Menu
ICT

Tijd voor een nieuwe printer

Of je nu voor je bedrijf of privé een nieuwe printer gaat aanschaffen, je wilt zeker weten dat je die printer uitkiest die het beste past bij je printgedrag.

Inkt of laserprinter

De eerste vraag die je jezelf kunt stellen is of je vooral teksten print of ook goede kwaliteit foto’s wilt afdrukken. In het eerste geval is een laserprinter de beste oplossing, omdat de laser snel werkt en veel toner bespaart. Om foto’s op een hoge kwaliteit af te drukken is het belangrijk dat kleuren gemengd worden met elkaar en kun je beter een inkjet aanschaffen. Kleine bedrijven of particulieren kiezen daarom meestal voor een inkjetprinter.

Kleurenprinter

De tweede vraag die je jezelf kunt stellen is of je wel een kleurenprinter nodig hebt. Wanneer je op kantoor echt alleen maar teksten print is een zwart-wit printer veel goedkoper. Wil je gebruik kunnen maken van kleur dan is een combinatie printer natuurlijk de juiste keuze. Als je niet wilt dat er onnodig in diverse kleuren wordt geprint dan kun je dit centraal instellen in het printerprogramma.

Veel of weinig drukwerk

Wanneer je folders of mooie presentaties wilt printen in verschillende kleuren dan is het ook mogelijk om hiervoor een budget opzij te zetten zodat je dit drukwerk kunt uitbesteden aan een professionele printer of drukker zoals Virtual Printer. Voor kleine oplages is het voordeliger om je rapport of drukwerk te laten printen. Zo kun je de kosten van je printer op kantoor – of thuis – lager houden, terwijl je een professioneel resultaat van een drukker in handen krijgt.