Menu
Incassobureau

Inwoners Flevoland hebben meeste schulden

Inwoners van de Provincie Flevoland hadden in 2012 de meeste schulden van ons land. Het aantal vorderingen ten opzichte van andere provincies lag maar liefs drie maal hoger. Het nieuws werd naar buiten gebracht door incassobureau Lindorff, dat een eigen onderzoek hield en zo tot deze bevindingen kwam.

Op de tweede plaats staat de provincie Limburg en de top 3 wordt afgesloten door de provincie Zuid-Holland. In 2011 lag de schuldenlast in Flevoland zelfs 50 procent hoger dan het landelijke gemiddelde. Ook is Flevoland de provincie waar het aantal nieuwe schulden het snelste groeit.

Een woordvoerder van Lindorff liet weten dat de nummer 1 positie van Flevoland vooral te maken heeft met de slechte economische omstandigheden in de jongste provincie van ons land. “In Flevoland ligt de werkloosheid hoger en het inkomen lager dan in de rest van Nederland.” De bevindingen van Lindorff komen niet helemaal uit de lucht vallen. Recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek wezen al uit dat er vorig jaar in Flevoland relatief veel mensen in de schuldsanering terechtkwamen. Maar liefst 222 personen per honderdduizend inwoners.

Mensen die in Gelderland, Utrecht en Friesland wonen, staan er financieel veel beter voor. Inwoners van deze provincies hebben gemiddeld tussen de dertig en zestig procent minder schulden.