Menu
Bedrijfsvoering

Een stille werkvloer

Op de meeste werkplekken is niemand gebaat bij een drukke en lawaaiige werkplek. Het zorgt ervoor dat de werkenden zich slecht kunnen concentreren en zo minder goed met hun werk bezig kunnen zijn. Bij sommige werkplekken is het niet te vermijden dat ze lawaaiig zijn, maar bij velen kan het lawaai wel degelijk teruggedrongen worden. Hier vindt u een aantal tips om de werkvloer stiller te maken.

Stilteruimtes

Allereerst kan het gebruik van stilteruimtes handig zijn. Hier is iedereen verplicht om stil te zijn, vergelijkbaar met een stiltecoupé in de trein. Zo kunnen de inzittenden rustig hun werk doen. Iedere werkvloer kent mensen die het allerbest werken in absolute stilte en voor hen is dit zeer handig.

Chatten

Daarnaast kan het handig zijn om werknemers vooral via Skype of een ander chatprogramma te laten communiceren. De mensen die met hun collega’s willen of moeten praten kunnen dit doen zonder dat anderen last hebben van het geluid. Voor veel werkplekken zou alleen het gebruik van voornamelijk chatprogramma’s bij de communicatie al voor een flinke verhoging van de rust en stilte zorgen.

Glaswanden

Ook is er de mogelijkheid van de glaswand van Awall. Het plaatsen van glaswanden op verschillende plekken in de werkvloer kunnen het lawaai behoorlijk terugdringen. Ze houden heel wat geluid tegen en kunnen ook voorkomen dat mensen naar elkaar gaan roepen op de werkvloer. Hoe effectief het gebruik van glaswanden is hangt in zijn geheel af van de plaatsing ervan. Het verschilt per werkplek wat een goede plaatsing is voor glaswanden.

Apparatuur

Als laatste is het verstandig om lawaaiige apparatuur te vervangen voor stillere varianten. Het lawaai leidt de mensen op de werkvloer direct af, en zorgt er tevens voor dat mensen harder gaan praten om er boven uit te komen. Denk bijvoorbeeld aan printers die veel lawaai maken tijdens het printen, of een hoop stevig ventilerende computers.

 

Bron afbeelding