Zeker als je werknemers werk verrichten waar bepaalde risico’s aan verbonden zijn, kan het voorkomen dat één van jouw medewerkers te maken krijgt met letselschade. Letselschade op de werkvloer kan ontstaan door onhandigheid van de werknemer zelf, maar als werkgever moet je altijd actie ondernemen als er een ongeluk is gebeurd op de werkvloer. Heb jij te maken met een werknemer die een bepaalde vorm van lichamelijke schade heeft opgelopen op de werkvloer en wil je weten wat je nu moet doen? Lees dan in dit artikel wat je kunt doen als je in deze situatie zit.

Lichamelijke schade bij werknemers: los het goed op

Lichamelijke schade die ontstaan is op de werkvloer, is erg vervelend. Niet alleen voor de werknemer, maar ook voor de werkgever is het vervelend als er een ongeluk is gebeurd op de werkvloer. Omdat lichamelijke schade veel problemen op de lange termijn kan opleveren, is het belangrijk om dit soort situaties goed aan te pakken. Denk dus niet te licht over lichamelijke schade die op jouw terrein ontstaan is bij een werknemer, maar los deze situatie goed op.

Lichamelijke schade? Schakel altijd een goede advocaat in

De beste manier om letselschade op de werkvloer netjes en correct af te handelen, is door een advocaat in de arm te nemen. Een advocaat kan je niet alleen ondersteunen in het juridische proces van lichamelijke schade bij een werknemer, maar kan je ook advies geven over het ondersteunen van de werknemer in kwestie. Natuurlijk kun je zelf proberen de situatie op te lossen, maar het inschakelen van een advocaat is vaak beter. Niet alleen omdat dit tijd bespaart, maar ook omdat een advocaat vaak beter weet welke kosten verhaald kunnen worden bij wie en hoe je als werkgever zo veel mogelijk geld kan besparen.

Redacteur

Comments are closed.