Menu
Bedrijfswagen

Inbraakbeveiliging auto: klasse 2 alarm bestellen

Inbraakbeveiliging auto klasse 2 alarm bestellen

Ieder jaar wordt er bij duizenden auto’s in Nederland ingebroken en in sommige gevallen worden er niet alleen spullen uit de auto gestolen, maar wordt de auto zelf ook meegenomen. Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag zijn de steden waar de meeste auto-inbraken en diefstallen voorkomen. Dit betekent echter niet dat je in andere steden en dorpen niet hoeft op te letten. Autodieven worden steeds slimmer en gebruiken tegenwoordig allemaal verschillende technische snufjes om in te breken. Een auto waar een inbreker veel moeite voor moet doen, is vaak niet interessant. Juist daarom is het zaak om je auto zo goed mogelijk te beveiligen. Onderstaand vertellen we je hier meer over.

Alarm

Inbrekers en autodieven vinden het uiteraard zeer onprettig als het alarm af gaat. Veel auto’s in Nederland hebben daarom de beschikking over een klasse 2 alarm. Klasse 2 alarm bestellen online is vrij eenvoudig en er zijn genoeg specialisten die een klasse 2 alarm verkopen. Het klasse 2 alarm is een aanvullend alarm bovenop het klasse 1 alarm. Kijken we naar dit alarm, dan kunnen we concluderen dat dit een hoop inbraken voorkomt. Het klasse 1 alarm is namelijk alleen de beveiliging van de startonderbreker. Bij een klasse 2 alarm is de auto voorzien van een noodstroomsirene en interieurbeveiliging. De noodstroomsirene zorgt ervoor dat het geluid door blijft gaan, zelfs als de voeding eruit wordt gehaald. Je kunt op deze manier inbrekers een stuk makkelijker afschrikken.

Bij het bestellen van een klasse 2 alarm op het internet, is het belangrijk dat het alarm voorzien is van een CCV SCM certificaat. Sommige verzekeraars eisen dat jouw voertuig de beschikking heeft over een klasse 2 alarm. Dit klasse 2 alarm moet een CCV SCM certificaat hebben, anders is het voertuig vaak niet verzekerd. Veel voertuigen worden in Nederland automatisch voorzien van een klasse 2 alarm, maar deze heeft niet altijd een CCV SCM certificaat.

Alarm

Wat is een CCV SCM certificaat?

Een certificaat CCV voertuigbeveiliging wordt afgegeven, wanneer een voertuig met een SCM goedgekeurd beveiligingssysteem door een inbouwbedrijf wordt geregistreerd in de database van Kiwa SCM. Je kunt controleren of een bepaald voertuig certificaten heeft en dit kan door middel van een kentekencheck. Het CCV SCM certificaat kun je laten zien aan jouw verzekeringsmaatschappij. De verzekeringsmaatschappij ziet dit als bewijs dat jouw voertuig is beveiligd met een goedgekeurd systeem. De meeste certificaten voor het alarmsysteem hebben een geldigheidsduur en het kan zo zijn dat deze verlopen is. De eerste 36 maanden na afgifte is het certificaat geldig, daarna moet men iedere 12 maanden het alarm laten keuren bij een inbouwbedrijf CCV.

Klasse 4 alarm: GPS

Je kunt het klasse 2 alarm upgraden naar het klasse 3 alarm, dit zorgt ervoor dat de auto de beschikking krijgt over sabotagesignalering en hellingshoekdetectie. Wil jij autodieven echt geen kans geven? Het upgraden van een klasse 3 alarm naar een klasse 4 alarm is dan de ideale manier. Het alarm is een GPS voertuigvolgsysteem welke gekoppeld is aan een erkende meldkamer. Vaak wordt een klasse 4 alarm geëist door de verzekeraar voor bedrijfsauto’s met een waarde van meer dan 70 duizend euro. Het onderhoud klasse 4 alarm en het opnieuw laten keuren van het alarm, kan bij een inbouwbedrijf CCV.