een startende onderneming bent. De lening wordt dan afgegeven op basis van recente transacties op de zakelijke rekening. Zo krijgen de aanbieders meer inzicht van je cashflow. Op die manier komen ook zzp’ers en kleine bedrijven in aanmerking voor een dergelijke lening.